Menü
Kedvencek

Igazodjon el a svájci órák világában! 1.
Szakmai tanácsok egy életre szóló karóra kiválasztásához

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2014. november 6.

Az üzletek karóra kínálata soha nem látott választékot mutat; a boltok eladói viszont többnyire képzetlenek, olyanok, mint egy utcáról betévedő – csupán színekben és formákban gondolkodnak; az órásmesterek régmúlt, korszerűtlen módszerekkel végeznek el 2 perces elemcseréket; a márkásnak és minőséginek hitt divatórák valójában egyszerű kínai gyártmányok; az interneten érzések jelennek meg szakmai véleményként és elképesztő mennyiségű németnek, svájcinak titulált ultra-kommersz karóra márkát zúdítanak ránk soha nem látott álkedvezményekkel… Mindeközben olyan alapvetések merülnek feledésbe, mint hogy az igazi karórák nem csupán szépek és divatosak, de komoly műszaki tartalommal is rendelkeznek, javíthatóak, és némelyik ma is úgy készül, mint nagyapáink idején: egy egész életre szólón.

Könyvjelző

Tartalomjegyzék:
A svájci órák három kategóriája:

Hat éve már, hogy megírtam az Igazodjon el a svájci órák világában című ismertetőnket, amelyben megpróbáltam átfogó képet adni a Magyarországon elérhető svájci órákról, ismert és kevésbé ismert márkákról, és arról, hogyan is tehetünk különbséget közöttük, legfőképp szakmai szempontok alapján. Így egy márka ismertsége, történelmi múltja nem elsődleges; ennél sokkalta fontosabb, hogy ma milyen elvek szerint dolgozik és milyen értéket teremt. És ami a legfontosabb: mennyiben teljesíti azt, ami miatt a svájci óra fogalom, azaz valóban magas minőségű, tartós, javítható és karbantartható felépítésű.

 

Az eltelt időszak alatt sok minden történt: egyik oldalról még szebb és különlegesebb órák születtek, a svájci szabályozások szigorodását követően minőségi változások következtek be, másik oldalról pedig a növekvő gyártási költségek még nagyobb teret adtak olyan megoldásoknak, amik néhány évtizede még elképzelhetetlenek lettek volna: a Swatch órákba kifejlesztett préselt, műanyag quartz szerkezetek, a műanyag gátkerékkel és horgonyvillával szerelt automata szerkezetek előbb a Tissot, majd a Certina és a Doxa választékában is megjelentek, és lassan teljes egészében át is veszik a minőségi szerkezetek helyét a többszázezres órákban is.

 

Riasztó, hogy az egyszerűsített ütésbiztosítás és az erősen csökkentett lengésszám (amelyek alapvető minőségmeghatározók) eggyel magasabb kategóriába is bekerültek, mint a Mido vagy a Hamilton órái, mi több, még kronométereket is találunk ezek között, még nagyobb zavart okozva ezek megítélésében. (Valaha a kronométer tanúsítvány csak a legértékesebb svájci órák sajátja lehetett, igaz, nem a szerkezet felépítését és tartósságát vizsgálta, csupán annak újkori pontosságát. Ma már ennek súlya nagyban lecsökkent, mert abszolút kommersz termékek is megkaphatják – természetesen bekalkulálva ezek árába.)

 

Vásárolna-e ilyen szerkezetű órát az, aki egy magas minőségű svájci órába szeretne befektetni, amit akár élete végéig használna? A mi véleményünk szerint biztosan nem.

 

Egy komoly svájci óra soha nem divatos, fennhéjázó, hivalkodó; egy komoly svájci óra időmérő, ékszer, amely egyszersmind mutat stílust, életszemléletet, igényességet, műszaki hozzáértést, tapasztalatot és kifinomultságot.

Egy komoly svájci óra soha nem divatos, fennhéjázó, hivalkodó; egy komoly svájci óra időmérő, ékszer, amely egyszersmind mutat stílust, életszemléletet, igényességet, műszaki hozzáértést, tapasztalatot és kifinomultságot.

 

A járvány és az óraipar

2020 nem csak a leghíresebb svájci óraipari kiállítás végét jelentette, de olyan mértékű megingást, amire egy évvel korábban még senki nem számított.

A világjárvány, ahogy a gazdaság és az ipar egészét megviselte, úgy az óragyártókat is leállásra kényszerítette. Ez a gyártás szüneteltetését és a vásárlási kedv visszaesését egyaránt jelentette.

 

Ennek meglettek a következményei.

 

Egyes márkák néhány hónap kényszerpihenő után ugyanúgy folytatták, mint annak előtte: közel annyi újdonságot megjelentettek, mint a korábbi években, folyamatosan dolgoztak, vásárlóikat egy pillanatra sem veszítették el.

Mások elhalasztották új óráik bemutatóit, és csak néhány újdonsággal jelentkeztek, ám működésükben képesek voltak helyreállni.

Megint mások egyelőre kivárnak, és csendben dolgoznak a korábbi termékeikkel.

És sajnos vannak olyanok is, ahol a cég felszámolása, eladása mellett döntöttek.

Az árak pedig nem változtak: a minden évben esedékes néhány %-os áremelések elmaradtak, sőt, van olyan cégcsoport, aki újrakalkulálta és csökkentette árait.

(Ez a gyári árakra vonatkozik; a Forint árfolyamából fakadó negatív változások más lapra tartoznak.)

És hogyan változtak a vásárlói szokások?

 

Okos vagy hagyományos?

Izgalmas válasz az okos és a hagyományos órák közötti kérdésre: a Jaguar Hybrid jónéhány okos funkcióval rendelkezik, de ez a megjelenésén mégsem látszik.

Izgalmas válasz az okos és a hagyományos órák közötti kérdésre: a Jaguar Hybrid jónéhány okos funkcióval rendelkezik, de ez a megjelenésén mégsem látszik.

 

Az elmúlt években más is történt, ami nagyban befolyásolta a klasszikus óragyártást: az okosórák a mindennapok részévé váltak, és a kezdeti bizonytalanság után (múló divat lesz-e, szükség van-e egy újabb, töltést igénylő eszközre) egyre többek csuklóján jelentek meg.

 

Ez komoly kihívást jelentett a hagyományos óragyártás számára, amire a gyárak eltérően reagáltak: voltak, akik fantáziát láttak benne, és külön kollekciót készítettek okosórákból, mások belevágtak, majd rövid idő alatt felhagytak vele, volt, aki kivárt, és átgondolt lépéseket igyekezett tenni, de a többség nem törődött ezzel a trenddel, és hitt abban, hogy a klasszikus órakészítésnek továbbra is megmarad az elhivatott közönsége.

 

Az okos eszközök előnyei, kiaknázható lehetőségei közismertek. Önmagában maga a telefon, és a ráépülő rengeteg szolgáltatás hatalmas átalakulást hozott, amihez a mobil munkaeszközök, játékok, kamerák, ipari és háztartási készülékek még inkább hozzájárultak. És úgy tűnik, nincs megállás: az internet adta lehetőségeket kihasználva már a mosógép, a klíma, a riasztó, a garázskapu is okossá tehető, programozható, távolról is elérhető, ellenőrizhető.

 

Az okos karórák esetében a sport- és aktivitásmérő funkciók a legizgalmasabbak, hisz arra viszonylag keveseknek van ténylegesen szüksége, hogy a telefonjuk jelzéseit a csuklójukon is érzékeljék.

 

Azonban a karóra, ha épp nem edzünk, futunk, úszunk vagy alszunk, nem csupán időmérő, hanem ennél sokkal több: öltözködéskiegészítő, ami azt mutatja meg, hogyan látjuk a világot és benne önmagunkat, mit képviselünk, mit tekintünk értéknek, miben hiszünk, mit tartunk fontosnak, és mit lényegtelennek, és kicsit tovább fűzve gondolatainkat, képesek vagyunk-e kiszakadni a napi zsibongásból, kommunikációból, testünket-lelkünket nyomasztó zajból, lehalkítani a fülsértő harsogást, ha nem másként, hát úgy, hogy ha rápillantunk a csuklónkra, valami élőt, elevent láthatunk és érinthetünk, ami értünk van, de nincs hálózatba kapcsolva, nem rezeg, nem jelez, és nem tökéletes, de épp ezért van ránk is szükség néhanap.

 

Van, akit az tölt el megelégedettséggel, ha a karóján is látja, ha üzenete érkezik, és van, akit az tesz boldoggá, ha látja, hallja egy mechanikus szerkezet eleven működését.

Van, akit az tölt el megelégedettséggel, ha a karóján is látja, ha üzenete érkezik, és van, akit az tesz boldoggá, ha látja, hallja egy mechanikus szerkezet eleven működését.

 

De hagyjuk a költészetet, és tegyük egyértelművé, hogy egy okosóra, feketén sötétlő digitális kijelzőjével lehet nagyon hasznos, tudhat ezer és egy dolgot, de elegánsnak nem tekinthető, pedig, egy karóra férfinak, nőnek egyaránt nem csak funkcionális eszköz, hanem ékszer is.

Felidézhetjük Robert de Niro és Anne Hathaway 2015-ös, közel 200 millió dollár bevételt hozó filmjét, A kezdőt, amiben elhangzik egy kérdés, utalva a mai sportosan laza öltözködésre: „Hogy lett egy generáció alatt a férfiakból, mint Jack Nicholson és Harrison Ford ilyen…”

És ma már ehhez a be nem tűrt inges, pólós, farmeres viselethez az okosórát is odaképzelhetjük.

 

Nem is olyan rég volt, amikor még egy vezetékes telefon, egy videómagnó, egy színes tv, vagy egy amerikai film ritkaságszámba ment, mert nem volt könnyen, bárki számára elérhető.

Mára nagyot változott a világ: már nem az a nagy dolog, ha mindezzel rendelkezünk, hanem az, ha képesek agyunk ezek csábításainak ellenállni, és képessé válni arra, hogy mindent a maga helyén kezeljünk.

Egy okosórát sporteszközként.

Egy karórát az elegancia kiegészítőjeként, mint a vasalt nadrágunkat, a nyakkendőnket vagy a bőrcipőnket.

Mert a klasszikus értékek elhalványulhatnak, de a jelentőségük ettől még megmarad.

 

Változott-e a kereslet a hagyományos karórák iránt?

A mi tapasztalatunk szerint nem.

 

A mi hitünk és meglátásunk szerint megfér egymás mellett a két időmérő, és idővel egyre többen fogják helyesen használni, pillanatnyi élethelyzetükhöz, és nem utolsó sorban megjelenésükhöz igazítani azt, amit a csuklójukra csatolnak, amiben megjelennek.

 

És érdekes tény, hogy a legnagyobb japán márkák nem hódoltak be az új technológiának: a Seiko, az Orient vagy a Citizen kínálatában egyáltalán nem szerepel okosóra.

 

Kategóriák változásai

A járvány, a magas árú okosórák térnyerése, és a gyártók válaszai az új helyzetekre pozícióik változását hozta. Míg korábban a minimum szintet alig teljesítő márkák a svájci törvények szigorítása miatt képesek voltak feljebb lépni, addig más márkák az elmúlt hat évben semmit sem fejlődtek, némelyek pedig visszább léptek, és olcsóbb, egyszerűbb megoldásokat kezdtek alkalmazni.

 

Szeretnénk hangsúlyozni, hogy egy óramárkát nem egy (kiugróan jó, vagy kiugróan rossz) órája alapján sorolunk be egy kategóriába, hanem a teljes kollekciója alapján.

 

Érdekes trendként figyelhető meg, hogy néhány tízezer Forintos órák iránti érdeklődés nagyban lecsökkent, ellenben a 100-200e Ft körüli árkategória keresettsége jelentősen növekedett.

És ez nem csak Magyarországon, de Nyugat-Európában is érzékelhető.

 

Talán ennek az is lehet oka, hogy egyre többen ábrándulnak ki a márkás, ám tartalom nélküli divatórákból, a sokat reklámozott, ám kétévente elromló nagy márkák termékeiből, és végre egy igazán jó órát szeretnének.

De befolyásoló tényező lehet az is, hogy egy Samsung Galaxy Watch 100-150e Ft, míg egy Apple Watch akár 300e Ft is lehet – mindamellett, hogy ezek az eszközök évente megújulnak, így hosszú távon nem számolhatunk velük, hisz rövid időn belül elavultakká válnak.

 

Mindezek után talán nem is csoda, hogy ha valaki igényes, évekre, évtizedekre keres egy minőségi karórát, vagy épp egy örök emléket szeretne ajándékba adni, akkor erre áldozni is akar.

 

Svájci óramárkák bemutatása

Alábbiakban nem foglalkozunk túlárazott, távol-keleti, szervizháttér nélküli órákkal, ellenben sorra veszünk néhány komoly, valódi óragyárban készülő, hús-vér óramárkát, és arra derítünk fényt, hogy mi a különbség a néhány tízezer és a több milliós órák között. Különbség több is lesz, egy viszont azonos: mindegyik eredeti svájci gyártmány.

 

De legelőbb azt tisztázzuk, hogy miért van ma is oly nagy nimbusza a svájci óráknak.

 

Egy komoly svájci óra soha nem divatos, fennhéjázó, hivalkodó; egy komoly svájci óra időmérő, ékszer, amely egyszersmind mutat stílust, életszemléletet, igényességet, műszaki hozzáértést, tapasztalatot és kifinomultságot.

Egy komoly svájci óra soha nem divatos, fennhéjázó, hivalkodó; egy komoly svájci óra időmérő, ékszer, amely egyszersmind mutat stílust, életszemléletet, igényességet, műszaki hozzáértést, tapasztalatot és kifinomultságot.

 

Miért svájci óra?

1685 októbere a hugenották számára sötét korszak kezdetét jelentette: XIV. Lajos eltörölte a szabad vallásgyakorlás jogát, ami azt eredményezte, hogy a protestáns iskolákat és templomokat felégették, és erőnek erejével kényszerítették a reformátusokat/kálvinistákat, hogy térjenek át a katolikus hitre – mindezt lelki üdvük megmentése érdekében.

 

Mintegy 200 ezer hugenotta menekült el Franciaországból, köztük magasan képzett, rendkívüli tehetséggel megáldott kézművesek, akik ékszereket, és nem utolsó sorban órákat készítettek: a legtehetségesebbek hercegek, királyok és császárok számára, olyan egyedi darabokat, amelyek sorozatgyártása még nagyon hosszú ideig váratott magára. A sors különös fintora, hogy a későbbi francia uralkodók már svájci mesterek számára adhatták le megrendeléseiket a legkülönlegesebb időmérők megalkotására.

 

Az elüldözött hugenották teremtették meg a svájci órakészítés alapjait, ők tanították meg az arra fogékony svájci fölműveseket a szakma fortélyaira, és így történhetett, hogy néhány évtized múltán nem francia, hanem svájci anyaföldön lát napvilágot Abraham-Louis Perrelet, és Abraham-Louis Breguet, akik megpecsételik a svájci órakészítés sorsát. Perrelet már 1780-ban (!) feltalálja az automata szerkezetet, míg Breguet Mária Karolina nápolyi királyné részére készíti el a világ legelső karóráját, mindezt 1812-ben (!).

(Micsoda tanulsága a történelemnek, és mekkora felelősség egy ország irányítói számára, hogy egy-egy politikai döntés egy nemzet jövőjét, évszázadokra kiható sorsát is mily nagymértékben befolyásolni tudja!)

 

A francia/svájci határt átlépve egy 300 km hosszú hegységrendszerben találjuk magunkat. A Jura a Rhone és a Rajna között helyezkedik el, német oldalán a fekete tobozos fáiról elnevezett Fekete Erdővel, amely nekünk, magyaroknak is igen kedves vidék, hiszen itt válik eggyé két apró patakocska, a Brigach és a Breg, azért, hogy folytathassa útját majd 3000 kilométeren át a Fekete-tengerig. Ez a Volga után Európa második leghosszabb folyama, és mi csak így nevezzük: a kék Duna.

 

De térjünk vissza a Jurába, annak is a svájci részére, amely a svájci óraipar bölcsőjévé vált, ahol a hugenották, és azok utódai minden tehetségüket ezekben a hegyekben, ezekben a folyókban, ezeken a magaslatokon hagyták örökre. A föld, amely holt testüket befogadta, a levegő, amely otthont ad szárnyaló szellemüknek, és minden fa és virág, amely értük, emlékükért hajladozik, virágzik és illatozik, mindez a gyönyörűséges, romantikus táj azért él és ragyog, mert itt születettek, éltek és dolgoztak az elmúlt évszázadok leghíresebb órakészítői.

 

Svájc és a Jura vidék, a Watch Valley nem csupán óragyártók székhelye, nem csupán egy hely a világon, ahol órák születnek, hanem az órakészítés megszentelt földje, ahol a régmúlt mestereinek szelleme soha nem engedheti, hogy préselt, egyszerhasználatos kacatok kerüljenek rozsdásodó óratokokba. Az óragyártás nem iparág itt, hanem örökség, amely olyan mélyen beleivódott a patakok vizébe, a föld homokjába, a hegyek mészkövébe, hogy aki itt születik, annak első szava nem az, hogy Anya, vagy Apa, mert az órák szeretete már az anyatejjel együtt érkezik minden újszülötthöz.

 

Felsorolni lehetetlenség mindazokat, akik itt kezdték pályafutásukat, akik itt indultak el világhódító útjukra, és akik közül jónéhányan ma is itt dolgoznak, ugyanazzal az elhivatottsággal, amely őseik véréből, tudásából, tapasztalatából ered és táplálkozik.

 

A teljesség igénye nélkül nevezzük meg néhányukat: Neuchâtelben született Breguet és Perrelet, ma is Le Noirmontban készíti pompás időmérőit a Louis Erard és Ernest Borel, Les Genevezben az Edox és a Claude Bernard, Saint-Imierben a Longines, Biel/Bienneben az Omega és a Perrelet, Lengnauban a Rado és az Epos, Le Locleban a Zenith és a halszálrugógyártó Nivarox, Tramelanban pedig Armand Nicolet. La Chaux-de-Fondsból indult a Heuer és a Rolex, és ma is itt készülnek a Corum és a Movado órái, nem is beszélve a Sellita mechanikus szerkezeteiről, és itt van Grenchen is, amely otthont ad az ETA-nak, a Breitlingnek, az Eternának és a Fortisnak.

 

Micsoda névsor – és ma már mindegyikük, kivétel nélkül: legenda.

 

Miért a legjobbak ma is a svájci órák?

Arra, hogy nincs változóbb, mint a változatlan múlt, a TAG Heuer Monaco az egyik legjobb példa: az óratörténelem fontos részét képező modell, több módosítás után, immáron saját fejlesztésű automata szerkezettel folytatja nem mindennapi pályafutását.

Arra, hogy nincs változóbb, mint a változatlan múlt, a TAG Heuer Monaco az egyik legjobb példa: az óratörténelem fontos részét képező modell, több módosítás után, immáron saját fejlesztésű automata szerkezettel folytatja nem mindennapi pályafutását.

 

A svájci óragyártásnak a karórák fejlődésének elmúlt évszázadában első számú szerep jutott. Köszönhető ez a történelem alakulásának, a földrajzi helyzetnek, a speciális adottságoknak, és annak is, hogy a svájci mesterekhez hasonló innovátorok nem igen születtek.

 

A folyamatos fejlesztések kezdetben arra irányultak, hogy a falióra szerkezetek hordható formában zsebóra tokokba kerüljenek, minél megbízhatóbban és pontosabban működjenek, majd pedig még kisebb szerkezetek készüljenek, immár karon viselhető órák formájában alakot öltve.

 

A karóra azonban újabb és újabb kihívásokat jelentett, mert sokkal több külső, mechanikai behatással szemben is ellenállóvá kellett tenni a szerkezeteket, és a szerkezeteket magukba rejtő tokokat, pedig száz évvel ezelőtt még fel sem merült, hogy egy karórát vízbe lehessen vinni.

 

Az óragyártás egyre finomabb, egyre pontosabb, egyre kisebb részletekbe menő megoldásokat követelt, ami nagyon sok tervezést, fejlesztést, és javítást is kívánt, míg eljutott a karóra mai szintjére.

 

A tervezés és a javítás, a szerkezetek javíthatósága minden svájci óra sajátja volt, és ma is az, legalábbis azon gyártók esetében, akik nem próbálják meg az óraszerkezeteken megspórolni a reklámokra költött milliókat.

 

Egy valódi, értékes svájci szerkezet, legyen az mechanikus vagy elektromos működésű, egy hatalmas tudásbázisra épülő, átgondolt fejlesztés eredménye. Egy ilyen szerkezet nem tartalmazhat préselt műanyag elemeket, nem készülhet géppel, automatizáltan, nem lehetnek benne leszakadó csavarfejek. Egy értékes svájci óraszerkezet patyolat tiszta környezetben és minőségben készül, és bármennyiszer szétszedhető, összerakható, azaz javítható, szervizelhető. Egy minőségi svájci óraszerkezet nem néhány évre készül, hanem egy életre szóló közösségre. A javításokhoz alkatrészre alig van szükség, mert tisztítással, újraolajozással, finombeállításokkal jórészt mindig javítható; ha azonban szakszerűtlenül javították, vagy az órát nem rendeltetésének megfelelően használták, akkor évtizedeken át rendelhetőek hozzájuk alkatrészek.

 

Egy távol-keleti szerkezet teljesen más elvek szerint épül fel: már nem a javíthatóságra, hanem a jól csengő reklámok kiszolgálására törekszik – és a minél olcsóbb gyártásra.

 

Ezért nem lesz egy svájci óra soha napelemes, eco-drive, kinetic, vagy rádióvezérelt, ezért nem készülnek agyonbonyolított elektronikákkal javíthatatlanná fejlesztett csodák.

 

Ezért nincs is mit csodálkozni azon, hogy addig, amíg egy svájci elektromos (quartz) szerkezet fém csapágylemezei között fém fogaskerekek rubinkövekben forognak, addig a távol-keleti és japán szerkezetek műanyag csapágylemezes és műanyagkerekes megoldásaiban már ez a kimunkáltság szóba sem kerül.

 

Mindez nem jelenti azt, hogy egy japán szerkezet szükségszerűen hamar tönkre fog menni, és azt sem, hogy egy svájci kézműves munka soha nem fog meghibásodni.

 

A különbség a javíthatóságban, a szellemiségben, és az ebből fakadó értékben van.

 

Természetesen ehetünk „jót” egy műanyagtányérból is, de teljesen más, ha porcelánból tesszük ugyanezt, és ez akkor is így van, ha tudjuk: a porcelán törékenyebb.

 

Svájc történelmi múltja és hagyományai olyan szerkezetek gyártását jelenti ma is, amelyek a Swiss Made órákat fogalommá tette, és teszi ma is.

 

A svájci órák négy kategóriája

Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Promotion Watches család, 149346

Árharcos modellek: minőség rendkívül kedvező áron

Rendkívül kedvező áron érhető el a gyár promóciós modellje.

Ugyan a karcálló üvegről, a fokozott vízállóságról még le kell mondanunk, de így is remek órát kapunk: duplatömítéses koronát, tömör, nikkelmentes nemesacél tokot és szíjat, dupla biztonsági csatzárat, és egy alapszintű, de jó minőségű óraszerkezetet.

És igen, egy nagyon szép órát, akár fehér, kék, vagy fekete számlapszínnel.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Adriatica Karóra, Női, Milano család, 196452

Árharcos modellek: minőség rendkívül kedvező áron

Női órák viszonylag kis számban vannak jelen a svájci óragyártók kínálatában, aminek az oka a magasabb gyártási költség. Azonban a hölgyeknek sem kell lemondaniuk a minőégi ékszerórákról, még akkor sem, ha nem hat számjegyű árakban gondolkodnak. Az Adriatica Milano egy népszerű fémszíj megoldást emel magasabb szintre különlegesebb kialakításával, amit gyöngyházfényű számlappal és rubinkövezett óraszerkezettel egészítettek ki.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
DAVOSA Karóra, Férfi, Performance család, 150874
preload

Belépőkategória: érték és időtállóság

A belépőkategória azokat a svájci órákat jelenti, amelyek már olyan órákat tartalmaznak, amikben nem kell megalkudnunk, még ha nem is a legkifinomultabb megoldásokat is kapjuk. A Davosa a kategória egyik legkiemelkedőbb minőségét nyújtja tömör nemesacél szíjával, minőség centrikus kidolgozásával, karcálló üvegével és magas minőségű kronográf szerkezetével. Gyakorlatilag felülmúlhatatlan.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
COVER Karóra, Női, Trend család, 192082
preload

Belépőkategória: érték és időtállóság

Kiváló szerkezet, magas anyagminőség, gyönyörűen kidolgozott számlap, nemes megoldások és még a fantázia sem hiányzik ebből a modellből: a számlap alsó részén, 6 óránál látható virágszirmok egy perc alatt körbefordulnak, majd folytatják útjukat, mint ahogy az idő is szüntelen.
Az akár otthon, saját kezűleg is könnyen cserélhető óraszíjak pedig az óra megjelenésének látványos módosítását teszik lehetővé.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
ALBERT RIELE Karóra, Férfi, Premiere család, 153708
preload

Középkategória: magas minőség igényességgel, kifinomultsággal és részletgazdagsággal

A svájci órák középkategóriája már nem csupán értéket és tartósságot ad, hanem igényes és kifinomult megoldásokat, jóval magasabb részletgazdagságot; mindazt, ami miatt már nem egy hétköznapi időmérőről beszélünk, hanem egy nagybetűs óráról, ami képes megszólítani nem csak az eszünket, de a szívünket, lelkünket is. Egyszersmind jobb, erősebb, tartósabb, többszörösen felújítható anyagokat, precízebb kidolgozást és magasabb műszaki értéket is kapunk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Epos Karóra, Női, Ladies család, 153318
preload

Középkategória: magas minőség igényességgel, kifinomultsággal és részletgazdagsággal

A hölgyek számára a középkategóriában már elérhetővé válnak a mechanikus automata óraszerkezetek kifinomultabb, lapos változatai, amit a legjobb órakészítők gyönyörűen megmunkált óratokokba helyeznek, gömbölyű hagymakoronával látnak el, és a számlapot már nem indexekkel, hanem valódi gyémántokkal látják el. Az óraszíjak sem átlagosak: egy hagyományos bőrszíjjal szemben egy szaténszíj olyan, akár a bársony.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
TAG HEUER Karóra, Férfi, Monaco család, 192189
preload

Felső kategória: több generációra tervezve

A svájci órák felsőkategóriájában különlegességek és hagyományos modellek egyaránt megtalálhatóak. Közös bennük, hogy nem egy egész életre, hanem akár több generációra is szólhatnak. Ezt a gyártók a legjobb anyagok használatával, a lehető legigényesebb és legprecízebb megmunkálással, magas értékű óraszerkezetekkel és hosszú alkatrészutánpótlási ciklussal támasszák alá.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Eterna Karóra, Női, Contessa család, 196501
preload

Felső kategória: több generációra tervezve

Az egyedi és magával ragadó formanyelv a női órákban is megjelenik; és ehhez nem kell sem fémszíj, sem hatalmas méret, sem tobzódó színek. Az Eterna Contessája nemesen gyönyörű, mert minden részlete, íve, formája ragyogó.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Mit tekinthetünk valóban svájci órának?

A „svájci óra” fogalom, minőségi kategória, értékmérő – épp ezért próbálnak sokan visszaélni vele.

 

Hogyan állapíthatjuk meg mi magunk, hogy mi van a kezünkben?

 

Az egyre szigorodó svájci törvényi szabályozás szerint egy óra számlapján szerepelnie kell a Swiss Made feliratnak, ha az óra túlnyomórészt svájci alkatrészekből, de mindenképp svájci szerkezettel, Svájcban került összeszerelésre.

 

A svájci órák közé nem tartoznak azok, amelyeken a Swiss Made felirat nem szerepel.

 

Ennek megfelelően teljességgel komolytalan a „svájci szerkezetű, de nem swiss made”, a valamilyen „swiss made alkatrésszel készülő, de nem swiss made”, valamint a jórészt „német gyártású, svájci szerkezetes” karóráknak titulált kommersz gyártmányok, amelyek valójában thaiföldi szerkezettel kerülnek forgalomba. Utóbbiak esetén a Svájcra való hivatkozásokat a reklámokban, hirdetésekben, weblapokon láthatjuk – de az órákon soha!

 

Természetesen a köznyelvben replikaként emlegetett, de egyébként egyszerű hamisítványok kínai gyártói mit sem törődnek a svájci törvényekkel, így kerülhet a Rolex felirat mellé a swiss made is párezer Forintért – de ezek bazári volta és beszerzési forrásai ugyanolyan szegényesek, mint azok, akik hordják ezeket.

 

Minden svájci óra kiváló minőségű?

Megesik, hogy egy kis név sokkal nagyobb tud lenni, mint egy világhírű. Nem kell hozzá más, mint szakmai tisztesség, hozzáértés és hit. A Davosa épp ezért válik egyre népszerűbbé.

Megesik, hogy egy kis név sokkal nagyobb tud lenni, mint egy világhírű. Nem kell hozzá más, mint szakmai tisztesség, hozzáértés és hit. A Davosa épp ezért válik egyre népszerűbbé.

 

Nem tekinthetünk el attól a ténytől, hogy ma minden vállalkozásnak, így az óragyártóknak is sikeresnek és nyereségesnek is kell lenniük, különben nem maradhatnak fent.

 

A nyereségesség elérését nagyban könnyíti a távol-keleti munkaerő, az olcsóbb alapanyagok és szerkezetek használata, továbbá minden, ami a gyártást gyorsabbá, automatizáltabbá, ezáltal olcsóbbá képes tenni.

 

Ugyanakkor, a piac és a vásárlók figyelmét is folyamatosan fent kell tartani, ami hatalmas marketing és reklám költségeket jelent.

 

Minden gyártó maga dönti el, hogy a vásárlókat hatásos reklámokkal vagy kedvező árakkal vagy kiváló minőséggel, vagy ezek valamilyen kombinációjával próbálja meggyőzni.

 

Minél nagyobb egy vállalat, annál inkább elveszíti azt a kézműves szellemet, ami a jóval kisebb, családi tulajdonú cégek sajátja, azt a hitvallást, amely a svájci óragyártást felülmúlhatatlanná tette, és helyébe pusztán számok, mennyiségek, profit és nyereség lép.

 

Ezért történhet, hogy a legtöbb esetben nem a közismert svájci óramákák a legjobbak. Ezért fordulhat elő, hogy a világ legjobban menedzselt svájci márkájában, a Tissot-ban géppel készülő, préselt, nem javítható szerkezetek is kerülnek, a 100-200-300 ezer forintos kronográfok szerkezetei nem szerelhetőek, és akár 400 ezer Forintért választhatunk műanyag gátszerkezetű automata órát is.

 

A Tissot gépesítési forradalmának gyümölcse a 80 órás járástartalékkal bíró Powermatic szerkezet, amelyből egyszerűen elhagyták a pontosságszabályzásra szolgáló finombeállítót, csökkentették a lengésszámot, egyszerűbbre cserélték az ütésbiztosítást, műanyagra pedig a gátkereket és a horgonyvillát. A jó reklám viszont mindezt feledteti.

 

Nincs ez másként az ugyancsak Swatch csoporthoz tartozó Certina óráiban sem, hiszen gyakorlatilag ugyanezeket a szerkezeteket építik be.

 

A klasszikus, évszázados történelmére épülő svájci óragyártás viszont nem a gépesített, profitorientált gyártásról szól elsősorban.

 

Egy igazi, a szó nemes értelmében vett svájci óra minőségét, értékét, tartósságát nem a reklámok, nem a marketing szülte varázsszavak, hanem a javíthatóság, az időtállóság adja.

 

A svájci kézművesipar nem az automatizált gépsoroktól nyerte el megbecsültségét, hanem a szakmai tudástól, a szakértelemtől, a kifinomultságtól, az átgondolt, és egy egész életre tervezett konstrukcióktól.

 

Egy kézműves, kicsiny, magántulajdonú gyár persze soha nem fog világversenyeket szponzorálni, de szívvel-lélekkel készített órákat gyártani: igen, sokkal inkább.

 

Aki kicsit is vonzódik a gasztronómia iránt, minden bizonnyal járt már egy különlegesebb étteremben, ahol a séf odajött a vacsora végén az asztalához, hogy eszmét cseréljenek az ízek harmóniájáról. Ez az étterem nem reklámozott óriásplakátokon, vagy televízióban, de már abban a pillanatban, amikor leült az asztalához, abban a percben, amikor az első falatot megízlelte, érezte, hogy valami egészen kivételesben lesz része.

 

A McDonald’s reklámjaival minden nap találkozunk, de még azok is tudják, akik nap mint nap étkeznek itt, hogy nem ez a világ legjobb étterme – reklám, hírverés, marketing ide vagy oda.

Megkockáztathatjuk: még nem is a McDonald’sban ehetjük a legjobb hamburgert.

 

A választás a miénk: a világ legszebb kincsei nem mindig a legvakítóbbak.

 

A következőkben ár- és minőségi kategóriánként vesszük sorba a legjobb svájci órákat, kiemelve a közöttük lévő különbségeket.

 


BELÉPŐKATEGÓRIA: egyszerűbb szerkezetek és kidolgozás

Jellemző árkategóriák:

  • Alapfunkciós (idő, dátum) órák
  • Elektromos szerkezettel: 45-100,000 Ft között.
  • Komplikációs órák (stopper, holdfázis, 24 órás kijelzés, naptár, ébresztő funkciókkal) órák
  • Elektromos szerkezettel: 80-200,000 Ft között.
  • Automata órák: 170-250,000 Ft


Márkák korlátozott, kizárólag gyártási hibákra vonatkozó garanciával:

Candino, Certina, Doxa, Mondaine, Roamer, Tissot.

 

Kiemelt márkáink kiterjesztett, teljeskörű, Roger’s Prémium+ Garanciával:

Adriatica, Bergstern, Claude Bernard, Cover, Davosa, Manfred Cracco, Rodania, Swiss Alpine Military, Swiss Military by Chrono.


Márkák különbségei:

  • Legszebb kidolgozás: Cover
  • Legjobb anyagminőség: Davosa, Bergstern, Cover
  • Legjobb automata órák: Davosa
  • Legkedvezőbb ár: Adriatica
  • Legnagyobb választék: Adriatica
  • Legkülönlegesebb anyagok: Rodania
  • Legjobb minőség minden szempontból: Davosa, Bergstern (új kollekció)
  • Legszebb csomagolás: Bergstern, Rodania, automata Davosa modellek, Cover (opcionálisan kérhető)
  • Legstílusosabb csomagolás: Manfred Cracco, Swiss Military by Chrono

A svájci órák első szintjén találhatunk olyan órákat, amelyek legfőbb célja, hogy a lehető legkedvezőbb áron kínáljanak alternatívát a divatórákkal szemben. És olyanokat is, amelyek mérsékelt ár mellett messze meghaladják az alapminőségt. És ez már első pillantásra (érintésre) látszik, érződik rajtuk - mint ahogyan a COVER Nobiláján is.

A svájci órák első szintjén találhatunk olyan órákat, amelyek legfőbb célja, hogy a lehető legkedvezőbb áron kínáljanak alternatívát a divatórákkal szemben. És olyanokat is, amelyek mérsékelt ár mellett messze meghaladják az alapminőségt. És ez már első pillantásra (érintésre) látszik, érződik rajtuk - mint ahogyan a COVER Nobiláján is.

 

Az árakból jól látható, hogy egy márkás, ellenben távol-keleti szerkezettel, Kínában összeszerelt divatóra alig olcsóbb (Fossil, DKNY, Tommy Hilfiger), vagy akár közel azonos árú is lehet (Michael Kors, Emporio Armani, Boss, Sector).

 

Természetesen egy divatórának is megvannak a maga értékei, de ezek a dizájnra, külső jegyekre korlátozódnak, beltartalmukban már egy belépő kategóriás svájci órával sem vethetjük össze ezeket.

 

A választásnál tisztában kell lennünk azzal, hogy egy divatóra nem divatos órát jelent, hanem egy olyan öltözködéskiegészítőt, amelyet egy-két évszakra, idényre terveztek, mert a következőben már készül szebb és divatosabb.

 

Ennek megfelelően alkatrészeket sem biztosít hozzájuk a gyártójuk, maximum csak az óraszíjakat. Be kell látnunk, hogy ha egy karórával hosszú távra tervezünk, akkor nem a divatmárkák közül kell választanunk.

 

Egy valódi svájci óra viszont csak akkor lehet igazi Swiss Made termék, ha a szerkezete is Svájcban készül, ott szerelik össze, ellenőrzik a minőségét, így szerkezet és szakmunka terén nincs lehetőség a lényegi olcsóbbításra. Az árak leszorításához az órák anyagából, annak megmunkálásából, az illesztések precizitásából, a részletekbe menő aprólékosságból lehet és kell engedni. A legtöbb esetben így is lényegesen jobb órák születnek, mint egy divatmárka esetén, de még kompromisszumot kell kötnünk.

 

Ide tartoznak a legismertebb, leginkább elterjedtebb svájci márkák (Tissot, Certina, Doxa), azonban érdemes megismerkedni azokkal a magántulajdonban lévő gyárakkal, amelyek még nem multiként működnek, és sokkal nagyobb hangsúlyt fektetnek a klasszikus svájci értékekre és hagyományokra, melyek középpontjában nem csupán a jövedelmezőség áll, hanem maga a vásárló.


Dátum-naptáras szerkezet hónpakijelzéssel és holdfázissal, finomított, rubinkövezett változatban egy elegáns, vékonyított tokban.

Dátum-naptáras szerkezet hónpakijelzéssel és holdfázissal, finomított, rubinkövezett változatban egy elegáns, vékonyított tokban.

 

Múló divatórák helyett – ez is lehetne a rendkívüli módon fejlődő svájci ADRIATICA jelszava.

 

A svájci óra fogalom, ami magas minőséggel, és ehhez mért árcímkével is párosul; az ADRIATICA ezzel szemben inkább a jobb a sűrű fillér, mint a ritka forint elvét követi, amit persze ők inkább így fogalmaznak meg: jobb a sűrű rappen, mint a ritka frank.

(Megemlítendő, hogy a svájci pénzérméken az országot szimbolizáló nőalak, a nemzet anyjának tekintett Helvetia látható; egyedül az 5 frankos érmét birtokolja a szabadságharcos Tell Vilmos, akit mi leginkább a magyar kártyáról ismerhetünk.)

 

A gyár üzletpolitikája ugyancsak sikeresnek tekinthető: a néhány éve még egyszemélyes standként jelentek meg a világ legnagyobb órakiállításán, napjainkban már hatalmas, önálló épülettel emelték magasra a márka lassan 90 éve lobogó zászlaját.

 

Az ADRIATICA órái kivétel nélkül megfelelnek az egyre szigorodó svájci gyártási szabályozásoknak: nikkelmentes, nem allergizáló anyagokat használnak, kristályból készült üvegeket, és kizárólag svájci tervezésű és gyártású óraszerkezeteket építenek be, szigorú minőség-ellenőrzés mellett, az olasz határhoz közeli Camorinoban, a Lepontini-Alpok egyik szépséges hegyének tövében.

 

Az ADRIATICA nem akar versenyre kelni a luxusmárkákkal; megfizethető és minőségi alternatívát kívánnak nyújtani azoknak, akik egy reklámozott divatóra áráért valódi értéket választanának inkább.

 

Karórák a belépőkategóriából: Adriatica

ADRIATICA Karóra, Női, Milano család, 196454
preload

Nikkelmentes, anti-allergén kivitel, svájci szerkezettel, egy divatóra áráért

AZ ADRIATICA KÁPRÁZATOSAN SZÉP ÚJDONSÁGA kék gyöngyház számlappal, rózsaarany színű tokban, és a tokkal egyező milanaise szíjjal csábít.

A szíj és a tok közötti kapcsolat egybeépített, ami nem megszokott ennél a típusú szíjnál; kétségtelen viszont, hogy egyediségén túl kecsességet, bájt és kellemet hoz, amihez az álmodozásra késztető, a fénnyel szerelembe eső gyöngyházfényű számlap is hozzájárul, mely fölött a kiemelt római számjegyek és a további tíz, egész órákat jelző index, mint levelek a tó vízén lebegnek.

Az órában működő minőségi svájci szerkezet három rubinkővel készül, és az elem feszültségének csökkenését is jelzi a másodpercmutató szakadozott járásával.

Mindez azonban kevésbé fontos, hiszen a számlap már önmagában levett bennünket a lábunkról.

Egy karóra, amely szépsége révén a szívet, minősége és kedvező ára okán pedig az elmét is kényezteti.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Adriatica Karóra, Férfi, Moonphase for Him család, 185832

Színtiszta elegancia értékes, rubinkövezett szerkezettel

A képen az ADRIATICA dátum-, naptár-, hónap-, és holdfáziskijelzéssel rendelkező modellje látható 5 rubinköves, hosszú elemélettartamú, az elem merülését is jelezni képes szerkezettel, és a régmúlt karórák hangulatát megidéző hajlított üveggel.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Adriatica Karóra, Férfi, Portofino család, 196205

Komplikációk, karcálló üveg és tömör nemesacél rendkívül kedvező áron

A koromfekete tok az üveget övező rózsaarany rámával válik frenetikusan látványossá – és így sem lesz tolakodó vagy hatásvadász; egyszerűen csak figyelemfelkeltővé, hatásossá és tiszteletre méltóvá válik.

Persze ebben a szép és minőségi kidolgozásnak éppúgy szerepe van, mint a számlap aprólékosságának, a fekete, a szürke és a rózsaarany együttélésének, a komplikált, mégis áttekinthető funkcióknak, és az idő mindenkori pontos leolvashatóságának.
Utóbbi miatt sorolja az Adriatica ezt az óráját pilóta kollekciójának karakteres darabjai közé; attól függetlenül, hogy sokkal erőteljesebb, izgalmasabb, modernebb és elegánsabb, mint az Aviation széria többi darabja.

A jelentőségteljes méretű tok mindössze 10 milliméteres vastagsággal párosul, ami így az inges viselethez is alkalmassá teszi – már amennyiben kellő csuklóvastagsággal bírunk a közel 5 centiméteres tokátmérőhöz.

A számlapot fedő üveg a hagyományos minerálkristálynál számottevően erősebb hardlex, azonban az igazi érték a számlap alatt található: a multifunkciós, dátum- és naptárkijelzős szerkezet kifinomultságát a benne lévő 5 rubinkő, professzionális működését pedig rendkívül alacsony fogyasztása, és a beépített apró gombelem merülésének előrejelzése igazolja.

Mindez a stílus, elegancia, érték és minőség egy igazán Adriaticás árral párosul, ami összességében kiemelkedően jó választást jelent a svájci órák belépő szintjén.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

Egy Solothurnban működő kis családi manufaktúra készíti a Swiss Military by Chrono hétköznapi, ám stílusos karóráit, melyek között prémium kronográf szerkezeteket, tömör nemesacélból készült tokokat és fémszíjakat, és újabban már komoly automata modelleket is találhatunk.

Egy Solothurnban működő kis családi manufaktúra készíti a Swiss Military by Chrono hétköznapi, ám stílusos karóráit, melyek között prémium kronográf szerkezeteket, tömör nemesacélból készült tokokat és fémszíjakat, és újabban már komoly automata modelleket is találhatunk.

 

Minőségi anyagok, svájci óraszerkezetek, precíz kidolgozás és egyedülálló garancia: ezt nyújtja kedvező ár mellett a SWISS MILITARY BY CHRONO.

 

Egy SWISS MILITARY BY CHRONO karóra alapvetően a kalandos, aktív életmódot folytatók számára készül, a sportos megjelenést erősíti, de a kidolgozása a legtöbb esetben olyan eltalált és minőségi hatást kelt, hogy bátran használható elegánsabb öltözékhez is: azért, mert szép, azért, mert férfias, azért, mert erőt és magabiztosságot sugároz, és azért, mert stílusa van.

 

Swiss Military néven több svájci óramárka is készül, ezért fontos kiemelnünk, hogy a Chrono AG által gyártott, egy komoly történelmi hagyományokkal bíró órásiskola helyén létrehozott óragyár termékeiről beszélünk, amelyek nagyfokú gondossággal készülnek, és a tulajdonosok számára a megbízhatóság és a stabil háttér biztosítása kiemelt fontosságú.

 

Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Promotion Watches család, 149346

Csak a lényeg: idő és dátum

Rendkívül kedvező áron érhető el a gyár promóciós modellje.

Ugyan a karcálló üvegről, a fokozott vízállóságról még le kell mondanunk, de így is remek órát kapunk: duplatömítéses koronát, tömör, nikkelmentes nemesacél tokot és szíjat, dupla biztonsági csatzárat, és egy alapszintű, de jó minőségű óraszerkezetet.

És igen, egy nagyon szép órát, akár fehér, kék, vagy fekete számlapszínnel.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Solar Power Watches család, 192292
preload

Az erős is lehet szép

Masszív, vízálló tok, erős, kétrétegű, mintázatlan bőrszíj színvarrással díszítve, védett, szépen megmunkált korona, sötétben is leolvasható számlap - ez a modell megbízható társ minden helyzetben.

Ráadásként a számlap mintázott, akárcsak a korona, a dátumkijelzés pedig sportos, egyedi kivágást kapott a számlapon.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Chronograph család, 144263
preload

Igazi sportóra a csuklón

Műszerfalú, rendkívül stílusos számlapot, pompásan kidolgozott tokot, és különleges megjelenésű vászonbetétes bőrszíjat kapott a Swiss Military by Chrono egyik legszebb modellje.

Többféle színvariációban, akár nemesacél szíjjal is elérhető, de nem kétséges, hogy a bőrszíjas változatok az igaziak.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Chronograph család, 144118
preload

Időtlen dizájn

A képen a SWISS MILITARY BY CHRONO egyik legnépszerűbb modellje látható, tömör nemesacél szíjjal, új típusú svájci kronográf szerkezettel, zafír felületkezelésű K1 minerálüveggel és időtlen dizájnnal.

Az óra tokja és fémszíja nikkelmentes anyagból készült, így allergiát semmiképpen sem okozhat.
A fémszíj minden csatszeme lekerekített, aminek köszönhetően komfortos viseletet biztosít.

Az óra szerkezete dátumkijelzéssel és stopperfunkcióval bír. Utóbbi 30 perces időtartamú és részidő mérésre is használható. A szerkezet további különlegessége, hogy jelezni képes az elem feszültségének csökkenését, illetve az elemcsere szükségességét.

A modell felújított változatába a hagyományos minerálüvegnél kétszer erősebb K1 kristály került beépítésre.

Az óra hátlapja gravírozott, és az óra műszaki paraméterein túl márkainformációkat is feltüntettek rajta.

A típus sikerességét jelzi, hogy többféle számlap- és tokszínnel, eltérő színű és anyagú szíjakkal is készül, így a fém, bőr vagy textilanyagok kedvelői is találnak maguk számára megfelelőt.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

Szép, klasszikus órák készülnek a hamarosan 100. születésnapját ünneplő Grovana műhelyében, melyeket körbeleng a hagyományok varázslatos hangulata.

Szép, klasszikus órák készülnek a hamarosan 100. születésnapját ünneplő Grovana műhelyében, melyeket körbeleng a hagyományok varázslatos hangulata.

 

A GROVANA, mint valódi óragyár, majd 100 éves történelmet tudhat maga mögött, nem, mint multinacionális nagyvállalat, hanem mint kicsiny, magántulajdonban lévő manufaktúra, amely magasfokú szakmai felkészültségét jelzi, hogy a felső kategóriába tartozó REVUE THOMMEN karórái is műhelyükben készülnek: odafigyeléssel, szakértelemmel és komoly tapasztalattal.

 

Nevükhöz nem fűződnek óragyártást forradalmasító fejlesztések, hiszen soha nem tettek mást, mint hogy órákat készítettek hittel, szeretettel és elhivatottsággal. A gyár történelme során mindig és folyamatosan fejlődött és bővült, de az órások keze munkájával összeszerelt órák minősége mit sem változott.

 

Az elmúlt években a GROVANA karóra kollekciója szinte teljes egészében megújult: az igényes, nagyon szép, klasszikus órák mellett, az idők szavának engedelmeskedve, sportosan elegáns kronográfokkal bővült kínálatuk.

 

Azonban a GROVANA tudja és érti: nem kell mindenáron letagadnunk a múltunkat, megtagadnunk gyökereinket, szembemenni a saját történelmünkkel, mert sokkal fontosabb, hogy az értékeinkhez hűek maradjunk.

 

Karórák a belépőkategóriából: GROVANA

Grovana Karóra, Női, Traditional család, 155105

Egy igazi klasszikus

Nem kell mindenáron letagadnunk a múltunkat, megtagadnunk gyökereinket, szembe menni a saját történelmünkkel, mert sokkal fontosabb, hogy az értékeinkhez hűek maradjunk – ezt hirdeti a Grovana ezzel a pompás, tradicionális elvek mentén készülő karórájával.

A számlap kimunkáltsága, a Breguet típusú mutatók, és a gyönyörű, klasszikus római számjegyek varázslatos hangulatot teremtenek.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
GROVANA Karóra, Férfi, Specialities család, 155030

Amikor a sportos elegancia nem szlogen csupán

Amikor mindenki minél nagyobb és hatalmasabb, és minél feltűnőbb órákat készít, a Grovana a sportos óráit is rendkívüli eleganciával ruházza fel.

A nyújtott, ívelt tokfülek a laposságot hangsúlyozzák, a zsebórákat idéző beállítókorona ritka csemege, a számlap pedig a mélykék, a fekete és a fehér színek jó ízlésű adagolásával teremtenek nagyszerű harmóniát.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
GROVANA Karóra, Férfi, Specialities család, 155042
preload

Szépség, elegancia, stílusérzék

A Grovanára olyannyira jellemző szépség, elegancia és klasszikus stílusérzék jelenik meg ebben a rozéarany színű modellben is.

A Grande Date számlapjának cizelláltságát a nyílhegy formájú indexek és a kardlapot formázó mutatók teszik teljessé.

A külön tengelyre helyezett másodpercmutató és a 12 óránál láthatóvá tett kétablakos dátumkijelzés egy csipetnyi komplikációt visz a nemesvonalú alkotásba.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
GROVANA Karóra, Női, Traditional család, 155192

Szépség, ami bennünk van

Szinte beleolvad az óratok ívébe a parányi beállítókorona, ami nem is csoda, hiszen egy kis remekművel van dolgunk.

A számlap mintája és a tok formája is visszaköszön a fémszíjban, és a törékenységet hirdetik a csepp alakú indexek éppúgy, mint az üvegráma köves berakása.

Az óragyártók számára mindig komoly kihívást jelent egy női fémszíjas karóra megalkotása – a Grovanáról érdemes példát venniük.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

A tisztaság: elegancia; a színek: játékosság; a minőség: érték – a Rodania stílusmárkája a Manfred Cracco kedvező áron kínál nagyfokú változatosságot.

A tisztaság: elegancia; a színek: játékosság; a minőség: érték – a Rodania stílusmárkája a Manfred Cracco kedvező áron kínál nagyfokú változatosságot.

 

A MANFRED CRACCO egy klasszikus, 1930-ban alapított svájci óramárka, a RODANIA családjába tartozik: a hagyományos, letisztult, mindenfajta túlzásoktól mentes, nemes vonalú, kifejezetten lapos karórák rendkívül népszerűek.

 

Egy igen kedvező árért cserébe szép csiszolású tokot, valódi bőrből készült óraszíjat, eredeti (NEM után gyártott, thaiföldi üzemekben készülő!) svájci óraszerkezetet, és teljesen karcálló üveget kapunk.

 

Utóbbi különlegessége, hogy belső felületére egy csak bizonyos szögből látható svájci kereszt is felfestésre került, mellyel a svájci származás, és a pozitív életszemlélet egyszersmind hangsúlyozásra kerül – és a hamisítványok is könnyen kiszűrhetők.

 

Karórák a belépőkategóriából: MANFRED CRACCO

MANFRED CRACCO Karóra, Női, Maddis család, 181479
preload

Kifinomult tisztaság

A kifinomult svájci órakészítés egyik szép példája ez a modell, amelyben olyannyira alacsony fogyasztással bíró szerkezet működik, hogy egyetlen apró gombelem 10 évre elegendő energiát szolgáltat számára.

A Manfred Cracco a fiataloknak, diákoknak és egyetemistáknak, a kezdőknek és újrakezdőknek ajánlja ezt az óráját, mindazoknak, akik számára a tisztaság, a letisztultság és az egyszerűség fontos, de ugyanakkor igényességgel párosul.

A kollekció a rozéarany mellett acél- és aranyszínű változatokat, bőr- és fémszíjas kiviteleket is tartalmaz, mindjárt háromféle különböző méretben.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Manfred Cracco Karóra, Női, Maddis család, 181493

„Soha nem add fel az álmaidat!”

Soha ne add fel az álmaidat csak azért, mert időbe kerül azokat megvalósítani: minden MANFRED CRACCO karóra díszdobozában ez az idézet olvasható, amely attól az Earl Nightingale-től származik, aki szegény családban született, és már gyerekkorában elhatározta, hogy ki fog törni abból a világból, amely minden nap csupán a puszta túlélésért küzd.

A svájci Manfred Cracco órák nemes egyszerűségükkel hirdetik a tisztaságot, egyenességet és a pozitív életszemléletet.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
MANFRED CRACCO Karóra, Női, Jackie család, 180794

Hófehér számlap, apró Swarovski kristályokkal díszítve - apró módosításokkal születik ujjá egy hagyományos számlap.

A finom vonalvezetés már az ékszerek irányába visz, de hétköznapi órának is tökéletesen megfelelő.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
MANFRED CRACCO Karóra, Férfi, Vega család, 167081

Pozitív életszemlélet

A svájci Manfred Cracco karórájának karcálló üvegének belsején szolidan elhelyezett kereszt nem csupán az anyaországra utal, hanem azt az üzenetet is közvetíti, hogy életünkhöz minden körülmények között tisztán, egyenesen, de mindenképp pozitív életszemlélettel közelítsünk.

A lapos kivitelű, légies karóra a klasszikus acél és arany színeken túl feketében, szürkében, rozéaranyban és barnában is elérhető.

Utóbbi barátságosságához nem fér kétség.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

 


 

A Rodania intelligens, jóízlésű, szívvel-lélekkel készített, saját tervezésű karórái egyet jelentenek a szépséggel és az eleganciával.

A Rodania intelligens, jóízlésű, szívvel-lélekkel készített, saját tervezésű karórái egyet jelentenek a szépséggel és az eleganciával.

 

A Rodania-t 1930-ban egy kis svájci városban, Lengnauban, Grenchen közelében, számos más svájci márka (Breitling, Fortis, Movado, Rado, Atlantic) otthonában alapította Hans Baumgartner.

 

Ez az időszak a svájci óragyártás legszebb korszaka volt, amely a Rodania számára sikert, kiváló hírnevet és gyors növekedést hozott, legfőképp kecses vonalú, lapos kivitelű óráiknak köszönhetően.

 

A szépség és az elegancia ma is áthatja a karóra-kollekciójukat, amelynek legizgalmasabb szeletét a kerámiából készült órák jelentik.

 

A Rodania órák időtlen, mélyről jövő szépsége nem tolakodó, nem mellbevágó, nem magamutogató. Egy Rodania óra csak idővel, és csak annak tárja fel igazi arcát, aki hajlandó időt szakítani rá, hogy kézbe vegye, elmerüljön a tok, a számlap, a szíj szépségében, minőségi kivitelében, és újra meg újra visszatérjen hozzá.

 

Karórák a belépőkategóriából: RODANIA

RODANIA Karóra, Férfi, Monaco család, 144833

Stílus és elegancia

Ragyogó, szénfekete számlap fogja meg a tekintetet, amely egy ugyanolyan ragyogó, szénfekete kerámiaszíjon folytatódik, mely valódi high-tech anyagból meríti időtlenségét és eleganciáját.

Kronográfos és hárommutatós, vagy akár matt kivitelben is választható; és a férfi modellek mellett kisebb méretű, női változatok is készülnek a párok kedvéért.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
RODANIA Karóra, Férfi, Nolan család, 144929

Stílusos, komoly, férfias

Tökéletes összhangban egyesül a nemesen csiszolt acéltok és a prémium minőségű bőrszíj.

A fény játéka meghatározza az óra férfias szépségét, amely egyszersmind fakad a világos színű számlaphoz társuló sötétbarna szíjból, az indexek és a mutatók árnyalataiból, a számlap gyönyörű cizellált mintájából, és a tok ívét követő határozott nyomógombokból.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Rodania Karóra, Női, Tyara Moon család, 145001
preload

Kék ég és csillagok

Női, holdfázis kijelzős karóra talán még soha nem volt ennyire modern, különleges és gyönyörű.

A kék színű számlap szinte eggyé válik a holdfáziskijezéssel.

A pontos idő leolvashatóságát egy belső gyűrűre helyezett beosztás teszi lehetővé, amely ebben a formában nem töri meg a számlap művészi szépségét.

A nikkelmentes nemesacél tok pedig egyedi fülekkel kapcsolódik a csodaszép, mélykék, lakkozott bőrszíjhoz.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Rodania Karóra, Női, Elios család, 144893

Kortalan elegancia

Feketéhez, szürkéhez, kosztümhöz, vagy akár estélyihez is tökéletes választás az Elios Silk.

A rozéarany színű tok tökéletesen simul a csuklóhoz, harmonizál a bőr színéhez, és áraszt melegséget.

A gyöngyházfényű számlapot egy valódi gyémánt koronázza meg.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

Kézzel csiszolt, sorszámozott, főként elegáns stílusú óráival vált népszerűvé a Jura beli óragyár.

Kézzel csiszolt, sorszámozott, főként elegáns stílusú óráival vált népszerűvé a Jura beli óragyár.

 

Svájc legrégebbi óragyártó vidékén, a Jurában található a Claude Bernard óragyár, amely nem bérmunkában, hanem saját műhelyeiben készíti időmérőit.

 

Az Edox közvetlen szomszédságában működő márka legnagyobb erősségét a klasszikus stílusú, elegáns órák jelentik, amelyek kifinomultság és ár/érték arány tekintetében verhetetlenek.

 

A klasszikus vonalat jól ellenpontozza a modern, sportos Aquarider sorozat, amely a vízi sportok szerelmeseinek készül ugyan, de a kivitele van olyan szép, hogy egy sportzakó mellett is megállja a helyét.

 

A gyár nem feledkezett meg a hölgyekről sem: a Claude Bernard női karórái elegánsak, ellenállhatatlanok, olyannyira, hogy minden korosztály talál közöttük olyat, amelybe azonnal bele tud szeretni.

 

Karórák a belépőkategóriából: Claude Bernard

Claude Bernard Karóra, Férfi, Classic család, 135506

Egy nagy lépéssel feljebb

Különálló másodpercmutatóval és kétablakos nagydátummal rendelkező, jóval átlagon felüli óraszerkezettel készül a Claude Bernard meseszép, elegáns, időtlen modellje.

A kézzel polírozott, nagyon szép fényű tok, az árnyaltan cizellált számlap, és a kardformájú mutatók még jobban emelik az óra minőségét.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Claude Bernard Karóra, Férfi, Classic család, 135166

A kategória legszebb kronográfja

Kézzel csiszolt, 316L nemesacél tok, szolid rozéarany díszítésekkel.

A kronográf szerkezet, a nyújtott, ívelt dátumablak, a sebességmérő skála ugyan sportosabb irányt mutat, ám az összahatás mégis sokkal inkább elegáns és finom, mintsem hivalkodó.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Claude Bernard Karóra, Férfi, Aquarider család, 150082
preload

Fokozott igénybevételhez tervezve

LÁTVÁNYOS MEGJELENÉS, megnövelt vízállóság, karcálló üveg és professzionális svájci kronográf szerkezet – a CLAUDE BERNARD AQUARIDER műszaki paraméterei is figyelemre méltóak, azonban rendkívüli sikerét nem (csupán) ezeknek köszönheti.

A tok formája remekül megtervezett, és noha mérete jelentőségteljes, jól felfekszik akár egy vékonyabb csuklón is.

Az acélszíj zseniális: a háromsoros kivitel minden porcikája tömör anyagú, minden egyes szem lekerekített, melyek mérete elegendően nagy ahhoz, hogy férfias legyen, de a szemek elegendően rövidek is, hogy felfekvése tökéletesen alkalmazkodni tudjon viselője csuklójához.

Meggyőző a felületek megmunkálása is: szemből nézve egyedül az üvegráma polírozott, a tokfülek és a fémszíj selyemfényű – komoly értékmérő ez, attól függően, mennyi munkát fektetnek bele. A CLAUDE BERNARD nem takarékoskodott ezen a téren sem.

Az AQUARIDER legfőbb vonzereje a számlap, amely nem sokszínűségével és extrém komplikáltságával hívja fel magára a figyelmet – olyannyira nem, hogy sokan emiatt nem figyelnek fel rá.

Ha azonban az AQUARIDER kézre kerül, alig van, aki meg akar válni tőle, és ebben ugyanennek a visszafogott, elegáns, csipetnyi sportossággal rendelkező számlapnak van szerepe.

És persze minden egyébnek, amiről már szót ejtettünk: a méretnek, a formának, a selyemfényű felületeknek, a komfortosságnak, a műszaki tartalomnak és a kidolgozási minőségnek.

Kevésszer fordul elő az egyediségét hajszoló óragyártásban, hogy ennyire eltalált darab szülessen, amely szinte mindig örömmel hordható: az AQUARIDER így a kevés nagy pillanat egyike.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Claude Bernard Karóra, Férfi, Classic család, 135621

Klasszikus automata gyönyörű formában

Minden a tradícióról és a szaktudásról szól: kézzel polírozott tok, magas minőségű mechanikus óramű, háromrétegű valódi bőr óraszíj, genfi csíkozással díszített számlap, körben vonalas indexekkel, középen három mutatóval, melyek közül az óra- és a perc lándzsa formájú Lancette mutató, és egy diszkréten, 3 óránál meghúzódó dátumablakkal.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Claude Bernard Karóra, Női, Dress Code család, 163560

Színtiszta varázslat

Áttetsző, tisztaságot sugárzó számlap apró Swarovski kristályokkal, melyek közül hat törékeny virágmintaként fonódik egybe; középütt pedig az idő forgását szimbolizáló textúrált mintázat adja a CLAUDE BERNARD Dress Code Fleur romantikus alaphangulatát.

Az óra egyszerűségében is gazdag részletezettségével hódítja meg a klasszikus szépség iránt rajongó hölgyeket. A számlapon túl a beállítókorona, a tok és a szíj kapcsolódása, és a szíjrögzítő díszcsavarok is túlnőnek funkcionális szükségszerűségükön. Így válik a Dress Code Fluer többé, mint egy hétköznapi karóra; így lesz vonzó és ellenállhatatlan.

A kézzel összeállított, rubinkövezett svájci szerkezettel működő modellek üvege karcálló zafírkristály, anyaguk pedig nem allergizáló 316L rozsdamentes acél.

A sorszámozott karórák között acél, sárga- és rózsaarany színű darabokat is találunk, melyek bőr- vagy fémszíjjal egyaránt választhatóak.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Claude Bernard Karóra, Női, Dress Code család, 143954

Ékszer kívül-belül

Tévhit, hogy a hölgyeket csak a külső vonzza.

Ebben a csodaszép karórában automata szerkezet ketyeg, melyet előlről is látni lehet.

A számlap finoman cizellált, a tokon a Swarovski kristályok kétsorosan ragyognak, ám az igazi különlegességet a bal oldalra helyezett egyedi korona, és az ugyancsak nőiesen megformált szíjtartó fülek jelentik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

Anyagminőségében, garanciájában egy kategóriával fentebbre mutatnak a COVER férfi és női órái.

Anyagminőségében, garanciájában egy kategóriával fentebbre mutatnak a COVER férfi és női órái.

 

A XIII. században alapított, a legszebb barokk városként emlegetett Solothurn-ban kelnek életre a COVER modern, fiatalos, ugyanakkor kimagaslóan jó minőségű karórái.

 

Ma, amikor sok ismert márka bérmunkában készítteti óráit, fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy a COVER órák a márkatulajdonos Ingold család saját gyárában készülnek, ahol a tervezést, gyártást, minőségellenőrzést és szervizelést is végzik – nagyfokú tapasztalattal, hozzáértéssel, és ami legalább ennyire fontos: szeretettel.

 

A COVER modern megjelenésű karórái bátran összevethetők jóval drágább típusokkal is: kidolgozás, minőség, megbízhatóság tekintetében abszolút kifogástalanok.

 

Karórák a belépőkategóriából: COVER

COVER Karóra, Férfi, Trend család, 144566
preload

Élcsiszolt, nagyon-nagyon szépen megmunkált tok, pazarul cizellált számlap, vízálló óráktól szokatlan laposság, finom árnyalatú bőrszíj, és a tokkal szinte összefonódó, kétrétegű, erős, valódi bőr óraszíj: így kell komoly órát készíteni!

Ha valaki számára a barna és a narancs túlontúl sportos volna, ez a modell készül hagyományosabb színárnyalatokkal is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
COVER Karóra, Férfi, Trend család, 144456

Stílusos kronográf hibátlan kivitelben

Tömör rozsdamentes acél, karcálló üveg, vízálló szigetelés, professzionális kronográf szerkezet és kiváló minőségű kidolgozás – mindezek akár egy többszázezres óra jellemzői is lehetnének, hiszen ebben az ársávban többnyire, valamiben még meg kell alkudnunk.

A Cover ellenben magas értéket kínál, megalkuvás nélkül, és a megjelenésére sem lehet panasz: a számlap egyedi mintázata, határozott jelzései, és a stílusosan kialakított és elhelyezett nyomógombok mintha maguk is oltalmaznák az egyébként is védett koronát.

Egyedi megjelenésű darab, méretéből kifolyólag inkább vastagabb csuklójú urak részére, akik egy szinte mindent kibíró darabot szeretnének maguknak.

Ugyanakkor fontos szempont lehet, hogy a fémszíj cserélhető egy sportolásra alkalmasabb kaucsukszíjra, vagy növelhető az óra eleganciája egy szép bőrszíjjal.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
COVER Karóra, Férfi, Trend család, 144470

A szögletes mindig népszerű

A szögletes alapvetően elegáns formájának ad új értelmet a COVER Quartino névre keresztelt modellje.

A méret a mai trendeknek megfelelő, a szokatlan vonalvezetés pedig bátor és újszerű.

A számlap finom mintázata a gombokon is visszaköszön.

Az üveg, formájától, méretétől függetlenül is nagyértékű, karcálló zafírkristály, amely tökéletesen karcálló.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
COVER Karóra, Női, Trend család, 144516
preload

Sportos nőiesség

A COVER remek férfiórái mellett nagyszerű női modellek egész sorát vonultatja fel.

A sportosan elegáns, modern női órákat képviselő Auerus cseppet sem átlagos: a magas minőségű beltartalma mellett finom, gyöngyházfényű számlappal rendelkezik, amely ettől függetlenül megőrizte leovashatóságát.

A vékonyított tok formáját inkább oldalnézetből csodálhatjuk meg, csakúgy, mint a fémszíj csatszemeinek gyönyörű ívét.

Ragyogó, sportos ékszer, amely időtálló és értékes is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
COVER Karóra, Női, Trend család, 144577

Elegáns ékszeróra hölgyek számára

Vannak régi klasszikusok, és vannak olyanok, amelyek klasszikussá lesznek.

A COVER remek érzékkel szabja át a kerek ékszerórák formáját a speciálisan kapcsolódó tokfülekkel.

A fehér egyszerűsége és a gyöngyház finomsága visszafogott csíkmintává avanzsálódik.

A nyitott, szellős csatszemek négyzetes formája szépen rásimul a csuklóra, nem hagyva kétséget afelől, hogy viselőjének határozott elképzelései vannak.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
COVER Karóra, Férfi, Classic család, 160215
preload

Egy klasszikus forma megújulása

Egy karórának sem nagynak, sem túlkomplikáltnak nem kell lennie ahhoz, hogy gyönyörű legyen.

A COVER Aragonja szabályos arab számjegyeivel klasszikus ízlésvilágot tükröz, ugyanakkor kétség sem férhet újító szelleméhez: az élcsiszolt tok oldalán egy pompás beállítókoronát találunk, a számlapszín igazi különlegesség, ahogy a kézzel varrott bőrszíj is az.
A fluoreszkáló mutatók íve a számlap szélére mutat, az egész órákat jelölő számjegyeken túlra, a háttérben megbújó percbeosztás felé.

Egy óra, amely megdobogtatja a szívet.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

 


 

Mit tud egy újonnan alapított márka a régiekkel szemben? Frissességet, korszerűséget, modern szellemiséget és olyan átütő erőt, ami a legtöbbször bizony hiányzik. Mi kell még ehhez? Átgondolt műszaki tervezés és megalkuvástól mentes gyártási elhivatottság. A Bergstern mindezzel és komoly jövőképpel is rendelkezik.

Mit tud egy újonnan alapított márka a régiekkel szemben? Frissességet, korszerűséget, modern szellemiséget és olyan átütő erőt, ami a legtöbbször bizony hiányzik. Mi kell még ehhez? Átgondolt műszaki tervezés és megalkuvástól mentes gyártási elhivatottság. A Bergstern mindezzel és komoly jövőképpel is rendelkezik.

 

A svájci hegyeket szimbólumaként választó BERGSTERN viszonylag új szereplője a svájci óragyártásnak, de ennek csak az előnyeit érezhetjük: friss, fiatalos modelljeik erőt és dinamizmust sugároznak.

 

A márka központi színe a kék, ami óriási sikert hozott számukra, hiszen a vásárlók jelentős része a sportosan elegáns órákat részesíti előnyben, kortól függetlenül.

 

A műszakilag kifogástalan órák teljes egészében Svájcban készülnek: a tervezéstől a technikailag fejlett gyártáson át a szigorú minőségellenőrzésig, így minden modell büszkén viseli magán a svájci származás jelölését - mindez különösen értékes, ha az órák elérhető árát is figyelembe vesszük.

 

Az órák üvege megerősített ásvány, vagy zafírkristály, a színezések kopásállóságát pedig speciális IPG eljárással garantálják, amely 10 mikronos, többrétegű galvanizálással készül.

 

A BERGSTERN tiszteletben tartja a svájci hagyományokat, de egyúttal különbözni is akar – kivételes, erős és nemes ihlettel készítve időmérőit.

 

Fő ihletforrásának a svájci táj tisztaságát és fenséges szépségét tekinti, az eget majdhogynem megérintő hegyeket, a csillagok közelségét, és azt az emberi karaktert, amely szembeszáll a nehézségekkel, leküzdi azokat, és minden tettében egy jobb, szebb és magasabb cél eléréséért küzd, fejlesztve önmagát, hogy sikereket érjen el, és megvalósítsa legmerészebb álmait.

 

A BERGTERN egyedülálló karakterrel bíró modelljei nem csupán stílusosak, de praktikusak is, hiszen tervezésük során nem csak az egyediségre törekedtek, hanem arra is, hogy szem előtt tartsák a mindennapi élet körülményeit és feladatait, és megfeleljenek azoknak.

 

A BERGSTERN órái azok számára készülnek, akik tudják, hogy a siker rugalmasságot és elszántságot követel, következetesen és kitartóan törekszenek arra, hogy kitűzött céljaikat elérjék, még akkor is, ha az oly távolinak tűnik, mint egy csillag a hegygerinc felett.

 

Karórák a belépőkategóriából: BERGSTERN

BERGSTERN Karóra, Férfi, Active család, 153959

Sportos fiatalok számára

A Bergstern vérbeli friss, fiatalos modelljei között találjuk ezt a 45 mm-es, kék szépséget, amely ugyan a minőségi svájci szerkezetek egyik legegyszerűbbike, de műanyagalkatrészt már egyáltalán nem tartalmaz ez sem.

A meggyőző méretet még tovább nagyítja a kék színű üvegráma, és a tokkal tökéletes egységet alkotó puha gumiszíj.

A tökéletes leolvashatóág mellett az óra tervezői a beállítókorona védelméről is gondoskodtak.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
BERGSTERN Karóra, Férfi, Active család, 153948

Az acéltokos, acélszíjas párosítás örök sláger – különösen akkor, ha ilyen szépen kivitelezett változatról van szó.

Az alapvetően szálhúzott tokmegmunkálást a tokon igényes élcsiszolással egészítették ki, a szíjon pedig visszafogottan, és épp ezért nagyon szépen tűnnek elő a keskeny fényes felületek.

Az acél és fekete színeket csöppnyi pirossal megbolondító Bergstern vízálló tokozással, menetes hátlappal és védett beállítókoronával készül.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
BERGSTERN Karóra, Férfi, Harmony család, 153941

Ragyogóan elegáns, különlegesen szép kivitelű a Bergstern Harmony családjának becses darabja.

A szépség kézzel fogható: a vékonyított tok lágyan simul a csuklóra, a fémszíj kecsesen csatlakozik a tokhoz, az acél és az arany színek pedig nagyon jó érzékkel, igazán eltaláltan alkotnak egységet, és teremtenek pompás hangulatot.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Bergstern Karóra, Női, Brilliance család, 173641
preload

A XIII. századból származó milanaise szíjak napjainkban ismét reneszánszukat élik. Azonban ezek kialakítása, megmunkáltsága koránt sem egységes: az egészen egyszerű és olcsó megoldásoktól a valóban szép és minőségi kidolgozásúakig sokfélével találkozhatunk a karórákon.

A Bergstern szíja jelentősen különbözik az átlagtól: ebben vastagsága, részleteiben is szép kidolgozása éppúgy szerepet játszik, mint az, ahogyan az órát kiemelendően a tok alá fut, és tökéletesen rásimul a csuklóra.

Egy karóra mindig felvéve kel életre; ez a női órákra különösen igaz – erre a modellre pedig végképp.
Mindaz a törékeny szépség, ami jelen van benne, csak így képes megmutatkozni.

A számlap gyöngyház fényű, ami árnyalatait, színeit is más és más módon képes megmutatni, attól függően, milyen fényben tekintünk rá.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

 


 

A belépőkategória bemutatását azzal az óramárkával zárjuk, amely műszaki elhivatottság, szakértelem és ezáltal minőség szempontjából a legmagasabb elvárásokat támasztja saját magával szemben. Az órakészítés szeretete és a vásárlók tisztelete kiérződik egész kollekciójukból, melynek legsikeresebb darabjai a búvárórák.

A belépőkategória bemutatását azzal az óramárkával zárjuk, amely műszaki elhivatottság, szakértelem és ezáltal minőség szempontjából a legmagasabb elvárásokat támasztja saját magával szemben. Az órakészítés szeretete és a vásárlók tisztelete kiérződik egész kollekciójukból, melynek legsikeresebb darabjai a búvárórák.

 

A Davosa márkanév ugyan csupán néhány évtizede született meg, de a márka történelme ennél jóval régebbre nyúlik vissza.

 

A Hasler család 1861 óta él az óragyártásnak, és apák, fiúk, fivérek, unokák sorban vették át a felhalmozott tudást, tapasztalatot és persze az órák szeretetét. Klasszikus, dolgos, szép történet a Haslereké, amely zsebórák ezüsttokjainak készítésével indult, majd egy saját óragyár felépítésével, és óraszerkezetek összeszerelésével folytatódott, melyet első, saját órakollekciójukkal koronáztak meg 1987-ben.

 

A mechanikus órák újra ébredő reneszánsza, a kedvező áron kínált magas minőség sikert hozott számukra, legelsőként Németországban. Napjainkban a Davosa a svájci óragyártás szerves részét képezi, ami az elhivatottságon túl annak is köszönhető, hogy átgondolt, jól felépített választékuk minden egyes darabja stílust, személyiséget képvisel, és a kor szellemét tükröző kifinomult esztétikájával nem csak a mának, de a holnapnak is meg kíván felelni.

 

Nem elvetendő szempont ez egy olyan óra esetében, amely beltartalmában is kiváló és értékes.

 

A Davosa a klasszikus hagyományokat rendkívüli masszívitással, kifejezetten hosszú távra tervezett modellekkel és igazi különlegességekkel emeli még magasabb szintre.

 

A márka a középkategóriában különösen erős mechanikus/automata kollekcióval is rendelkezik, amelyek között sorszámozott, limitált kiadásokat, búvárórákat, és egyedi komplikációkat is találunk.

 

Utóbbiak azonban már nem a belépő szintet képviselik, hanem a középkategóriát, ott is magas értéket képviselve.

 

Karórák a belépőkategóriából: DAVOSA

DAVOSA Karóra, Férfi, Diving család, 166715
preload

Automata búváróra verhetetlen ár/érték aránnyal

DAVOSA TERNOS PROFESSIONAL

A DAVOSA emblematikus sorozata a TERNOS PROFESSIONAL, amely rozsdamentes acéltokja, High-Tech kerámia üvegrámája, karcálló, tükröződéscsökkentő réteggel ellátott zafírüvege és kiemelkedő, 500 méteres vízállósága révén olyan értékegyüttest kínál, amit az órakedvelők az egész világon nagyra értékelnek.
 
A DAVOSA TERNOS PROFESSIONAL nem titkoltan a ROLEX SUBMARINER nyomdokaiban halad, azonban számos ponton el is tér tőle, és nem csak árban, ami csupán egytizede a búvárórák etalonjának.
 
A TERNOS így akár olcsónak is tekinthető, de való igaz, hogy vannak olcsóbbak, főként a japán vonalon, amelyeknél azonban sok mindenről le kell mondanunk az üveg, a fémszíj vagy az üvegráma tekintetében. De a legnagyobb különbség mégis a szerkezet, amely a japán automaták 21,600-as féllengésével szemben 28,800-zal működik, ami végeredményben jóval stabilabb és precízebb működést jelent – különösen hosszú távon.
 
Összességében a TERNOS műszaki szempontból kifogástalan, és az idők folyamán újra és újra megújult széria számlapja, felületkezelése, minőségérzete is egyre komolyabb lett. Egy DAVOSA esetében szó sem lehet lemezes anyagokról, eldeformálódó zárakról vagy félig-meddig megoldásokról. Egy DAVOSA TERNOS PROFESSIONAL nem csupán egy komoly búváróra hatását kelti, hanem valóban az is, így mindennapokra, vízparti kalandokra éppúgy alkalmas, mint egy öltöny mellé, különösen, ha a fémcsatját bőrszíjra cseréljük.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
DAVOSA Karóra, Férfi, Executive család, 164991
preload

Lapos, automata, és mindjárt két arca is van

Ebben az ársávban kevesen építenek be ilyen értékű óraszerkezetet, mint amit a DAVOSA Gentleman modellcsaládjában találunk: ez az automata werk egész pontosan duplájába kerül, mint a népszerű ETA 2824 vagy Sellita SW200. Önmagában már ez nagyon vonzó, de az óra szokottnál némileg laposabb kivitele (ami persze a benne ketyegő kifinomult óraműnek is köszönhető), a szép, akár felhúzásra is jól használható, jelzett beállítókorona, a keskeny üvegráma, a klasszikus méretű, selyemfényű tok és a sunray számlap egyaránt szívmelengető. Ahogy az órához járó díszdoboz is az, amiben egy további óraszíj is helyet kapott, amely speciális kialakítása révén könnyen cserélhető, amihez szerszám nem, csupán minimális kézügyesség szükségeltetik.

És mi végre a két óraszíj? Eltérő szín vagy varrás, eltérő kivitel, két különböző hangulat és stílus – érdemes próbát tenni velük, és azonnal megértjük, mennyire sokat számít, és mennyire sokat változtat egy bőrszíj karóránk megjelenésén. Érdemes megtenni ezt akkor is, ha a színpárosítások első látásra merésznek tűnnek.

A szíjakról ejtsünk még néhány szót: a DAVOSA ugyan nem luxusóra, de a minősége – természetesen a maga kategóriájában – kikezdhetetlen, és ez az óraszíjakon is érződik. Nem fényűző krokodil-, vagy alligátorbőrök ezek, hanem pompás kivitelű, valódi borjúbőr óraszíjak, ami a tartósságukon, tapintásukon, illatukon is érződik. És a tüskezár? Ez is különleges, még ha a legtöbb esetben sem a gyártók, sem a vásárlók nem figyelnek erre: a szálhúzott és polírozott részeket kombináló csat büszkén viseli magán a gyár emblémáját.

A DAVOSA nem csak remek órákat készít, de láthatóan a vásárlóit is nagyon kedveli.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
DAVOSA Karóra, Férfi, Executive család, 150850
preload

Múltidézés mesterfokon

Mint ha egy korabeli fényképről tekintene ránk a Davosa múltidéző Heritage karórája.

A csodaszépen ívelt mutatók a kézírásos számjegyekre mutatnak, a stoppernyomógombok kézi stoppert idéznek, a természetes hatású bőrszíj pedig az egyszerűséget hirdeti: tisztán, őszintén, fellengzés nélkül.

A 43 mm-es órában kifogástalan szerkezet működik, és az üveg is megkarcolhatatlan – de ez a Davosától teljesen megszokott. Ahogyan a kedvező ár is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
DAVOSA Karóra, Férfi, Performance család, 157877
preload

Versenyszellem karórába öntve

Kiváló ár/érték arányt képviselnek a Davosa remekbeszabott órái.

A Speedline család felújítása elsőrangú óraszerkezetet, karcálló üveget, vízálló tokozást és modern, sportos külsőt kínál.

És mindezeken felül, az erős, valódi bőr óraszíj mellé, a gyár még egy fekete színű, piros csíkos textilszíjat is ad ajándékképpen, amit ha rászerelünk az órára, magunk is meglepődünk, mennyire megváltozik az óránk külseje.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Pozitívumok a Belépőkategóriában:

  • Megbízható, javítható, karbantartható, svájci gyártmányú óraszerkezetek.
  • Nikkelmentes, nem allergizáló nemesacél tokok és szíjak.
  • Valódi bőrből (nem daráltbőrből) készült bőrszíjak.
  • Eltérő fokú, de minden esetben vízmentes tokozás.
  • A kiemelt márkákra 2+2 év Kiterjesztett Garancia.
  •  

Amiben még meg kell alkudnunk a Belépőkategóriában:

  • Alapszintű és magas minőségű szériaszerkezetek modelltől függően.
  • Még nem minden modell üvege készül karcálló zafírkristályból, hanem az ellenálló, de megkarcolható minerálkristályból.
  • Az órák tokozása, illesztései, anyagmegmunkálása, a szerkezetek rögzítése, rezgésmentesítése egyszerűbb, belépő szintű.
  • A számlapok kidolgozása, a tokok, fémszíjak csiszolása hétköznapibb.
  • Vékonyabb anyagok: nem minden esetben tömör nemesacélból, hanem eseténként még lemezes anyagból készülnek.
  • Az alkatrészellátási periódus rövidebb (némely esetben csak a gyártásban lévő modellekhez rendelhetőek gyári alkatrészek, a többséghez viszont minimum 6-8 évig, ezt követően kompatibilis, de nem gyári érhető el).
  •  

Márkák különbségei:

Legszebb kidolgozás: Cover

Legjobb anyagminőség: Davosa, Bergstern, Cover

Legjobb automata órák: Davosa

Legkedvezőbb ár: Adriatica

Legnagyobb választék: Adriatica

Legkülönlegesebb anyagok: Rodania

Legjobb minőség minden szempontból: Davosa, Bergstern (új kollekció)

Legszebb csomagolás: Bergstern, Rodania, automata Davosa modellek, Cover (opcionálisan kérhető)

Legstílusabb csomagolás: Manfred Cracco, Swiss Military by Chrono

 

Most nézzük meg, hogy ha hajlandóak vagyunk egy szinttel feljebb lépni, és többet áldozni egy karórára, miben kaphatunk jobbat.

 

KÖZÉPKATEGÓRIA: prémium szerkezetek, aprólékosság, kiváló anyagok és megmunkálás

Jellemző árkategóriák:

 

  • Alapfunkciós órák (idő, dátum)
  • elektromos szerkezettel: 200-300,000 Ft között
  • automata szerkezettel: 300-500,000 Ft között
  • Komplikációs órák (stopper, holdfázis, 24 órás kijelzés, naptár, ébresztő funkciókkal) #elektromos szerkezettel: 250,000-500,000 Ft között
  • automata szerkezettel: 600,000-1,000,000 Ft között

Márkák 2 éves, korlátozott, kizárólag gyártási hibákra vonatkozó garanciával: Longines, Frederique Constant, Jaguar, Marvin.

Ajánlott márkáink 2+3 éves, kiterjesztett, teljeskörű, Roger’s Prémium+ Garanciával: Albert Riele, Edox, Epos, Louis Erard.

 

Ha nem elégszünk meg a jóval, hanem kiválót szeretnénk, a középkategóriában érdemes szétnéznünk.

 

A kisebb szériás, magas minőségű órák a svájci óragyártás legszebb oldalát mutatják be. Olyan megoldások, olyan technológia, olyan professzionális belső kidolgozás jellemző ezekre az órákra, amit egy átlagos óragyár képtelen volna elkészíteni.

A svájci órák középkategóriája kisebb szériás, magas minőségű órákat foglal magában, melyek a svájci óragyártás legszebb oldalát mutatják be. Olyan megoldások, olyan technológia, olyan professzionális belső kidolgozás jellemző ezekre az órákra, amit egy átlagos óragyár képtelen volna elkészíteni.

A svájci órák középkategóriája kisebb szériás, magas minőségű órákat foglal magában, melyek a svájci óragyártás legszebb oldalát mutatják be. Olyan megoldások, olyan technológia, olyan professzionális belső kidolgozás jellemző ezekre az órákra, amit egy átlagos óragyár képtelen volna elkészíteni.

 


 

Ez nem csupán pénzkérdés: ízlés, a magas fokú igényesség és a legmodernebb, legkifinomultabb technológiák használata.

 

Egy középkategóriás óra egészen más hatást kelt, mint a korábbiak: a súlya, a cizelláltsága, és az, ahogyan játszik rajta a fény, jóval szebb, látványosabb, érzékelhetőbb.

 

De az igazi érték a számlap alatt van: többségében átdolgozott, helyenként egyedi komplikációkkal ellátott szerkezetek teszik nem mindennapivá ezeket az órákat.

 

Egy középkategóriás óra nem egyszerű időmérő csupán: stílus és értékmérő; azt mutatja, mit gondolunk a világról, és mit érzünk az órák iránt.

 

Kiemelt márkáink 2+3 év kiterjesztett garanciával:

 


 

A Longines és az Omega számára fejlesztett automata kronográf szerkezet működik az Albert Riele vezérmodelljében, amit modern elemekkel fűszereztek: fekete felületkezelésű tok, ízlésesen adagolt piros színek a stopper segédszámlapjainak beosztásában és mutatóin, valamint a tahiméter skála első negyedén. A tokhoz simuló hosszúkás nyomógombok, a karbonmintás bőrszíj, a karakteres, komoly minőségérzetet adó tok, a további óraszíjat is tartalmazó prémium díszdoboz különösen körültekintő és gondos tervezést és kivitelezést mutat.

A Longines és az Omega számára fejlesztett automata kronográf szerkezet működik az Albert Riele vezérmodelljében, amit modern elemekkel fűszereztek: fekete felületkezelésű tok, ízlésesen adagolt piros színek a stopper segédszámlapjainak beosztásában és mutatóin, valamint a tahiméter skála első negyedén. A tokhoz simuló hosszúkás nyomógombok, a karbonmintás bőrszíj, a karakteres, komoly minőségérzetet adó tok, a további óraszíjat is tartalmazó prémium díszdoboz különösen körültekintő és gondos tervezést és kivitelezést mutat.

 

Klasszikus értékeit modern megjelenéssel és felsőkategóriás kidolgozással párosítja az Albert Riele.

 

A színek és formák bátor használata, a mai kor szellemét tükröző lélegzetelállító megjelenés, a professzionális tervezési megoldások és a kiemelkedően szép csomagolás ellenállhatatlanná teszi az órákat.

 

Mindez persze mit sem érne, ha nem párosulna hozzá átgondolt konstrukció, fejlett gyártástechnológia, pontos összeszerelés, és szigorú minőség-ellenőrzés.

 

Az Albert Riele minden pillanatban a minőségérzetet helyezi a középpontba: erről szólnak a karcálló üvegek, a kézzel csiszolt óratokok és fémszíjak, a tömör nemesacél alkalmazása, a gyönyörűen megmunkált számlapok csakúgy, mint a pompás díszdobozok, amelyek tökéletes összhangot alkotnak az órákkal.

 

Karórák a középkategóriából: ALBERT RIELE

ALBERT RIELE Karóra, Férfi, Premiere család, 153689

Megnyerő egyéniség

A középkategóriában már nem csupán jobb órákkal és szerkezetekkel, szebb kidolgozással, hanem egyedibb megoldásokkal is találkozhatunk; ezeknek az óráknak már egyéniségük van.

Az Albert Riele „egyszerű”, 3 mutatós órája különlegesen szépen megmunkált számlapjával, félhold formájú dátumkivágásával, és vízszintesen eltolt számlapjával ejt bámulatba bennünket.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
ALBERT RIELE Karóra, Férfi, Premiere család, 153712
preload

A modern férfi ékszere

HA A MEGSZOKOTT NEM ELEGENDŐEN KÜLÖNLEGES, de a professzionális megjelenés és a kiváló minőség fontos: az ALBERT RIELE Premiere sorozatának Avant-Garde modellje tökéletes választás.

Miben áll ennek az órának a rendkívülisége?

Legfőképp a számlapban és a mögötte rejlő szerkezetben: a függőleges tagolású számlap felső részén, 12 óra magasságában egy félköríves naptárat találunk, 6 óránál pedig a külön tengelyre helyezett másodpercmutatót, amely a kétablakos dátumablakkal alkot egységet. Mindez nem rontja az idő leolvashatóságát, ellenben az ezüst és a fekete színek párosítása karakterességet, fűszert hoznak az ívelt vonalakra.

Ki kell emelnünk a számlap rendkívüli módon eltalált grafitszürke alapszínét, aminek hatását remekbeszabottan egészítik ki a rózsaarany mutatók és indexek. Maga a számlap felülete sem mindennapi: érdemes kézbe venni és elmélyedni benne, hogy felfedezzük a képeken kevésbé látható szépségeit.

A kerek, lépcsősen emelkedő óratok tökéletes keretét adja ennek a pompás darabnak: a szürke, a fekete, a fehér és az ezüst harmonikus egésszé állnak össze, így teremtve újjá a sportosan elegáns óra fogalmát.

Talán nem is sportos elegancia ez, hanem inkább egy olyan rendkívül szép és elegáns darab, amely a ma modern férfijának méltó ékszere.

A prémium minőség minden részletben megjelenik: az óra elsőrangú kidolgozásában, látványos részletgazdagságában, a selymes fényű, rembordált borjúbőr óraszíjban, melyet márkajelzett pillangózárral is felszereltek, és a csomagolásban: a gyönyörű fadobozban az óra mellett egy finom tisztítókendő és egy további, eltérő színű bőrszíj is található, mely lehetőséget teremt arra, hogy az óra barnás árnyalatait feketével tegyük kontrasztosabbá.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
ALBERT RIELE Karóra, Férfi, Premiere család, 153719
preload

Minőségérzet

A FEKETE-FEHÉR ÖRÖK ELEGANCIÁJA a karórákon is megjelenik: leggyakrabban világos számlap és sötét bőrszíj formájában, ám egy jól eltalált „panda” számlap úgy képes ezt a színösszeállítást megújítani, hogy közben az eredendő tisztaságot is megtartja.

Az ALBERT RIELE mesterien egyensúlyoz a modern és klasszikus, a sportos és elegáns, az egyszerű és bonyolult, a fekete és fehér alapvetően egymással szemben álló attitűdjei között – épp ez az oka annak, hogy a svájci márka sikeres tud lenni a felső-középkategória többszázezres órái között is.

Legkeresettebb óráik a Premiere modellcsaládjukba tartoznak, amelyek csúcsán oszlopkerekes automata kronográfok állnak, ám most egy elektromos szerkezetűvel ismerkedünk meg, amelyet elemes működése okán sem szabad lebecsülnünk.

Mégpedig azért nem, mert ez a szerkezet sem megépítettségében, sem funkcióiban nem tekinthető átlagosnak, minimális karbantartási igényéről, rendkívül precíz, pontos és megbízható működéséről, és biztos javíthatóságáról nem is beszélve.
Az alacsony súrlódású, aranyozott csapágylemezekkel és kerekekkel felépített, rubinkövezett óramű látványra sem utolsó, és funkciók egész sorát kínálja: 10 órás, részidős stopperén felül az aktuális nap és hónap kijelzését is megjeleníti, és természetesen a dátumot is, azonban ezt nem egy forgótárcsán a számlap alatt, hanem annak szélén körbefutó beosztáson, amelyet egy negyedik központi mutató követ, piros színű félholddal a hegyén.

A nagyméretű óratok tiszteletet parancsoló, ugyanakkor gyönyörű formájú, akárcsak a tok ívét követő hosszúkás nyomógombok; úgy tud szép és megnyerő lenni, hogy erőteljessége is jelen van.

A kecsesen nyúlánk tokfülek közé tökéletesen beintegrálódik az erős, aligátormintás, selyemfényű, háromrétegű borjúbőr szíj, oly módon, mint amit a fémszíjaktól megszokhattunk. És ha már fémszíj, meg kell említsük, hogy aki egy ALBERT RIELE Premiere modellt választ, valójában nem egy, hanem két karórát kap, ugyanis a bőrszíj mellé egy fémszíj is jár, nem is akármilyen: a háromtagú szemekből felépülő, elsőrangú megmunkálású, tömör nemesacélból készült, szálhúzott és polírozott felületeket váltogató szíj egy teljesen más órát eredményez. És hogy melyik az igazi? Mivel mindkettő - a svájci órák szintjén is - magas minőségben, nagyfokú igényességgel, szépérzékkel és minden részletére nagy figyelmet fordítva készült, csupán az óra tulajdonosának hangulatán és ízlésén múlik, hogy melyikkel fogja többet és nagyobb örömmel hordani. Azonban azt, hogy csak az egyiket válassza, nehezen tudjuk elképzelni.

Egy komoly óra kidolgozása, súlya, tökéletessége olyan élményt képes nyújtani, amit hiába is keresnénk egy alacsonyabb árkategóriában. Az ALBERT RIELE megjelenése és minőségérzete már a luxuskategóriát idézi – és ez messze nem csak a beépített különleges komplikációknak köszönhető.

Az óra csomagolása is beszédes: egy diószínű fadobozban a pillangózárral is ellátott, bőrszíjas óra mellett találjuk a minőségi kidolgozású nemesacél óraszíjat és egy finom tisztítókendőt is.

Roppant gyönyörű ajándék tud lenni!


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
ALBERT RIELE Karóra, Női, Premiere család, 153739
preload

Varázslatos szépség két különböző színben

A magasabb árkategóriákban viszonylag kisebb számú női órával találkozhatunk, épp ezért is érdekes, hogy miben tud izgalmas és különleges lenni egy hölgyek számára készített karóra.

Az Albert Riele látványosan fogalmazza meg, hogy mit gondol egy modern nő órájáról: a szerkezete természetesen kronográf, a számlapja ragyogó gyöngyház, de a cirkon kövek helyett immár valódi gyémántok ékesítik; a bőrszíj pedig selymes szatén.

A pompás fa díszdobozban pedig egy további, bézs színű bőrszíj, valamint egy puha tisztítókendő is helyet kapott.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

 


 

 

Az Edox lassan másfél évszázados történelme során több karakteres modellcsaládot is felépített, de ezek közül is a Grand Ocean a legkülönlegesebb. A gyár üzletpolitikájának köszönhetően az elmúlt években a gyártási költségek növekedése ellenére is csökkentették áraikat, ami komoly előnyt jelent számukra. Az árcsökkentés azonban a minőségen egy cseppet sem érződik: a magas fokú vízállóság, a precíz, high-end kialakítás és a nemes, karcálló anyagok használata erős érvek az Edox mellett.

Az Edox lassan másfél évszázados történelme során több karakteres modellcsaládot is felépített, de ezek közül is a Grand Ocean a legkülönlegesebb. A gyár üzletpolitikájának köszönhetően az elmúlt években a gyártási költségek növekedése ellenére is csökkentették áraikat, ami komoly előnyt jelent számukra. Az árcsökkentés azonban a minőségen egy cseppet sem érződik: a magas fokú vízállóság, a precíz, high-end kialakítás és a nemes, karcálló anyagok használata erős érvek az Edox mellett.

 

Egy szép óra minden részletében aprólékos kidolgozású, szívhez szóló, nem csak stílusos, nem csupán egy pillanatnyi fellángolásra született, hanem örök szerelemre. Egy szép óra minőségi, nem túlzó, nem szeretünk ki belőle. Egy szép óra olyan finom ízléssel készül, amely túlmutat magán a technológián, és az értéke nem az árcédulájában fejeződik ki, mert a tulajdonosa számára felbecsülhetetlen. Egy szép óra képes életünk részévé válni.

 

Az Edox ilyen órákat készít.

 

A gyár választékában a letisztult, elegáns és sportos órák is megtalálhatóak, csakúgy, mint a 140 éves történelmük emlékezetes darabjainak legújabb reinkarnációi, eseténként kis példányszámú, limitált változatokban. A friss, eleven kollekció darabjai nemesek, kortalanok és csodaszépek.

 

Egy Edox óra megvásárlása nem csupán életre szóló döntés, hanem életünk napjait szebbé, értékesebbé és felejthetetlenebbé formáló társ kiválasztása is egyben.

 

Karórák a középkategóriából: Edox

Edox Karóra, Férfi, Les Bémonts család, 143955

Elegáns kronográf Edox módra

Megannyi felfedezésre váró, pompás részlet rejlik ebben a nagyszerű modellben: különleges, acélszínű számlap, valódi stopperek nyomógombjait idéző kezelőszervek, és a valaha megalkotott egyik legformásabb kerek tok, amely oldalnézetből mutatja meg magát igazán.

Készülnek szürke, kék és rozéarany változatai is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Edox Karóra, Férfi, Grand Ocean család, 143962

Sportos műalkotás

Minden porcikájában remekmű az EDOX Grand Ocean automata kronográfja. A tajtékzó, végtelen vizet, a felcsapó hullámokat, a sebességmérő műszereket megidéző modell álomszép kivitelben, professzionális műszaki tartalommal látott napvilágot.

Pompás kinyilatkoztatása ez egy rendkívüli óragyárnak: a tok több részből épül fel, tökéletes kidolgozással, és szenzációs ötletességgel. A háromrészes szíjcsatlakozás egyediségén felül tökéletes illeszkedést biztosít akár egy vékonyabb csuklóhoz is, bár ehhez a tok csodaszépen megformált íve is nagyban hozzájárul.

Időzzünk itt el egy pillanatra: a tokfülek hagyományostól eltérő száma már önmagában különleges, de mindegyik külön-külön is elegánsan megtervezett, és olyan szinten kidolgozott, amely önmagában igazolja a gyár nem mindennapi felkészültségét, rendkívüli igényességét és tökéletességre való törekvését. Azonban ez még korántsem minden, amit ez a modell kínál.

Az óra sportos eleganciáját erősíti a számlapot körbeölelő lünett, amely visszafogottan keskeny, ám az oldalán egyedileg megmunkált. Egy ilyen megoldás nagyon komoly és igen aprólékos munkával készül.

A számlap ugyancsak különlegesen szép, néhol a felkelő napot idézi meg, másutt egy iránytű motívuma tűnik fel.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EDOX Karóra, Férfi, Delfin The Original család, 167143
preload

Egy búvár klasszikus újjászületése

1961-ben öles plakátokon, újságok hasábjain hirdette meg az EDOX, hogy elkészült a gyár első vízálló órája, amely mindjárt hét rendkívüli tulajdonsággal bírt.

Az óra mind az EDOX, mind az óratörténelem részévé vált, és egy nagyszerűen eltalált nevet kapott, amely tökéletesen illusztrálta az órát, és azt a gyárat, amely eleganciájával, frissességével ma is referenciának számít a svájci óragyártásban. A név ez volt: Delfin.

Ezekről a kivételes intelligenciával rendelkező, az embernél is jobb memóriával rendelkező tengeri emlősökről nem lehetett hétköznapi órát elnevezni: az EDOX búvárórái hasonlóan lenyűgözőek, mint a sokat kommunikáló, a humort is ismerő, egymással érzelmi kötelekét kialakító delfinek.

A menetzáras, dupla-hátlapos, erős, tömör nemesacél tok 200 méteres vízállósággal, vastag karcálló üveggel, és különleges, színátmenetes számlappal készül, melyben a hajszálpontos működésről egy professzionális kronográf szerkezet gondoskodik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EDOX Karóra, Férfi, Delfin The Original család, 192529

Talpig feketében

Az Edox Delfin a 80-as évek kultikus órája volt, amely az 1965-ös legelső búvárórájuk fejlesztéseit vitte tovább.

A 200 méteres vízállóság menetes hátlappal, menetes koronával, dupla hátfallal, és extra rezgésmentesítéssel egészül ki.

A számtalan színváltozatban, valódi kaucsuk- és tömör nemesacél szíjjal is készülő modellcsalád az erőteljes sportórát ötvözi az Edox utánozhatatlan eleganciájával.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EDOX Karóra, Férfi, Chronorally család, 136681

A sebesség szerelmeseinek

Professzionális óraszerkezet, professzionális megmunkálás, utánozhatatlan stílus: ezek egy Edox óra legfőbb jellemzői.

Mi sem bizonyítja ezt ékesebben, mint az Edox Chronorally családja, amely jellegzetes, bal oldalra helyezett kezelőszerveivel, a stopper indítására szolgáló pompás nyomógombjával, és rendkívül tartós és komfortos, valódi kaucsukszíjával teremtett új sztenderdet a sportórák között.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

 


 

Minden egyes Epos különleges a maga nemében: kimunkált óraszerkezete, egyedi komplikációja, lapossága vagy épp extrém vízállósága terén. A képen egy 500 méterig vízálló tokban egy saját műhelyükben szkeletírozott automata szerkezet működik.

Minden egyes Epos különleges a maga nemében: kimunkált óraszerkezete, egyedi komplikációja, lapossága vagy épp extrém vízállósága terén. A képen egy 500 méterig vízálló tokban egy saját műhelyükben szkeletírozott automata szerkezet működik.

 

Szívből jövő szenvedély és rendkívüli szaktudás hatja át az Epos kizárólag mechanikus órákat tartalmazó fenséges kollekcióját.

 

A márka gyökerei egészen 1925-ig nyúlnak vissza; ekkor az alapító mérnökként működött közre olyan óraművek kifejlesztésében és gyártásában, mint a Valjoux vagy a Landeron. Nem csoda hát, hogy ez a mérnöki szellem, a precizitás és fejlesztési attitűd ma is fontos részét képezik az Epos filozófiájának.

 

A gyár azon kevesek közé tartozott, amely akkor is kitartott és hitt a mechanikus óraszerkezetekben, amikor a világot elárasztották az elemes quartzórák.

 

Az Epos utánozhatatlan egyediségét nem csupán a ragyogó órák adják, hanem a saját műhelyükben készülő komplikációk és a művészien kidolgozott óraszerkezetek, amelyekhez hasonlót csak milliós órákban találni.

 

Karórák a középkategóriából: EPOS

EPOS Karóra, Férfi, Originale család, 152905
preload

Doboghat-e szív egy órában is? Bizony, igen!

LEHET-E ÉRZELMEK NÉLKÜL BESZÉLNI
egy olyan órakészítő műhelyről, amely soha nem készített mást, mint mechanikus órát, és minden válságtól függetlenül tart ki hitvallása mellett ma is?

Lehet-e érzelmek nélkül beszélni egy olyan óráról, amelynek tüntető egyszerűsége mögött egy páratlanul értékes és gyönyörű óraszerkezet ketyeg, egy hagyományos, kézi felhúzású óramű, amely minden porcikáján magán viseli készítőjének kézjegyeit?

Bizonyára lehet – hiszen vannak sokan, akik még soha nem tartottak a kezükben egy ilyen remekművet. Ön ne tartozzon közéjük!

Az EPOS kisszériás, kézzel összeszerelt, a legnemesebb svájci órakészítői hagyományok szerint megalkotott karórái között találjuk leglaposabb kézi-felhúzású modelljüket, mely végtelenül kifinomult, lélegzetelállító formában jeleníti meg a múló időt.
Az Originale Ultra-thin hand-wound klasszikus bőrszíjjal vagy finom szövésű milanese szíjjal készül, hófehér, mélykék vagy fekete számlappal és csodaszép hagymakoronával.

Az óra kecses vonalaiból sugárzó tisztaság és egyszerűség azt az időtlen szépséget képviseli, ami az üveghátlap alatt ketyegő csodaszép szerkezet minden csavarjából és mozdulatából is árad.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EPOS Karóra, Férfi, Originale család, 180300
preload

Hallani és érezni

Lenyűgözően szép, hihetetlenül lapos, és a hangja varázslatos: az EPOS Originale modelljében egy 17 rubinköves, aprólékosan, csapágylemezenként, csavaronként kidolgozott, gondosan megmunkált szerkezet működik, és ketyeg úgy, hogy az arra fogékonyak szíve is belesajdul.

Hallani és érezni kell!


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EPOS Karóra, Férfi, Passion család, 152929

A munka akkor válik művészetté, ha szenvedéllyel tudjuk csinálni

Egy apró piros nyílvég a másodpercmutató végén, és egy ugyancsak piros 60-as percjelzés – ilyen apró gyönyörűségekkel ajándékoz meg bennünket az Epos minden órájában.

A genfi csíkozással díszített számlap mögött egy módosított automata kaliber működik, és míg az előbb minden a finomságról szólt, most a tömör, pazarul csiszolt, gömbölyített, élvágott nemesacélé a főszerep. Más modell – ugyanolyan igényességgel.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EPOS Karóra, Férfi, Sophistiquée család, 153030
preload

A szofisztikáltság misztériuma

Akiket megérint egy mechanikus szerkezet megépítettségének varázsa, az apró, másodpercenként mozduló alkatrészek, vagy épp az egyetlen másodperc alatt nyolcszor kilengő billegő látványa, azok számára különösen nagy gyönyörűség egy olyan óra, amely a számlap felől is láttatni engedi szerkezetének belvilágát.

A hibátlan kidolgozású karóra tervezése során arra is figyelmet fordítottak, hogy az idő pontos leolvashatósága is biztosított maradjon.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EPOS Karóra, Férfi, Oeuvre D'Art család, 153276
preload

Egy különleges műalkotás

Egy olyan óragyár, amely nem csupán mások terveiből, vagy saját múltjából táplálkozik, hanem maga is tervezőasztal mellé áll, hogy valami újat és különlegeset hozzon létre, nos, ezek azok, amelyek előrébb viszik és még magasabb szintre emelik a svájci óragyártást.

Az Epos Oeuvre D’Art modellje egy ragyogó innováció, amely egyszersmind funkcionál egy nem mindennapi karóraként, zsebóraként vagy épp asztali óraként.

A mindössze 2015 példányban készülő különlegesség magáért beszél.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

 


 

Minden komoly márkának van olyan védjegye, amely csak rá jellemző, ezáltal adva a márkának karaktert és értéket. A Louis Erard számára a regulátorok azok, amelyekre különösen büszkék lehetnek, azok között is a saját tervezésű, járástartalék modullal kiegészített kézi felhúzású változat az, amely a leginkább lélekmelengető.

Minden komoly márkának van olyan védjegye, amely csak rá jellemző, ezáltal adva a márkának karaktert és értéket. A Louis Erard számára a regulátorok azok, amelyekre különösen büszkék lehetnek, azok között is a saját tervezésű, járástartalék modullal kiegészített kézi felhúzású változat az, amely a leginkább lélekmelengető.

 

Elképesztő varázs leng körbe minden Louis Erard órát: olyan érzés keríti hatalmába azt, aki egy ilyen órát kézbe vesz, amit talán maga sem tud leírni.

Ez nem csupán az órák szépsége miatt van, a finom mechanikus szerkezeteknek annál több köszönhető.

És minden bizonnyal annak is, hogy ezek az órák a legnagyobb gondossággal, igaz szeretettel készülnek.

 

A gyár, mely alapítója nevét viseli, családi hagyományait viszi tovább napjainkban is.

 

A 30-as évek elején szerkezet-összeszerelő műhelyként neves óramárkák beszállítói voltak, így nevük főként szakmai körökben vált ismertté. Az a tisztelet és megbecsültség, amelyet a következő évtizedekben megszereztek, ma is méltón övezi a gyárat.

 

Hosszú ideig kitartóan csak és kizárólag a mechanikus órák gyártására helyezték a hangsúlyt, amely ma sem változott, leszámítva egy női, és egy Héritage kollekciót, amelynek tagjai elsőrangú elektromos szerkezetekkel működnek.

 

A Louis Erard kollekció gerincét azonban azok az órák adják, amelyek gyönyörű kivitelben, egyedi komplikációkkal és modulfelépítményekkel készülnek.

 

Karórák a középkategóriából: LOUIS ERARD

LOUIS ERARD Karóra, Férfi, Héritage család, 155525

Mélyről feltörő sóhaj

Az, hogy az órakészítés valódi művészet, mi sem példázza jobban, mint a Louis Erard manufaktúra órái.

A kis számban órákat készítő Louis Erard szívét-lelkét láthatjuk megjelenni ebben az áttört számlapos automata modelljükben is.

A számlapra talán a fenséges a legjobb szó, de ugyanez igaz a Soprod szerkezetére is, amelyet hátulról csodálhatunk meg: lélegzetelállítóan szép!


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Louis Erard Karóra, Férfi, 1931 család, 148786

A múltban gyökerező jövő

Az 1931-ben alapított Louis Erard büszkén tekint vissza lassan évszázados történelmére – amit az is bizonyít, hogy erről a dátumról nevezték el egyik kiemelt modellcsaládjukat is.

Egy kósza pillanatig se higgyük azonban, hogy ezek az órák porosak és régimódiak volnának; a múlt a Louis Erard számára tapasztalat, hit és jövőbe tekintés egyszerre.

Ezért is van ennek a modellnek olyan erős és magával ragadó karizmája: bátor, megismételhetetlen, utánozhatatlan. Egy igazi Louis Erard.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
LOUIS ERARD Karóra, Férfi, Excellence család, 148469

Amikor a lélegzet is eláll

Ugyanaz a konvencióktól mentes, újító szellem, ugyanaz a jövőbe tekintő klasszicizmus, ugyanaz a nagyszerűség hatja át az Excellence családot is, mint az előbbi 1931-et.

Mélyebben érint meg bennünket a múlt megidézése, de a frissesség, a szív és a lélek jelenléte itt is, kétségbe vonhatatlanul, elementáris erővel van jelen, és ha közel engedjük magunkhoz, a rabja leszünk örökké.

Nem órák ezek már, nem szíjak, tokok és számlapok, hanem lélegzetelállító, szívünkig hatoló remekművek.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Louis Erard Karóra, Férfi, Excellence család, 155572

A kiválóság nem csupán jelző

Egy újabb, leírhatatlanul szép modell az Excellence sorozatból: a genfi csíkozású, többrétegű számlap, a diszkréten elhelyezett, díszítő funkciót betöltő csavarfejek, és az Excellence magától értetődő, fenomenálisan szépen megformált tokja garantált és heves szívdobogást képes okozni; igaz, csak azoknak, akik imádják a gyönyörű órákat.

Az automata kronográf iskolateremtő példája annak, hogy mire képes egy kézműves gyár a szériában termelő óriásokkal szemben.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Pozitívumok a Középkategóriában:

  • Prémium minőségű, kis szériás, svájci gyártmányú óraszerkezetek.
  • Egyedi megmunkálású mechanikus óraművek.
  • Kimunkáltság és részletgazdagság: felsőkategóriát idéző megoldások.
  • Az órák belső kidolgozása, a szerkezetek rögzítése, rezgésmentesítése professzionális szintű.
  • Nikkelmentes, nem allergizáló nemesacél tokok és szíjak – erősebb, időtállóbb, tökéletesen felújítható, tömör anyagok használata.
  • Valódi bőr, esetenként értékes bőrből készült bőrszíjak, választható csatzárakkal.
  • Az órák üvege kizárólag karcálló zafírkristályból készül, több típus esetén tükröződéscsökkentő réteggel ellátva.
  • Mechanikus/automata órák kiemelt választékban találhatóak meg.
  • A kiemelt márkákra 2+3 év Kiterjesztett Garancia, két ingyenes ellenőrzéssel és karbantartással.
  • Hosszú, több évtizedes alkatrészellátás.
  • Szakmai, érték, értékállóság, minőség szempontjából semmilyen kompromisszumot nem kell kötnünk.
  •  

FELSŐ KATEGÓRIA: több emberöltő számára készítve

  • Alapfunkciós órák (idő, dátum)
  • elektromos szerkezettel: 250-1,200,000 Ft között
  • automata szerkezettel: 400-2,000,000 Ft között
  • Komplikációs órák (stopper, holdfázis, 24 órás kijelzés, naptár, ébresztő funkciókkal) #elektromos szerkezettel: 400,000-600,000 Ft között
  • automata szerkezettel: 700,000-3,000,000 Ft között

Ajánlott márkáink 2+3 éves, kiterjesztett, teljeskörű, Roger’s Prémium+ Garanciával: Eterna, TAG Heuer.


Egy felsőkategóriás terméktől nem csupán presztízst és egyediséget várunk el, hanem értéket, értékállóságot is.

 

Ebben a kategóriában természetes, hogy a legjobb szerkezetekkel, legigényesebb megoldásokkal, legújabb fejlesztésekkel (amelyek sok esetben nem is olyan újak, csak már feledésbe merültek), és legdrágább anyagokkal találkozunk.

 

Természetes a végletekig aprólékos és tökéletes megépítettség, a mindenek feletti megbízhatóság és az olyan szintű anyagmegmunkálás, amit csak óriási munkával és költséggel lehet megvalósítani.

 

Egy felsőkategóriás óra már nem aranyozott, hanem arany.

 

Egy vízálló óra nem 10, hanem 20, 30, vagy akár 50 bár nyomásig szigetelt – ilyen kaliberű órákat csak nagyon kevés gyártó képes építeni.

 

Egy karcálló üvegű óra nem csupán zafírkristályból készül, hanem extra-vastag, tükröződéscsökkentő rétegekkel ellátott speciális üveggel.

 

Egy nemesacél szíj minden részlete, hajlata kimunkált, a csatzárak pedig életfogytig használhatók.

 

Azonban mindennél többet számít, hogy a szerkezeteken túl az órák tokja, szíja is felújítható, azaz évek, évtizedek múltán az óra eredeti állapotába hozható, természetesen megfelelő szakmai tudás, tapasztalat és szerszámok és műszerek segítségével.

 

Mint tudjuk, egy karóra hiába is rendelkezik a legértékesebb szerkezettel, önmagában ez nem sokat ér, ha a tok tömítései, szigetelései tönkre mennek, mert így a legjobb szerkezet is védtelenné válik.

Egy karóra tökéletes felújításához eredeti tömítések, alkatrészek szükségesek, és így komoly jelentősége van annak, hogy mennyi ideig biztosítja a gyártó ezeket.

A legfelsőbb szegmensben nem fordulhat elő, hogy egy órát alkatrész hiányában félre kelljen tenni.

 

Mindemellett professzionális szervizháttér is szükséges, mind országonként, mind a gyár részéről – a felsőkategóriában természetes az, ami egy olcsóbb márka esetén gyakorlatilag megoldhatatlan.

Egy infrastuktúrát kiépíteni, fenntartani, az új órák, szerkezetek bevezetésével képzéseket tartani, az alkatrészutánpótlást évtizedekig biztosítani – ez is hozzátartozik egy felsőkategóriás termékhez, és annak az árához.

 

Egy ilyen karóra egyértelműen egész életre szóló döntés, de itt sem felejtkezhetünk meg a használati módnak megfelelő választásról és a karbantartás szükségességéről.

Egy felsőkategóriás óra esetén minden az örökkévalóságról, a javíthatóságról és a felújíthatóságról szól.

 

Kiemelt márkáink 2+2 év kiterjesztett garanciával:

 


 

Egy luxusóra minden apró részletében rendkívüli igényességű, mert jóval több időt, energiát és szakértelmet fordítanak a kidolgozására, mint olcsóbb társaira. Egy TAG Heuer esetében nem az a kérdés, hogy megéri-e az árát, hanem az, hogy képesek vagyunk-e látni, felismerni és értékelni mindazt a kifinomult aprólékosságot, ami még az indexek tövében és a mutatók hegyében is jelen van.

 

Vannak időmérők, és vannak órák; és a kettő között az a különbség, hogy az egyiket használjuk, a másikat pedig szeretjük. Annyira, hogy feltétlenül szerepelnek a „lakatlan szigetre mindenképp magunkkal viendő tárgyak” listáján.

 

Egy lakatlan szigetre csak olyan órát szabad magunkkal vinni, amire biztosan számíthatunk; akár fényes nappal, a tenger hullámain, akár egy viharos, rémísztő, Robinsoni éjszakán.

 

Az igazi órák időtlenek; az igazi órák túl fognak élni bennünket.

 

A TAG HEUER órái nem csupán luxust és igényességet közvetítenek, hanem az idő végtelen folyását, az időtlenség ígéretét is – épp ezért születésnapi vagy évfordulós ajándéknak keresve sem találnánk tökéletesebbet.

 

Sokak számára presztízs kérdése, hogy márkás luxusórát viseljenek a csuklójukon, azonban ők sem biztos, hogy tisztában vannak órájuk valódi, belső értékeivel.

 

A TAG Heuert a minden évben megjelenő exkluzív, német órakatalógus a legfelsőbb osztályba helyezi, olyan márkák társaságába, mint a Rolex, a Patek Philippe, az Omega, az IWC, a Breitling vagy épp a Vacheron Constantin. A minősítés kitér a technológiára, a szerkezetek stabilitására, az innovációra, a kivitelezési minőségre és a szervizszolgáltatásra.

 

Egy TAG Heuer karórát kézbe véve azonnal egyértelművé válik, hogy nem hétköznapi karórával van dolgunk. Az erő, és a minőség olyan hatást kelt, mint amilyen biztonsággal egy összkerékhajtású luxuslimuzin képes vágtatni az autópályán.

 

Ha Ön utazott már egy ilyen luxuslimuzinban, bizonyosan értékelni fog egy olyan órát, mely immáron másfél évszázada a sportosság, a versenyszellem és a minőség szinonimája.

 

TAG Heuer - Felsőkategóriás óra a javából

TAG HEUER Karóra, Férfi, Formula 1 család, 200677
preload

Formula 1 - Aston Martin Red Bull Racing Special Edition

TAG Heuer Formula 1 Aston Martin Red Bull Racing Special Edition 2020

A TAG Heuer versenysportok által inspirált világának ragyogó darabja, amely az Aston Martin Red Bull Racing Teammel való szoros együttműködés szülötte.

Az energiaital-gyár tulajdonában álló Formula–1-es csapat 2005-ben debütált az ausztrál nagydíjon, és nem kevesebb, mint 200 millió dollárból finanszírozzák.
2010-2013 között négy egyéni és konstruktőri világbajnoki címet is nyertek Sebastian Vettellel.

A 2014-től kezdődő turbókorszakban is ott vannak a legjobb három csapat között. Jelenlegi pilótafelállásuk a holland Max Verstappenből és a brit-thaiföldi Alexander Albonból áll.

2016-ban Verstappen megnyerte élete első Red Bull versenyét, amivel a legfiatalabb nagydíjgyőztes lett. A brazil nagydíjon harmadik lett, ahol 16 kör alatt 11 helyet volt képes javítani.

2016-ban TAG Heuer néven futtatták az autókat, és ugyanebben az évben léptek partnerségre az Aston Martinnal, egy új hipersportautó kifejlesztése érdekében, 2018-tól pedig a legendás brit sportautómárka lett a csapat névadó szponzora.

A TAG Heuer speciális kiadású, korlátozott ideig kapható, tizedmásodperc pontosságú kronográfját ugyanazok a gazdag kék, és feltűnő vörös és sárga színek ihlették, amelyeket az újonnan bemutatott Aston Martin Red Bull Racing RB16 autón láthatunk. A karakteres nemesacél tok menetes hátlapját kockás mintával az Aston Martin Red Bull Racing csapat vésett logója díszíti.

A nem mindennapi karóra egyedi emlékdobozban, számozott, regisztrált kivitelben, certifikációval ellátva kerül forgalomba.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
TAG HEUER Karóra, Férfi, Link család, 173746
preload

Link Calibre 5

Némely karórában összesen nincs annyi munka, stílus és fantázia, mint a TAG Heuer Link fémszíjában. Ez nem csupán egy tömör nemesacél óraszíj pompás, szálhúzott kivitelben, hanem sokkal több annál: különleges, egyedi rögzítésű, stílusteremtő, és szinte utánozhatatlan.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
TAG HEUER Karóra, Férfi, Monaco család, 107366
preload

Monaco Calibre 12

Ha TAG Heuer, akkor a Monacoról nem feledkezhetünk meg.

Ez, a ma már biztosan kijelenthető, hogy időtlen történelmi klasszikus, az órakészítés élő mesterműve, amely mint a világ legelső automata kronográfja mutatkozott be, méltán népszerű mind a gyűjtők, és mind az életre szóló órát válsaztók körében.

A szerkezet egy speciális modulbővítéssel 59 köves, professzionális remekművé avanzsálódott.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
TAG HEUER Karóra, Férfi, Carrera család, 147507
preload

Carrera Calibre 5

A TAG Heuer a felsőkategóriás órák egyik legnépszerűbb képviselője. Szinte minden modellcsaládjuk történelmi háttérrel bír, amelyeket azonban bátran és biztos kézzel formálnak újjá és modernné.

A Carrera a gyár elegáns sorozata, amely azonban férfias határozottságával, jellegzetes tokfüleivel a márka alapvető sportosságát is megjeleníti.

A különleges tört színű számlap, a rajta levő rozéarany színű indexekkel és mutatókkal tökéletes egységet alkot a gyönyörű, valódi alligátorbőr óraszíjjal.

Megunhatatlan és örök darab.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
TAG HEUER Karóra, Férfi, Carrera család, 198590
preload

Carrera Heuer 02 Black Ceramic

Sokak számára a tökéletes eleganciát jelenti, mások pont ellenkezőleg, a sportossággal azonosítják, egy azonban bizonyos: erőt, férfiasságot sugároz, teli van titokzatossággal, talánnyal, éppúgy ismerős, mint amennyire ismeretlen, felfedezésre váró, csábító, ösztönös, mindaz, ami bennünk van, de magunk számára sem merjük bevallani a létezését – ez a fekete időtlen misztikussága.

A Carrera Heuer 02 Black Ceramic számtalan különlegességgel bír, melyek egyike az a szénfekete tok és szíj, amely nem fényes, hanem matt, és nem színezett, hanem kerámiából készült, így soha nem fog megkopni, és minőségéből, anyagvastagságából következően sérülésekkel sem kell számolnunk.

A számlap megjelenése lenyűgöző: a matt, sebességmérő skálával rendelkező üvegráma mellett percbeosztást találunk, majd épített indexeket, melyek óránként szakítják meg a versenypályát idéző körkörös vonalakat; a számlapon beljebb haladva következnek a segédszámlapok, a stopper perc- és óragyűjtője, alattuk pedig árnyékként forognak a dátum számjegyei, csavarok, fogaskerekek, tengelyek és a csapágylemezek meghitt közelségében. Minden mozgó, működő, látható, de mégis olyan ez, mint egy áttetsző selyem, amely láttat és eltakar, és izgalmasabb, kívánatosabb, lenyűgözőbb, mint ha mindent láthatnánk, mindent megérinthetnénk és érzékelhetnénk.

És mi ez a szépség, amely életet lehel a fogaskerekekbe, mozgásra bírja a mutatókat, de nem önerőből téve mindezt, hanem tőlünk szerezve, a mi mozdulatainkból építkezve, érzéseinkből táplálkozva, létezve, élve, működve: nem szériaszerkezet ez, nem olyan, amit bármely más márka órájában találnánk, hanem önálló, a TAG Heuer saját műhelyében tervezett és életre hívott óramű, olyan, amely nem csak a gyár, de az egész svájci órakészítés számára is elismerésre méltó: ebben az egyedi darabban 33 rubinkő gondoskodik a működés finomságáról, a főrugó bő háromnapnyi energiát képes elraktározni, a különleges hajszálrugó pedig oly sebesen mozog, hogy egyetlen óra alatt majd harmincezer mozdulatra bírja a billegőt.

A tok 45 mm-es mérete és 16 mm-es vastagsága ellenére is jól viselhető, kézre simulásának legfőbb oka a Carrarák karakteres és komfortos kiképzésének köszönhető. A teljes egészében kerámiából felépülő tok hátulról is nyitott: a szerkezet ebből az irányból is megcsodálható.
Az elülső és hátsó üveg is karcálló zafírkristály, és annak érdekében, hogy a szerkezet és a számlap minél több titkára rálelhessünk speciális tükröződéscsökkentő réteggel látták el mindkét oldalán.

Egy karóra akkor lesz több, mint a többi száz és ezer, akkor válik különlegessé és megismételhetetlenné, ha a gyártói tapasztalat, a hivatás és a szakértelem minden porcikájában sugárzón képes megjelenni.

Ez a pillanat most minden kétséget kizáróan elérkezett.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
TAG HEUER Karóra, Női, Carrera család, 150532
preload

Carrera Lady Diamond

„Ül az ember egy szobában egy széken, az ajtó bezárva. De ha belép egy nő, az ember megszűnik csak embernek lenni, és azonnal férfi lesz. És éppen annyira lesz férfi, mint amennyire nő volt az, aki belépett.”

Karinthy Frigyes gondolatával és egy lenyűgöző TAG Heuer Carrera modellel szeretnénk köszönteni a hölgyeket, lányokat, nőket és asszonyokat, azokat, akik egyetlen mosolyukkal képesek egy hétköznapot ünneppé varázsolni.

Az álmodozást jelképező gyöngyházfényű számlap meseszép, akárcsak az azt bekeretező, gyémántokkal foglalt tokráma, melyen minden egyes nemes kő hibátlan szépséggel tündököl.
A kifinomult aprólékosság az óra egészén jelen van: a kézzel, egyenként felhelyezett indexek fazettált és polírozott kivitele is szerepet kap a tündöklő megjelenésben.
A Carrera tokformája ikonikus, akárcsak a modellcsalád maga; és attól függetlenül, hogy alapvetően férfiórának készült, a TAG Heuer tökéletes aranyérzékkel alkotott belőle egy csábítóan nőies darabot.

Ellenállhatatlan.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

 


 

Az Eterna történelmének legemlékezetesebb és egyben legsikeresebb darabja a norvég tengerbiológus Thor Heyerdahl híres tutajáról kapta nevét. A Kon-Tiki legendás formája, strapabírása és egyénisége a gyűjtők számára ugyanolyan értékes, mint a hétköznapi órakedvelők között.

Az Eterna történelmének legemlékezetesebb és egyben legsikeresebb darabja a norvég tengerbiológus Thor Heyerdahl híres tutajáról kapta nevét. A Kon-Tiki legendás formája, strapabírása és egyénisége a gyűjtők számára ugyanolyan értékes, mint a hétköznapi órakedvelők között.

 

Az ETERNA a legkomolyabb svájci óramárkák egyike, mely történelmi jelentőségű fejlesztésekkel járult hozzá az automata órák fejlődéséhez.

A márka méltatlanul kevéssé ismert Magyarországon, attól függetlenül, hogy 160 éves történelme szorosan összefonódott az automata órák fejlődésével.

 

Az óragyártás számtalan mérföldköve közül is a leginkább kiemelkedők közé tartozik az Eterna óragyár máig ható fejlesztése.

1948-ban mutatták be azt a saját tervezésű automata konstrukciójukat, amely két kilincskerekével és rotorjának golyóscsapágyazásával egyszer s mindenkorra megoldotta a kézmozgásból eredő energia átadásának nehézkességét. Ez a működési elv ma is minden automata óra alapját képezi.

 

Az Eterna igen szép számban készíti saját tervezésű mechanikus óraszerkezeteit, köztük olyat is, amely dupla rugóházzal, megnövelt lengésszámmal, pazar kivitelben készül, és egyetlen felhúzással 8 teljesen napon át működni képes.

 

Az órák bátran felveszik a versenyt a legjobbakkal minőség, megépítettség, anyagmegmunkálás szempontjából is.

 

Karórák a felsőkategóriából: ETERNA

ETERNA Karóra, Férfi, Kontiki család, 156130

Egy leganda újjáéledése

A norvég felfedező, Thor Heyerdahl legendás tutajának (ezzel kelt át a Csendes Óceánon 1947-ben, és az út akkor világszenzációt keltett, ma pedig már a történelem részét képezi) nevét viselő Kon-Tiki kollekció speciális, négymutatós darabja meggyőző formában tárja elénk az Eterna órakészítői potenciálját.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
ETERNA Karóra, Férfi, Adventic család, 156075
preload

Az igazi érték mindig legbelül van

A valaha készült legszebb svájci órák között biztos helye van az ETERNA álomszép Adventic Manufacture GMT modelljének: a gyönyörű formák, az aprólékos kidolgozás, a számlap lenyűgöző gilosált felülete, a struccbőr szíj és a nyugodt, mégis izgalmas színpárosítások egy rendkívüli, érzelmekkel telített órát teremtettek.

Nem kevésbé egyedi és értékes az órát működtető automata szerkezet sem: az ETERNA saját tervezésű és gyártású manufaktúra szerkezete külön tengelyre helyezett másodperccel és 24 órás GMT mutatóval is rendelkezik.

Az ETERNA luxusminőségű óráinak kidolgozása magáért beszél; kiemelkedően magas értéküket azonban ezeknek a valóban rendkívüli óraszerkezeteiknek köszönhetik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
ETERNA Karóra, Férfi, Kontiki család, 156139
preload

Limitált kiadású különlegesség

Mindössze 888 példányban készült a Kon-Tiki limitált változata, természetesen automata szerkezettel és 200 méteres vízállósággal.

A Pazar díszdoboz, ami az órához jár, magában foglal három, cserélhető óraszíjat is: egy fekete nemesacél milanaise csatot, egy kétrétegű bőrszíjat és egy narancs/fekete nato szíjat is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
ETERNA Karóra, Férfi, Artena család, 156062
preload

Lapos szépség

AZ IGAZÁN LAPOS KARÓRÁK ELKÉSZÍTÉSE mindig is nagy kihívást jelentett az órakészítők számára, épp ezért csak kevesen voltak képesek rá.

Ne feledjük, egy szerkezet megannyi parányi alkatrészből épül fel, amelyek további méretcsökkentése szép, ám igen nehéz feladat.

Ha félretesszük a tok anyagának elvékonyítását, a szerkezet szerelhetőségének feláldozását, a másodpercmutató vagy a dátum elhagyását, a különböző trükközéseket, amelyekkel a vásárlók szemét próbálják becsapni, nem marad más, mint a legmagasabb szintű szakmai tudáson és tapasztalaton alapuló tervezés és órakészítés – és az olyan végtelenül kifinomult és rendkívül elegáns remekművek megalkotása, mint az ETERNA Artena.

Amennyiben ma a (valóban) lapos órák ritkaságnak számítanak, a fémszíjjal szereltek még inkább különlegesen nagy feltűnést keltenek: a szerkezet elvékonyítása mellett a nemesacél sem oly könnyen megmunkálható anyag, mint anno az idővel kopó ötvözetek voltak.

A végeredmény magáért beszél: az óra egészének harmóniája, a tökéletes csuklóra simulás, az illesztések tökéletessége, az anyag érezhető volta, a számlap meseszép cizelláltsága, és az acélszíj tökéletes kecsessége mind azt hirdeti, hogy lehetséges szívhez szólóan alkotni fennhéjázás és magamutogatás nélkül – igaz, csak kevesen képesek rá.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Pozitívumok a Felsőkategóriában:

  • Átdolgozott, módosított, vagy teljesen saját tervezésű és építésű óraszerkezetek, jórészt mechanikus óraművek.
  • Rendkívüli megépítettség.
  • Az órák belső kidolgozása, a szerkezetek rögzítése, rezgésmentesítése professzionális szintű.
  • Az órák tokozása, tömítettsége, a fémszíjak összeállítása jóval meghaladja a megszokottat.
  • Nikkelmentes, nem allergizáló nemesacél tokok és szíjak – erősebb, időtállóbb, tömör anyagok használata.
  • Tökéletes felújíthatóság.
  • Nemesfémek alkalmazása.


Amiben még meg kell alkudnunk a Belépőkategóriában:

  • Kézzel varrott, javarészt értékes bőrből készült bőrszíjak, speciális csatzárakkal.
  • Az órák üvege kizárólag karcálló zafírkristályból készül, esetenként többrétegű tükröződéscsökkentő bevonattal.
  • Az órák mindegyike egyedi sorszámmal van ellátva.
  • Életre szóló alkatrészellátás.
  • A kiemelt márkákra 2+3 év Kiterjesztett Garancia, két ingyenes ellenőrzéssel és karbantartással.

Szakmai, érték, értékállóság, minőség szempontjából semmilyen kompromisszumot nem kell kötnünk.

 


 

Nézzen körül webáruházunkban!

Belépőkategóriás kiemelt márkáink 2+2 év Kiterjesztett Garanciával:

Középkategóriás kiemelt márkáink 2+2 év Kiterjesztett Garanciával:

Középkategóriás kiemelt márkáink 2+3 év Kiterjesztett Garanciával:

Felsőkategóriás kiemelt márkáink 2+3 év Kiterjesztett Garanciával:

5 éves Prémium Garanciánkról alábbiakban olvashat:

Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Hírlevél feliratkozás
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa