Menü
Kedvencek

Az Epos és az Órakészítés Művészete

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2021. január 3.

A svájci órakészítés hírnevét nem a pénz és nem az óriásvállalatok teremtették meg. A szakmai megbecsültség, a tökéletességre való törekvés elkötelezett és rendkívüli tehetségű mesterek munkáján alapszik. Két órásmester neve egybeforrt a svájci óraipar kialakulásával, és találmányaik közül jónéhány örökérvényű maradt: ők Abraham-Louis Breguet és Abraham-Louis Perrelet. (És ha választ keresünk arra, hogy vajon a modern orvostudomány-e az, ami képes hosszú életet biztosítani, vagy sokkal inkább a szenvedéllyel végzett munka, akkor tudnunk kell, hogy mindketten szép kort értek meg; mi több, a legeleső automata órát megalkotó Perrelet 97 évesen hunyt el.)

Napjainkban egyértelművé vált, hogy ezt a kézműves örökséget nem harsogó marketinggel és gépesített tömeggyártással lehet méltó módon tovább vinni, hanem kisszériás, manufaktúrális gyártással, szakmaszeretettel, igényességgel és elhivatottsággal.

Az Epos az utolsó, önálló óramanufaktúrák egyike, akik nem csak összeszerelést végeznek, de fejlesztéseikkel évről évre folytatják és őrzik Breguet és Perrelet újító szellemiségét.

Tisztelettel és szeretettel mutatjuk most be ezt a kivételes műhelyt.

Könyvjelző

Tartalomjegyzék:

Minden EPOS különleges és egyedi a maga nemében; különösen szerkezetét tekintve. A képen egy pulzusmérésre is alkalmas, gyönyörűen átalakított, kézi felhúzású Unitas kaliber látható.

Minden EPOS különleges és egyedi a maga nemében; különösen szerkezetét tekintve. A képen egy pulzusmérésre is alkalmas, gyönyörűen átalakított, kézi felhúzású Unitas kaliber látható.

 

Bevezetés

Azok, akik kedvelik és értékelik a magas minőségű órákat, tudják, mennyi apró finomság képes megjelenni egy számlapon, tokon és szíjon; bizonyosak abban is, hogy nem a dizájn sokrétűsége, a színek és formák sokfélesége számít, mert sokkal fontosabb a kidolgozottság és a részletek gazdagsága.

 

Tudvalevő az is, hogy az igazán különleges órák nem csak számlapjuk felől mutatnak igényességet, hanem ott is, ahol rejtettek tulajdonosuk szeme előtt: a hátlap mögött, a számlap alatt, ami főképp a szerkezetet jelenti, de nem csak azt, hanem mindazt, ami a szerkezetet körbeveszi, legyen ez a tok belső oldala, a hátlap átellenes fele, vagy a rögzítők, rezgéselnyelők, csavarok és illesztések.

 

Egy luxusóra belül ugyanolyan igényességű, mint a látható felületein; és ez nem csak ár kérdés, hanem a gyártó szakmaiságán, felkészültségén, de legfőképp igényességén múlik.

 

A költőket és a csillagászokat éppúgy lenyűgözi az éjszakai égbolt, mint a hétköznapi embert. Ezt a varázslatos hangulatot emeli át egy karóra számlapjára az Epos, mégpedig olyan formában, amit eddig még nem láthattunk.

A költőket és a csillagászokat éppúgy lenyűgözi az éjszakai égbolt, mint a hétköznapi embert. Ezt a varázslatos hangulatot emeli át egy karóra számlapjára az Epos, mégpedig olyan formában, amit eddig még nem láthattunk.

 

Természetesen ez több ráfordított időt, tapasztalatot, és drágább gyártási folyamatokat is jelent, ami az árban is meg kell jelenjen – ezért is nevezzük ezeket az órákat luxusóráknak.

Mégsem feltétlenül megfizethetetlenek; élnek, dolgoznak ma is olyan manufaktúrák, akik nemes, nagyra becsülendő elhivatottsággal emelkednek a reklámozott, épp ezért: közismert márkák fölé – ők azok, akik luxusminőséget kínálnak, mégsem kérnek milliókat érte cserébe.

 

Az Epos rendkívüli kollekciójának minden darabja különleges és egyedülálló a maga nemében; nem hivalkodása, nem színessége, és nem modernsége okán, hanem azért, mert mérnöki szellem keltette életre valamennyit.

 

Azok, akik kedvelik és értékelik a magas minőségű órákat, meg kell, hogy ismerjék ezt a nagyszerű, és nagy tiszteletnek örvendő márkát, amely alapítása óta mindvégig kitartott eredeti elképzelése mellett: nem készít egyebet, mint nemes, mechanikus szerkezeteket.

 

A művészet kiteljesedése: OEUVRE D'ART

Az Epos első számú, legkülönlegesebb, és egyúttal legértékesebb modellcsaládja az Oeuvre D’Art, amely a maga árkategóriájában egyedülálló magasságokba emeli a mechanikus órakészítést.

 

Fenségesen gyönyörű karóra remekmű, amely küllemében, szerkezetében és funkciójában is különleges: az Epos Oeuvre D'Art Verso modellje igazi gyűjtői darab, kifejezetten ínyencek számára.

Fenségesen gyönyörű karóra remekmű, amely küllemében, szerkezetében és funkciójában is különleges: az Epos Oeuvre D'Art Verso modellje igazi gyűjtői darab, kifejezetten ínyencek számára.

 

Az Epos saját alkotó műhelyében készült szerkezetépítésekre mind készítői, mind szerencsés birtokosai büszkeséggel tekintenek, mert valóban és megkérdőjelezhetetlenül egyedi műalkotások ezek, amelyek egyszerre szólnak a kézművesség és a mérnöki munka tiszteletéről.

 

Az óraművek kifinomultsága ebben az esetben izgalmas funkciókkal egészül ki: percismétlővel, pulzusmérővel, holdfázissal, zónaidővel, és egy limitált kiadás erejéig egy olyan háromfunkciós remekművel, amely néhány pillanat alatt alakítható át karórából zsebórává, vagy épp asztali órává.

 

EPOS Karóra, Férfi, Oeuvre D'Art család, 191788
preload

Oeuvre D'Art Verso 2

Fenségesen gyönyörű karóra remekmű, amely küllemében, szerkezetében és funkciójában is különleges: az Epos Oeuvre D'Art Verso modellje igazi gyűjtői darab, kifejezetten ínyencek számára.

A második generációs kiadás erősen limitált: mindössze 888 darab készül belőle.

Az óra már szemből is lenyűgöző: a háromrészes, nemesacélból, művészien kialakított számlap ívelt formában öleli a római számjegyekkel jelzett hófehér kijelzőt, bőséges táplálékot adva az éhes szemeknek. Mert van miben gyönyörködnünk: a kézzel gravírozott, varázslatosan dekorált szkeleton szerkezet mélységei valósággal magába szívják a szemlélőt: csodaszép az acélcsavarok kékje, a kövek rubinvöröse, a fogaskerekek aranyló színe, és a csapágylemezek aprólékos, kézzel készített mintái.

A polírozott tok is ugyanazt a gondosságot tükrözi, mint a benne lévő kézi felhúzású szerkezet: oldalai Breguet stílusát idézik, koronája korabeli zsebórákra emlékeztet, nyújtott tokfülei szépen kidolgozottak, és nem hagyományos stiftekkel, hanem csavaros rögzítéssel kapcsolódnak a háromrétegű, rembordált borjúbőr óraszíjhoz.

És amint megfordítjuk a tokot, amire, az óra kézbevétele után, nem kerül sor rövid időn belül, amiért semmiképp sem hibáztatható az, aki csak nehezen tud betelni ennyi szépséggel, de amint mégis sort kerítünk rá, újra nem mindennapi látvány fogad bennünket: a tömör, feliratokkal gazdagon ellátott hátlapon egy apró betekintőablakot találunk, alatta egy parányi mutatóval. És talán csak most dereng fel, hogy a számlapon csupán óra- és percmutatót láthattunk, mert bizony a másodperc ide hátra került. Ennek természetesen nem dizájnbeli szerepe van, amire az ablak melletti 180-as számbeosztás is felhívja a figyelmet: a skála pulzusmérést tesz lehetővé.

Egy óra eleganciájához stílusa, külleme és minősége együttesen járul hozzá; ha mindehhez még tervezői kifinomultság is párosul, kivételes óráról beszélhetünk.
Az Epos Verso-ja mindaz, amit a márka az órakészítésről gondol, mindaz, amiben hisz, és amit közvetíteni szeretne. Egy zászló, amit újra magasba emelt, és nekünk, az órák szerelmeseinek, nincs más dolgunk, mint időt szakítani rá, hogy gyönyörködjünk benne és felfedezzük minden apró részletét.
Boldogító elfoglaltság.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Lelkünk megszólítása: EMOTION

Érzelmek keltésére, lelkünk megszólítására, szívünk meghódítására született az Emotion sorozat.

 

Minden darab rendkívüli kifinomultsággal készült, ami látványosan érzékelhető a tokon, annak rovátkolt oldalain, a zsebórákat idéző koronákon, a nyújtott, csavarral rögzített tokfüleken, az egyszerű, ám mégis varázslatosan mély színű számlapokon, és a végletekig kimunkált szerkezeteken.

 

Az Epos és az Órakészítés Művészete

 

Itt is megjelenik egy csodaszép múltidéző héritage darab, néhány szkeleton, és két ínycsiklandó különlegesség, amit hétköznapi gyártók kínálatában bizonyos, hogy nem találunk meg: egy 24 órás kijelzésű automata, és egy sokfunkciós holdfázis kijelzős modell. Utóbbi az Epos egyik legsikeresebb komplikációja.

EPOS Karóra, Férfi, Emotion család, 180202
preload

Múltidézés

Ugyan egy karóra működése szempontjából kulcsfontosságú, mégis igen kevés szót ejtünk róla, ami jelentőségét cseppet sem csökkenti, hiszen óramutatók nélkül az analóg kijelzésű órák elképzelhetetlenek.

Korabeli feljegyzések szerint az első óramutatókat 1812-ben készítették Svájcban, a század végére pedig közel 400 különböző változatban gyártották, több, mint 60 kézműves üzemben. Ezek száma mára nagyban lecsökkent, ám a legrégebbi már túl van 100 éves évfordulóján, és a legbiztosabb lábon álló manufaktúrák egyike.

Az Epos gyönyörű retro modelljén egy igazán különleges, nem mindennapi mutató kap központi szerepet, mely a katedrálisokról kapta nevét, mégpedig annak okán, hogy felépítése a székesegyházak ólomüveg ablakaira emlékeztet.

Ezeket a típusú mutatókat zsebórákon és katonai órákon alkalmazták a leggyakrabban, mégpedig azért, mert felületük bőséges helyet engedett a foszforeszkáló rétegek felvitelének, és így a sötétben nagyszerű láthatóságot biztosítottak.

Azóta sok idő telt el, a technológiák korszerűsödtek, így az Epos Emotion mutatóira már az RC Tritec által kifejlesztett Swiss SuperLuminova pigmenteket vitték fel, melyek nem rádióaktívak, magas hőmérsékleti és környezeti hatásokkal szembeni ellenállóképességgel rendelkeznek, és nem kell öregedéssel, elfáradással számolni – kiváló láthatóságukon felül.

E rövid történelmi és technológiai áttekintés után térjünk rá magára az órára, amely mindezeken felül is rejt magában szerethető részleteket.
A tok az Emotion modellcsalád pompásan kidolgozott, többlépcsős üvegrámájú, rovátkolt oldalú típusa, zsebórák hangulatát idéző koronával, csavaros rögzítésű üveghátlappal, nyújtott tokfülekkel.
A számlap szürkés színe megvilágítástól függően változik sötétebb, fekete árnyalatúvá. A felülete gyönyörű, luxusórákat idézően kimunkált, tökéletes harmóniával simulva a mutatók visszafogottan narancs színéhez.

És a hangulat: utánozhatatlan, szívünket megdobogtató, lelkünk mélyére hatoló, olyan, mint egy régi, nagyon kedves ismerős, akivel egy napon találkozunk, és olyan régi emlékek idéződnek fel bennünk, amiket már azt hittük, örökre elfeledtünk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Mitől lesz különleges egy mechanikus óraszerkezet?

Egy karóra számlapja, tokja, szíja is lehet rendkívüli, de az igazi órakedvelők számára még fontosabb és érdekesebb, hogy milyen egy karóra szerkezete; itt meg kell jegyezzük, hogy az igazi órakedvelők azonnal felismerhetők, mert ha kézbe vesznek egy órát, bizonyos, hogy a hátlapját is meg fogják szemlélni.

 

És egy igazi, nagybetűs Óra mindig mechanikus, amely üveghátlapján keresztül betekintést is enged szerkezetének rejtelmeibe.

 

És egy igazi, nagybetűs Óra mindig mechanikus, amely üveghátlapján keresztül betekintést is enged szerkezetének rejtelmeibe.

És egy igazi, nagybetűs Óra mindig mechanikus, amely üveghátlapján keresztül betekintést is enged szerkezetének rejtelmeibe.

 

Előre kell bocsássuk, hogy egy svájci mechanikus szerkezet mindig ragyogó látvány, de az igazi órakedvelő számára egyáltalán nem egyformák, mi több, azonnal felismerhetők az alapkivitelű, és az átalakított, módosított, szebbé varázsolt változatok.

 

A svájci óragyártás mindig is a precizitásra, az aprólékosságra, a részletekbe menő kidolgozásra, a rendkívüli stabilitásra, a mindenkori javíthatóságra törekedett, és bár némely márka örökségét, mint nyűg vetette le, és áldozta fel nevét és elődjeinek szellemét, az igazi, valóban nívós svájci órák ma is olyan szellemben készülnek, mint nagyapáink idejében.

 

Az óragyártás hajnalán az önálló műhelyekben folyó munka, tervezés és kivitelezés sokrétű, remekbe szabott műalkotásokat eredményezett, amely azonban mára a legismertebb márkák esetén tömeggyártásba torkollott. De a kézműves óraépítés és tervezés, a kaliberek finomítása és átépítése ma is a legnagyobb értéket és presztízst jelentik egy vérbeli, klasszikus manufaktúra számára.

 

A kézműves óraépítés és tervezés, a kaliberek finomítása és átépítése ma is a legnagyobb értéket és presztízst jelentik.

A kézműves óraépítés és tervezés, a kaliberek finomítása és átépítése ma is a legnagyobb értéket és presztízst jelentik.

 

Egy manufaktúra nem multinacionális vállalat, ezért sokuk neve elsősorban a szakma, és a szakértő közönség számára ismert: így van ez a Louis Erard, az Auguste Reymond és az Epos estében is. Pedig micsoda órákat készítenek!

 

Mert lehet ma is sugárzóan gyönyörű órákat készíteni, különleges szerkezeteket, egyedi komplikációkat; és ha lemondunk a reklámozott márkanevekről, még milliókat sem kell fizetnünk értük; mégis, kétségtelenül, valódi unikumok birtokába juthatunk.

 

EPOS Karóra, Férfi, Passion család, 153241
preload

Lenyűgöző kimunkáltság

VAN-E FENSÉGESEBB ÉRZÉS, mint mikor egy csodaszép, szívvel, lélekkel készített mechanikus időmérőt csatolhatunk a csuklónkra? Lehet-e reggelente pompásabb feladatunk, mint elővenni a dobozából kedvenc óránkat, elindítani, beállítani, és ha csak egy pillanatra is, de gyönyörködni az apró részletek megannyi szépségében?

Már külsejében is sokat mutat a szálhúzott, élcsiszolt tok, a gazdag fantáziával megtervezett számlap, de az igazán szívdobogtató érték hátulról tárul elénk, és olyannyira gyönyörű, mint a szürke téli napokon felderengő napfény: a szerkezet alapja egy dátum/naptáras, 25 rubinkővel megépített ETA, de az EPOS alapjaiban formálta saját képére a szerkezetet. A rotoron túl a csapágylemezek is EPOS-osan kimunkáltak, amiben minden óraszerető boldogan képes gyönyörködni.

A gyönyörűen polírozott, minden csatszemében tökéletesen megmunkált, rendkívül komfortos, tömör nemesacél szíj mellett választható hozzá háromrétegű, alligátormintás borjúbőr óraszíj is, amely akár pillangózárral is párosítható.

Dátum/naptáras óra sok van, de ilyen pazar kivitelű csak nagyon kevés: az EPOS ezzel a családjával mutatja meg, hogy milyen csodákra képes egy nagyméretű tokban. A minden részletében gyönyörűen megmunkált tokba ívelt, épített számlapot helyeztek, a 43 mm-es méret pedig lenyűgöző lehetőséget teremt egy modern, de bizton állítható, hogy időtálló forma megalkotásában.

Az EPOS klasszikus, de egy cseppet sem poros modelljei évtizedek múltán is emlékezetes darabok lesznek.

És természetesen: az EPOS prémium automata óráira a 2 éves, gyári jótállással szemben 5 éves Roger’s Prémium Garanciát biztosítunk, járat- és pontosságszabályzással, vízmentességi vizsgálattal és gondoskodással.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Előhang: A Côtes De Genève története

A Côtes De Genève, azaz a genfi csíkozás a legszebb kézműves hagyományok megidézése.

A Côtes De Genève, azaz a genfi csíkozás a legszebb kézműves hagyományok megidézése.

 

A XIX. század közepén az óraszerkezetek alkatrészeinek anyagmegmunkálása során, a legnagyobb gondosság mellett is számolni kellett azzal, hogy apró porrészecskék maradnak a felületeken, melyek a későbbiek során akár működési problémákat is okozhatnak.

 

Hogyan szűrjék ki, vagy ha ez nem lehetséges, hogyan kössék meg ezeket a porszemcséket?

 

Ma minden bizonnyal meglepően hangzik, hogy a genfi csíkozás, azaz a Côtes de Genève, amely a legmagasabb minőségű óraszerkezetek védjegye, annak idején azért született, hogy egy gyártási problémát küszöböljön ki.

 

A csapágylemezek, hidak megmunkálását követően azokra speciális csíkokat, hullámokat húztak, és az így kialakított, sem túl durva, sem túl sima textúrák képesek lettek arra, hogy az apró részecskéket megfogják és összegyűjtsék – így a Côtes de Genève elsődleges célja nem dekoratív szerep volt, hanem funkcionális jelentőséggel bírt.

 

Később azonban ez gyökeresen megváltozott: egyrészt a gyártási folyamatok tisztulása miatt, másrészt amiatt, hogy ezeknek a különleges felületeknek a kidolgozását a legigényesebb gyártók művészi szintre voltak képesek emelni.

 

A végletekig finomított aprólékosság az alkatrészek szépségének fokozott kiemelését, az esztétikai vonzerő növelését helyezte előtérbe; az ellenőrzött, szisztematikusan és rendkívüli gondossággal kialakított felületek látványos eredménnyel szolgáltak, más és más hatást keltve a szerint, hogy a fény miképp vetül rájuk.

 

Ahogy a párhuzamos, hullámszerű vonalak elkapják és tükrözik a fényt, úgy válik a gondosság büszkeséggé a munka minőségéré és igényességére.

Ahogy a párhuzamos, hullámszerű vonalak elkapják és tükrözik a fényt, úgy válik a gondosság büszkeséggé a munka minőségéré és igényességére.

 

Így vált idővel a Genfből indult, majd a svájci Jura órakészítőinek körében elterjedt finomítási eljárás a gondosság jelképévé, amit a legszenvedélyesebb gyártók olyan részeken is alkalmaztak, amit csak ők, és majdan az órát ápoló szervizek láthattak.

 

Így születtek, és így születnek ma is igazi remekművek, amelyeket egyedi dekoráció és kivitelezés jellemez. Az a mód, miként ezek a munkák nem korlátozódnak a szerkezetek, és más alkatrészek látható részeire, hanem a folyamatok a rejtett, „láthatatlan” részekre is kiterjednek, az órakészítők hivatástudatának és szenvedélyének elvitathatatlan ismertetőjelei, és nem utolsó sorban kivételes szakértelmet, gyakorlatot és rengeteg időt igényelnek.

 

És ahogy a párhuzamos, hullámszerű vonalak elkapják és tükrözik a fényt, úgy válik a gondosság büszkeséggé a munka minőségéré és igényességére.

 

EPOS Karóra, Férfi, Passion család, 152857
preload

Côtes De Genève

Az ihletadó mindig a szerkezet, ám a számlap az, ami legelőször megragad bennünket; így hát miért is ne lehetne, hogy a manufakturális svájci óraszerkezet-készítés emblematikus formáját, a genfi csíkozást is megjelenítsék, ne csak a hátlapon át megcsodálható módon, hanem magán a számlapon is.

Az EPOS Passion modellcsaládjának gerincét ilyen órák képezik, közöttük jónéhány unikummal, mint a nagydátum és az ugróóra, de most egy hagyományosnak is tekinthető, “csupán” dátumkijelzéssel rendelkező változatot mutatunk be, amelynél hiányérzetünk mégsem lehet.

A Côtes De Genève felett szinte lebegnek a feliratok: a márkajelzés, valamint a szerkezetre, funkcióra és szigetelésre vonatkozó hármas információ.

Az ezüstszürke, barna vagy fekete alapszínt finoman fűszerezték egy csipetnyi pirossal, mely feltűnik a DATE feliratban, egy 60-as számjegyben 12 óránál, és egy további, csak a legfigyelmesebbek számára felfedezhető részletben, mégpedig a másodpercmutató nyílhegyének csúcsán.

Említést érdemelnek még az órajelző indexek, amelyek természetesen egyenként, kézzel illesztettek, egyébiránt apró foszforeszkáló jelzésekkel vannak ellátva, és a számlap közepe felé mutatva elvékonyodnak, ami optikailag is szép megoldás, ám a mellettük születő árnyék alakja is így változik, ami a számlap misztériumát teszi még bensőségesebbé.

A számlapét, amely mind mintázatában, mind fényében, árnyalataiban, mind színeiben játszani képes velünk és érzékeinkkel. Így lesz olyan, akár az életünk: hol derűsebb, hol szürkébb, hol ragyogóbb, hol visszafogottabb, de mindig szép, mint ahogy az élet is az, csak meg kell látnunk a felhők közül újra és újra előbukkanó napot.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Az Epos története

A történelmi múlthoz méltó, mai, modern automata kronográf minden részletében lenyűgöző kialakítással.

A történelmi múlthoz méltó, mai, modern automata kronográf minden részletében lenyűgöző kialakítással.

 

Az EPOS története 1925-ben kezdődött, és a kitartás, az elkötelezettség nagyszerű példájaként él tovább napjainkban is.

 

Franciaország és Svájc határán, a Genfi tó környékén, festői környezetben születtek a legnagyobb órás legendák és gyárak. James Aubert is itt alapította meg órás műhelyét, amellyel az óragyártásnak szentelt életét tette halhatatlanná. James Aubert mestere volt szakmájának; mérnökként a legbonyolultabb kronográf és percismétlő szerkezetek tervezésével írta be magát az óragyártás történelmébe, és pályája során neve és fejlesztései összekapcsolódtak a Landeron és a Valjoux szerkezetekkel. Talán kevéssé kell jobban alátámasszuk ennek jelentőségét, mint azzal, hogy a Valjoux ma is a legtöbb automata kronográf alapját képezi.

 

Kézműves kidolgozású óraszerkezet az Epos saját műhelyében modifikálva.

Kézműves kidolgozású óraszerkezet az Epos saját műhelyében modifikálva.

 

Az igazi hivatás és szenvedély nem múlhat el nyomtalanul, és ez ebben az esetben is így történt: Aubert tapasztalatait, tudását átadhatta unokaöccsének, aki vejével együtt képes volt tovább vinni, és egyszersmind megújítani az alapító szellemiségét.

 

A vej, Jean Fillon mérnökként ma is az Epos gyárban dolgozik, és olyan egyedi fejlesztéseket készít, mint az ugróóra, a regulátor, vagy a járástartalék kijelzéssel, nagydátummal, holdfázismodulokkal kiegészített óraművek.

 

Az EPOS és vezetőinek rendkívüli elhivatottságát jellemzi, hogy a 80-as évek elején, a quartz órák elterjedésekor, amikor a svájci óraipar a legnagyobb válságát élte át, és hirtelen mindenki (néhány luxusmárkát leszámítva) felhagyott a mechanikus órák készítésével, kitartottak eredeti elképzelésük mellett, és csak és kizárólag kézműves órákat készítettek.

 

Sikerüket annak is köszönhetik, hogy óráik nem voltak megfizethetetlenek, de nem is a belépő árszintet képviselték, és egyediségükkel, magas hozzáadott értékükkel mindig is kitűntek a többi gyár termékei közül.

 

Az Epos-nál a sportos elegancia egyet jelent a színek párosításának harmóniájával.

Az Epos-nál a sportos elegancia egyet jelent a színek párosításának harmóniájával.

 

Az EPOS tulajdonosai soha nem a pillanatnyi haszon reményében alakították gyártáspolitikájukat, hanem attól a szenvedélytől vezérelten, amely a márkát a kezdetektől fogva jellemezte.

 

Az EPOS ma is családi tulajdonban van: egy házaspár vezeti a gyárat, az órakészítő családból származó Ursula Forster és tibeti származású férje, Tamdi Chonge, aki maga is nagy tapasztalatokkal rendelkezik a svájci óragyártás területén.

A gyártás, tervezés és irányítás területén pedig már aktívan részt vesz fiuk is, így minden biztosított a márka fejlődése, megújulása és magánkézben maradása terén.

 

Az EPOS tiszteletre méltó múltra tekint vissza, és fényes jövő előtt áll.

 

EPOS Karóra, Férfi, Sportive család, 163533
preload

A sport kronográfok új generációja

Automata órákról beszélni, az Epos említése nélkül, nem volna szabad: ez a kicsiny, családi tulajdonban lévő, klasszikus elvek szerint működő manufaktúra kizárólag mechanikus szerkezetű órákat készített mindig, ahogy teszi ezt ma is.
Végtelen elhivatottsággal, rendkívüli érzékenységgel, kötelességtudattal, nagyfokú szakmai tudással, ugyanakkor szerénységgel, alázattal és tisztelettel.

Megújult sport kronográfjaik legerőteljesebb darabja gyönyörű, kőmintás számlappal készül.
Ez a különleges számlapstruktúra igen ritka, és jórészt hétszámjegyű órákon találkozhatunk vele. A felület nagyon szép, látványos, de nem tolakodó, ám örömmel vehetjük nap mint nap szemügyre.

A számlapot piros színű körívvel keretezték. Utóbbi szín a segédszámlapok számjelzéseinél, az utóbbiakhoz tartozó mutatókon, a központi másodpercmutató nyílhegyének csúcsán és a speciális, nedvességtűrő hibrid szíj belsején is feltűnik – visszafogottan, mégis hatásosan.

A stoppert működtető hosszúkás nyomógombok ívesen követik a tok oldalát, közöttük pedig egy aprólékosan díszített korona hívja fel magára a figyelmet.

A karakteres, majd 44 milliméteres tok élcsiszolt, erős minőségérzetet közvetít, amiben a tokon felül a 28,800-as lengésszámú Valjoux kronográf szerkezet, és az azt rögzítő, méretre készült belső nemesacél gyűrű is szerepet játszik.

A sportos szíj hibrid felépítésű: az eleganciáról a felső, selyemfényű borjúbőr, a szellőző, komfortos viseletről és a nedvességtűrésről pedig az alsó, valódi kaucsukból készült réteg gondoskodik; nyári melegben nincs ennél kellemesebb viselet.

Végezetül a szerkezetről: a csavarokkal rögzített üveghátlapon keresztül gyönyörködhetünk abban a kézműves munkában, ami a szerkezet minden apró elemén nyomot hagyott.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Epos Originale – A kezdetek

Van, akinek semmit sem jelent, másoknak nagyon sokat: egy egyszerű, sallangmentes mechanikus óra az Epos Originale kollekciójából.

Van, akinek semmit sem jelent, másoknak nagyon sokat: egy egyszerű, sallangmentes mechanikus óra az Epos Originale kollekciójából.

 

Ahogy minden elkezdődött: az Epos Originale a klasszikus értékek megelevenítése, a régmúlt szellemének megidézése, korabeli zsebórák számlapjainak újrateremtése olyan lenyűgöző és kifinomult formában, amely kívül-belül az időtlenséget hordozza magában.

 

A kollekció legfontosabb darabjai között leheletvékony szerkezeteket, álomszép tokokat, szkeletonokat, és egy rendkívüli különlegességet találunk, mely félköríves, retrográd óra- és perckijelzésével egyedülállónak tekinthető.

 

Hogy mit jelent egy Epos Originale?

Van, akinek csak egy szimpla karórát, másoknak egy magával ragadni képes csodát.

És hogy mi mit gondolunk róla? Alább kiderül.

 

EPOS Karóra, Férfi, Originale család, 180300
preload

Lenyűgözően szép, hihetetlenül lapos, és a hangja varázslatos

Lenyűgözően szép, hihetetlenül lapos, és a hangja varázslatos: az EPOS Originale modelljében egy 17 rubinköves, aprólékosan, csapágylemezenként, csavaronként kidolgozott, gondosan megmunkált szerkezet működik, és ketyeg úgy, hogy az arra fogékonyak szíve is belesajdul.

Hallani és érezni kell!


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EPOS Karóra, Férfi, Originale család, 152906
preload

Doboghat-e szív egy órában? Bizony, igen!

Lehet-e érzelmek nélkül beszélni egy olyan kézműves órakészítő műhelyről, amely soha nem készített mást, mint mechanikus órákat, és minden válságtól függetlenül tart ki ma is ezen hitvallása mellett?

Lehet-e érzelmek nélkül beszélni egy olyan óráról, amely tüntető egyszerűsége mögött egy páratlanul értékes és gyönyörű óraszerkezet ketyeg, egy hagyományos, kézi felhúzású óramű, amely minden porcikáján magán viseli készítőjének kézjegyeit?

Bizonyára lehet – hiszen vannak sokan, akik még soha nem tartottak a kezükben egy ilyen remekművet. Ön ne tartozzon közéjük!


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EPOS Karóra, Férfi, Originale család, 152870
preload

A nyugalom keresése

Miközben a mindennapokat súlyosan megfertőzi az ezerarcú nyugtalanság, a stressz éppoly természetes velejárója az életünknek, mint a reggeli ébredés. A média harsogóbb, mint valaha, a tv-ből áradnak a negatív hírek, a filmek erőszakos durvasága egyre látványosabb, de mi, emberek sem kíméljük egymást.
A megelevenedő Szép Új Világ csillogását ha csak egyetlen percre letörölhetnénk, megrémülnénk, mert meghallanánk, amit a kollégáink mondanak rólunk, tudnánk a főnökünk véleményét, meglátnánk a “barátaink” lekicsinylő mosolyát, és a családunk rosszalló tekintetét, azonban mindennél nagyobb tapasztalat volna, ha bele mernénk nézni a tükörbe, és valóban megvizsgálnák benne saját magunkat: hogy valódi e a boldogságunk, elégedettek vagyunk e az életünkkel, és hisszük e igazán, hogy nem mástól kell várnunk, hogy utat mutasson, hanem magunknak kell arra az ösvényre lépnünk, amely nem a siker, a csillogás, a több pénz, a szebb társ, a nagyobb hatalom felé visz, hanem önmagunk megismerésére sarkall, és ráébreszt, hogy a mások felé nyújtott segítség, a szerénység, a jóindulat, a becsületesség, és az érdek nélküli szeretet nem csak mások számára lesz érzékelhető, de a saját lelkünk békéjét is megteremti.

Ez az egyre ingergazdagabb, mindent levetkőző és magamutogató világ a karórákat is megváltoztatta: egyre nagyobbak, egyre színesebbek, egyre zsúfoltabbak lettek, de vannak, akik számára még mindig nem elég nagyok, színesek és összetettek.

Miközben az órák szeretetéről szeretnénk beszélni, természetesen nem ítéljük el azokat, akik számára nem felkavaró egy világos színű számlap, egy mindössze időt és dátumot jelző szerkezet, amely ráadásul, ha letesszük, járni sem képes, és mindennek a tetejébe még nem is hajszálpontos, ám ennek ellenére mégis komoly összeget kell kifizetni érte.

Ám mégis, nem hallgathatjuk el, hogy ha behunyjuk a szemünket, és elképzeljük azt az órát, amivel leélnénk a hátralévő életünket, nem egy Vostok, és nem is egy Hublot jelenik meg előttünk, hanem egy tiszta, ezüstfényű számlap, három egyenes vonalú mutatóval, a leghagyományosabb módon, 3 óránál elhelyezett, ezüst színű kerettel szegélyezett, egyablakos dátummal, egyszerű, téglalap alakú indexekkel, rövid, rovátkolt percjelzésekkel, finoman ívelt tokfülekkel, gömbölyű hagymakoronával, és egy tökéletlen, ám mindennél jobban szerethető mechanikus szerkezettel, aminek a hangjába beleborzongunk minden alkalommal, amint a fülünkhöz emeljük, és úgy figyelünk a halk ketyegésre, mint egy apa alvó gyermeke lélegzetvételére.

Mechanikus órát viselni nem akkora csoda, mint óvón vezetni egy gyermeket a világ megismerésében, de utána mindenképp ott következik, mint egy olyan dolog, ami nemesebbé, tisztábbá és szerethetőbbé teszi az életünket, és ha csak egy pillanatra is, de minden nap megajándékoz bennünket a nyugalom fenséges érzésével.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Az órakészítés művészete

A műszaki tökéletesség csupán technológia, de érzelmeket kelteni már olyan művészet, amire csak kevesen képesek.

A műszaki tökéletesség csupán technológia, de érzelmeket kelteni már olyan művészet, amire csak kevesen képesek.

 

A svájci óragyártás egyedülálló hírnevét elhivatott tervezőinek és mérnökeinek, hatalmas szaktudással bíró órásmestereinek köszönheti, akik úttörő szellemmel, tökéletességre való törekvéssel és az óragyártáshoz való rendkívüli érzékenységgel dolgoztak, és dolgoznak ma is.

 

Az EPOS küldetésének tekinti, hogy miközben a legismertebb márkák a svájci minőséget messze nem képviselő termékeikkel aprópénzre váltják a nevüket, kitartsanak eredeti elképzeléseik mellett, megőrizzék a tradicionális értékeket, és az órakészítés magas színvonalát.

 

Minden EPOS óra ezen elvek szerint épül, a lehető legnagyobb gondossággal: kiváló alapkalibereket építenek át, adnak hozzájuk speciális funkciókat, és lenyűgöző, kézzel készített dekorációkat, melyeket az üveghátlapokon keresztül csodálhatunk meg. Ezek alapján nem is csoda, hogy a gyűjtők, és a karórák szerelmesei nagy becsben tartják az EPOS óráit, melyeket nem véletlenül neveznek így: „Az órakészítés művészete”.

 

Az EPOS különösen büszke saját, házon-belül készülő módosításaira és fejlesztéseire, mert ehhez nem csupán pénz és elhatározás szükséges, hanem nagyfokú óragyártói jártasságot, ügyességet és szakismeretet is igényel.

 

Az EPOS-nak minden oka meg van a büszkeségre, hiszen munkájukkal nem csak saját maguk, de az egész svájci óraipar hírnevét öregbítik.

 

Ha kézbe veszed, érezned kell, ha egymásnak vagytok teremtve.

Ha kézbe veszed, érezned kell, ha egymásnak vagytok teremtve.

 

EPOS Karóra, Férfi, Originale család, 194829
preload

Létezik lélekvándorlás?

Egy szkeletonizált szerkezet, egy áttört számlap, a működésben lévő fogaskerekek, rugók, kerekek és tengelyek nem csak azt képesek demonstrálni, hogy egy órakészítő milyen magas szinten képes munkáját végezni, mennyire mestere szakmájának, hanem azt is, hogy az alkotói szív képes-e megjelenni az alkatrészek között, és lelkének rezdülései tudnak-e tovább élni úgy, hogy az óra későbbi tulajdonosát is megérintsék, tudva, érezve, hogy kezében nem egy karóra van, hanem egy eleven tárgy, amely rendkívüli figyelemmel, összpontosítással és gyengédséggel született, és indult el hosszú életének első másodpercében, lélekindító ketyegése kíséretében.

Nem lehet, nem szabad egy ilyen parányi remekművet másként magunkénak tudni, mint szeretettel, gondossággal és gyengédséggel.

Úgy, és ahogyan születetett.
Úgy, és amire teremtették.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Epos szkeletonok – A svájci mechanikus órakészítés legszebb kinyilatkoztatásai

Misztérium a fogaskerekek között.

Misztérium a fogaskerekek között.

 

Az EPOS alapvető célkitűzése a svájci mechanikus órakészítés legszebb hagyományainak továbbvitele, és annak bemutatása, hogy egy parányi manufaktúra milyen lenyűgöző szerkezeteket képes óráiban megjeleníteni.

 

Ennek leglátványosabb formáját a csontvázasított szerkezetű szkeletonok jelentik, amelyek számlapjuk felől is láttatni engedik a bennük működő ragyogó óraszerkezetet. Az első ilyen modellt a Vacheron Constantin készítette el 1964-ben, amely azonban csillagászati ára miatt csak igen kevesek kiváltsága lehetett.

 

A különösen magas felkészültséget, rendkívüli szaktudást, sok kézi munkát, különleges gyártási folyamatokat igénylő remekművek kendőzetlenül, teljes valójukban mutatják meg magukat, és ebben a formájukban minden apró részlet kidolgozásának jelentősége van.

 

Ugyan divatórákban, és más "angol", "amerikai", "német" márkákban is megjelennek ilyen típusú szerkezetek, de ezeket csak becsukott szemmel lehet értékelni; egy EPOS mellé tenni pedig még így is lehetetlen, mert már a hangjuk, ketyegésük, és a megérintésükből fakadó érzés is egyértelműen elkülöníti őket.

 

Egy EPOS szkeleton szerkezetének szépsége, részletgazdagsága, finom cizelláltsága valóban, és szívből jövően lenyűgöző; azonban az ára koránt sem csillagászati.

 

A kézzel díszített szerkezet kézzel polírozott tokba kerül.

A kézzel díszített szerkezet kézzel polírozott tokba kerül.

 

Az EPOS legújabb modelljei között is szép számban találunk szkeletonokat – minden eddiginél szebb és kidolgozottabb formában újítva meg a szó jelentését.

 

A Sportive 3441SK egy búváróra sportosságát a csontvázszerkezet különlegességével elegyíti, és adja a kettő tökéletes kombinációját.

 

Noha az óra megfelel a búvárórák legmagasabb követelményeinek, ezen felül megcsodálhatjuk az óraszerkezet készítésének művészetét is.

 

Ennek a különleges modellnek az egyik legfontosabb látványossága a világos színű, csontvázas dátumgyűrű. Mindazonáltal említésre méltók a high-end kivitelű tok gyönyörű metszetei, továbbá az áttetsző rotor és a kopásálló, 3-D kivitelű, forgatható kerámia üvegráma.

 

A nem kevesebb, mint 500 méteres vízállósághoz automata héliumszelep, domború, teljesen karcálló, extra-vastag és ellenálló zafírkristály üveg tartozik.

 

A finom részletek, mint az élben, határozottan vágott, gyönyörűen csiszolt felületek, vagy a szíjak csavaros rögzítései a tok masszivitását, az óra prémium kivitelű megjelenését és a komoly minőségérzetét erősítik.

 

Számtalan gyönyörködni való részlet az EPOS Sportive szkeleton változatán.

Számtalan gyönyörködni való részlet az EPOS Sportive szkeleton változatán.

 

A szkeletonizált számlap kézzel rakott indexei SuperLuminova fénykibocsátó, újratöltődő pigmentréteggel vannak ellátva annak érdekében, hogy az idő leolvashatósága a sötétben minél tovább fennmaradjon. Ez a 100%-ban svájci gyártású, háromszori minőségellenőrzéssel készülő anyag nem rádióaktív, kiváló láthatóságot biztosít, amely a hőmérsékleti és más környezeti hatásokkal szemben teljes mértékben ellenálló, így fénykibocsátó képessége évek, évtizedek múltán sem csökken. A folyamatosan fejlesztett anyagot egy kis svájci cég, az 1934-ben alapított RC Tritec gyártja, amely alapítása óta a felsőkategóriás svájci óragyártást hivatott kiszolgálni.

 

Minden EPOS különleges és egyedi a maga nemében; különösen szerkezetét tekintve. A megújult Sportive modellcsalád a svájci kézműves órakészítés ragyogó példája, amely erős, férfias, különleges, ugyanakkor luxusminőségű, azonban az ára messze nem milliós nagyságrendű.

 

Szívből ajánljuk minden igényes órakedvelő számára – mindennapokra éppúgy, mint gyűjtemények féltett darabjai közé.

 

SPORTIVE modellcsalád

EPOS Karóra, Férfi, Sportive család, 194844
preload

Sportos szkeleton

EGY BÚVÁRÓRA, AMI MINDENT MEGMUTAT:
EPOS SPORTIVE 3441 SK

High-end minőségű tok és acélszíj, az EPOS saját műhelyében csontvázasított automata szerkezet, melyben a dátumgyűrű és a rotor is új megközelítést kapott. Megannyi apró részlet, megannyi lélegzetelállító megoldás, amely az EPOS búvár szkeletonját megismételhetetlenné teszi.

Az aprólékosan átalakított szerkezet a számlap felől és a hátlap irányából is látható és érdemes is elmélyedni benne: csiszolt, polírozott és gravírozott felületek és élek váltakoznak, és csak a feltétlenül szükséges csapágylemezrészeket hagyták meg.

Szenzációs a dátumtárcsa kialakítása, amit nem véletlenül szoktak elhagyni a teljes-szkeletonok esetében: a körben látható fehér (vagy fekete) tárcsa nem volna szép látvány. Az EPOS ezzel szemben magát a dátumtárcsát is szkeletonizálta, ami nem mindennapi megoldás, de a látványa magáért beszél. (Természetesen a hagyományos dátumjelzés jobban látható, de ennél az óránál nem hánytorgathatjuk ezt fel.)

A számlap meghatározó jelenlétében a szerkezeten túl az egyenként, kézzel felhelyezett és lumineszcenciával feltöltött indexek és mutatók is fontos szerephez jutnak, hiszen ezek felelnek az óra funkcionalitásáért: az idő pontos leolvashatóságáért, ami sötétben, félhomályban és szikrázó napsütésben egyaránt fontos.

A számlapot övező üvegrámába speciális kerámiabetétet helyeztek, amely azonban sem nem matt, sem nem fényes, hanem a kettő elegye: az alapfelületéből kiemelkedő számjegyek polírozottak. Nagyon szép, nagyon hatásos, és igen ritka megoldás.

A számlap felett egy pompás, extra-vastag, domború zafírkristály tölti be az üveg szerepét, a tok oldalán pedig - az 500 méteres vízállósághoz méltón - a héliumszelep is megtalálható.

A tok és a szíj többlépcsős felületkezelésen esett át, aminek az eredményeképp sok finom részletben gyönyörködhetünk: fazettált és polírozott élekben, a márkajelzéssel ellátott koronában, a süllyesztett szíjrögzítő csavarfejekben.

Tekinthetjük műremeknek, művészeti alkotásnak, búvárórának, választhatjuk mindennapi társunknak vagy épp különleges, ünnepi alkalmak kiegészítőjeként – mindenképp lenyűgöző. És garantáltan vonzza a tekintetet.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

PASSION modellcsalád – A lélek rezdülései

A szerkezet végtelenül szép kidolgozásával szemet gyönyörködtető látvány: minden csapágylemezen, csavaron, áttételen ott van az Epos keze nyoma, és az üveghátlapnak hála, semmi sem marad rejtve a szemünk elől.

A szerkezet végtelenül szép kidolgozásával szemet gyönyörködtető látvány: minden csapágylemezen, csavaron, áttételen ott van az Epos keze nyoma, és az üveghátlapnak hála, semmi sem marad rejtve a szemünk elől.

 

Kevés órakészítő van, aki komolyabb jogot formálhatna arra, hogy óráit a Passion, azaz szenvedély névvel illesse; mert bizony az elmúlt évtizedekben újra és újra veszélybe került a legnemesebb svájci órakészítés, a mechanikus szerkezetek fejlesztése és gyártása.

 

Attól függetlenül igaz ez, hogy a mechanika szépségét és varázsát csak múló formában vetette vissza a quartz óra, majd a számítógépek szülte okosórák, hiszen ezek, ez utóbbi pedig különösen, csak annyiban tudnak kiváltani egy igazi Karórát, mint ahogy egy guminő képes helyettesíteni egy eleven asszonyt, légyen az bármily szeszélyes is. (És el kell mondjuk azon meggyőződésünket is, hogy a legjobb orvosság pontatlan órák és szeszélyes asszonyok ellen: a kedves, simogató szeretet.)

 

Ugróóra az Epostól: egyedi, házon-belül készített komplikáció.

Ugróóra az Epostól: egyedi, házon-belül készített komplikáció.

 

Az Epos mindig is a mechanikus óraszerkezetek elhivatott zászlóvivője volt, ellentétben azokkal a gyártókkal, légyen az Doxa, Tissot, Certina vagy más, akik előszeretettel vegyítették kollekciójukat guminőkkel, bocsánat, elektromos órákkal, és csak katalógusuk kisebb részét szentelték a mechanikus óráknak. De hogy itt is milyeneket készítettek, és készítenek egyre leegyszerűsítettebb formában, nem érdemes szót vesztegetni rá, különösen nem egy olyan márka esetében, amely soha nem vetemedne ilyen gyalázatokra.

 

A Passion az Epos szenvedélyes órakészítésének és filozófiájának megnyilvánulása, melyben gyakorta találkozunk a fentebb bemutatott Côtes de Genève technikával, gyakorta a szerkezeteken, néhol magán a számlapon is.

 

Megannyi egyedi és különleges megoldás vár ránk ebben a kollekcióban: megújított naptárkijelzés, módosított kézi felhúzású szerkezetek, részben vagy egészében nyitott számlapok, kétablakos nagydátum kijelzés, ugróóra és természetesen ragyogóan kidolgozott, meseszép szerkezetek.

 

Ez az Epos Passion.

Egy olyan világ, amelybe vágyakozunk.

 

Nem mindennapi óratok: szálhúzott, élcsiszolt, tükörpolírozott felületek, különleges koronavédelem.

Nem mindennapi óratok: szálhúzott, élcsiszolt, tükörpolírozott felületek, különleges koronavédelem.

 

PASSION modellcsalád

EPOS Karóra, Férfi, Passion család, 163511
preload

Érzelmeket keltő ketyegés

A régmúltat megidézni képes Unitas kézi felhúzású óraszerkezet adja lelkét és ketyegését az Epos limitált, 999 példányban megalkotott különlegességének.

A szerkezet végtelenül szép kidolgozásával szemet gyönyörködtető látvány: minden csapágylemezen, csavaron, áttételen ott van az Epos keze nyoma, és az üveghátlapnak hála, semmi sem marad rejtve a szemünk elől.

Az óramű egy hasonlóképp kifinomult, selyemfényű számlap alatt működik, amelyet érdemes különböző szögekből is megvizsgálni: a felület szépségével nehéz betelni.

Ahogy az óratok sem mindennapi: szálhúzott, élcsiszolt, tükörpolírozott részek váltogatják egymást. És itt is tartogatnak számunkra különleges megoldásokat: a pompás, kézreálló, könnyű felhúzást lehetővé tevő korona mellett szerényen kiemelkedő oldalelem nem csak utóbbi védelmét látja el, de a limitáción belüli sorszámot is itt helyezték el.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
EPOS Karóra, Férfi, Passion család, 153243
preload

A királyok színe

A kék legelébb a francia királyok és hercegek színe volt, amely nem csupán a hatalmat jelképezte, de a kifinomult eleganciát is. A kék színű kelmék festése, színtartásának megoldása sokáig komoly feladatnak bizonyult, attól függetlenül, hogy már 3000 évvel ezelőtt, az ókori Egyiptomban elő tudták állítani üvegen, kerámián, zománcon. A kék különlegessége nem csak a szín egyediségében jelent meg, hanem a drága és ritka anyagokban is.

Az EPOS naptáras automata órájának értéke sem csupán káprázatosan szép kék színében érhető tetten, hanem számtalan egyéb momentumában is fellelhetjük azt, ami szívünket meghódítani képes.

Dátum- és naptárkijelzéssel rendelkező karóra sok van, de ilyen csak egy: az egyedi elhelyezésű naptár két oldalán emelkedő számlapív közvetlen kapcsolatot hoz létre a dátumablakkal.

A számlapon egy modern órához illőn arab számjegyeket találunk. A mutatók hagyományosan fluoreszkálók, ellenben a másodpercmutató vége nyílhegyet formáz, piros színű véggel határozva meg a hajszálpontos leolvashatóságot.

A tok igen látványos, három mutatós óráktól némiképp nagyobb, de egyáltalán nem üres – mondhatni így tökéletes.
A matt és fényes részek szépen váltakoznak, a tok élei is polírozottak.
A beállítókorona első pillantásra egyszerűnek tűnhet, de valójában ez is nagyon szépen megmunkált, kézreálló és kellemesen funkcionális.

Az EPOS igazi értéke persze nem ez, hanem az a különösen nagy műgonddal készített, díszített, átalakított óraszerkezet, amelyet láthatunk is a hátlap felől, nem másért, mint azért, hogy gyönyörködhessünk benne.

A Homéroszi eposzok nagy hatású hősei tetteikkel a környezetük, vagy akár az egész világ sorsát képesek voltak megváltoztatni; az EPOS karóra remekei a klasszikus, nemes hagyományok megtartásával és újjáélesztésével hatnak a világra, és az órákat szerető tulajdonosaikra, nap nap után, és minden reggel, amint csuklónkra csatoljuk, és elindulunk velük újra és újra.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Epos órák listázása › Böngésszen a teljes kollekcióban
Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Hírlevél feliratkozás
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa