Menü
Kedvencek

Rodania - Az elegáns svájci óra
Azok számára, akiknek a karóra nem csupán egy tárgy

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2014. október 14.

Mi kell ahhoz, hogy életre szóló közösséget vállaljunk egy aprócska tárggyal? Talán semmi több, minthogy szeressük, becsüljük, és vigyázzunk rá.
Egy Rodania óra több mint egy átlagos svájci óra; nem luxus, nem elérhetetlen, bár nem is a legolcsóbbak közé tartozik. Nem vásárolható meg egyhavi minimálbérből, de idővel kigazdálkodható; már abban az esetben, ha bennünket is megérint az a finom, árnyalt szépség, ami ha nem is első pillantásra, de idővel biztosan rabul ejt bennünket. És ne feledjük soha: annak a megszerzése a legnagyobb öröm, ami után vágyakozhatunk.

Könyvjelző

Tartalomjegyzék:

A Rodania órák időtlen, mélyről jövő szépsége nem tolakodó, nem mellbevágó, nem magamutogató. Egy Rodania óra csak idővel, és csak annak tárja fel igazi arcát, aki hajlandó időt szakítani rá, hogy kézbe vegye, elmerüljön a tok, a számlap, a szíj szépségében, minőségi kivitelében, és újra és újra visszatérjen hozzá.

A gyakorlatlan óravásárló hajlamos lehet arra, hogy futólag tekintsen rá, és egyszerűnek, szimplának lássa, pedig megannyi felfedezendő szépség lakozik minden egyes darabban.

Megannyi szépség, részlet és árny, mint amit egy szerelmes fedez fel a párjában; mert a Rodania története a szerelem története is egyben.

 

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

 

Egy szerelem, egy család és az elhivatottság története

A Rodania-t 1930-ban egy kis svájci városban Lengnauban, Grenchen közelében, számos más svájci márka (Breitling, Fortis, Movado, Rado, Atlantic) otthonában alapította Hans Baumgartner. Ez az időszak a svájci óragyártás legszebb korszaka volt, amely a Rodania számára is sikert, kiváló hírnevet és gyors növekedést hozott, legfőképp kecses vonalú, lapos kivitelű óráiknak köszönhetően.

A gyors fejlődés lehetővé és szükségessé tette, hogy terjeszkedjenek, így az 50-es évek elején értékesítési irodákat nyitottak New Yorkban, Montreálban, Caracasban, Madridban és Brüsszelben.

A brüsszeli iroda irányítását egy fiatal, ambiciózus fiatalemberre bízták, aki nem bizonyult rossz választásnak. Manfred Aebi szerette a munkáját, amit szívvel, lélekkel csinált, és nem bánta meg a brüsszeli megbízatást, hiszen idővel a szíve úgyis oda húzta. Aebi Belgiumban találta meg a szerelmet, itt alapított családot.

Az Aebi házaspárnak három gyermeke született, akik az órák és a Rodania bűvöletében nőttek fel, melytől nem is akartak elszakadni soha többé.

A távol-keletről érkező olcsó tömegtermékek a 70-es években visszalépésre kényszerítették a gyárat, azonban az Aebi család keményen dolgozott azért, hogy a márka oly sok társához hasonlóan ne tűnjön el örökre, hiszen ez az ő hivatásuk, életcéljuk megsemmisülését is jelentette volna. Megvásárolták a gyárat, a márkanevet, a szerzői jogokat, és a brüsszeli iroda lett a nemzetközi értékesítés központja.

Időközben már az Aebi család következő generációja vette át az irányítást, és újra célul tűzték ki a világ meghódítását. Mindezt luxusminőséget képviselő, ám kiváló ár/érték aránnyal is bíró órák gyártásával képzelik el, melyeket ugyanúgy áthat a minőség iránti elkötelezettség és lelkesedés, mint szüleik idejében. És ennek az elhivatott munkának egy napon újra meglesz a gyümölcse.

 

Klasszikus elegancia – kicsit másképp

RODANIA , 144877

Elios

Álomszép, felülmúlhatatlanul elegáns modell, melyet a görög mitológiából ismert Hélioszról, a mindent látó fényes Nap istenéről neveztek el. Két, nagyon szép, kardformájú mutató, és tizenkét római számjegy körben. Finom, lapos kivitel, különleges bőrszíjcsatlakozással. Női és férfi változatban, nemesacél és aranyszínű változatban is választható.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
RODANIA Karóra, Férfi, Nolan család, 144921

Nolan

A fekete szíj, fekete számlap a legkedveltebb kombinációk egyike. Azonban ez a modell sokkal több, mint egy átlagos fekete színű karóra. Vegyük kézbe egy pillanatra. Simítsuk végi a kezünket a finom bőrszíjon. Legyünk figyelmesek, és derítsük fel a számlap minden apró mintáját és díszítését. Érintsük meg az egyedi koronát. És gyönyörködjünk a tok vonalain játszó fény játékéban. Most már tudjuk, hogy ez az óra nem Doxa, Tissot vagy Certina. Ez Rodania.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
RODANIA Karóra, Férfi, Cirius család, 144949

Cirius

A Szíriusz a Földről látható legfényesebb csillag; nem véletlenül kapta ezt a nevet a Rodania egyik legpompásabb automata modellje. A professzionálisan kimunkált számlap és a rendkívüli minőségű borjúbőr óraszíj minden Rodania modell alapjellemzője, azonban ennyire eltalált elegáns/fiatalos karóra megalkotása még náluk sem mindennapos. Egyszerűen csodaszép.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
RODANIA Karóra, Férfi, Nolan család, 144927

Nolan Retrograde

A klasszikus Nolan mára igazi sztár a Rodania modellek között. 2014-ben az ízléses, minőségi férfi óra még hangsúlyosabbá vált. Két különlegesség is került az ikonikus krém vagy fekete számlapra: a nagy dátum és a retrográd naptár a hét napjaival. Egy kis mutató jelzi a hét napjait, és amikor eléri a várva várt hétvégét, akkor automatikusan visszatér a kezdőpontba. A retrográd számlap egyike az alábecsült órakészítő szaktudásnak, mely testet ölt a Nolanban: Baton indexek, Dauphine mutatók és finoman megmunkált, mintázott számlap. 316L nemesacélból készül, mely a leginkább ellenáll a karcolódásnak és a kopásnak. Az utolsó eleme a kiemelten ízléses tervezésnek a szíj, mely tökéletes követi a csuklót, és elérhető fekete vagy barna színben is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

A megfoghatatlan idő

Idő. Annyira megfoghatatlan, mégis nagymértékben része mai világunknak. Olyan, akár egy személyiség nélküli főszereplő. Állandó résztvevője hétköznapi társalgásainknak, és életünk minden percében tudatában vagyunk annak, hogy az idő múlik, így hát próbáljuk megragadni azáltal, hogy alakot ölt egy olyan óra képében, amellyel az idő múlását befolyásolni nem tudjuk, de életünk folyását alakíthatjuk.

A Rodania mindig érzékenyen tekintett az időre, és az emberre, aki számára fontos az idő, és az óra, amely segíti feladatainak elvégzésében. Egy karóra elkészítése a Rodania számára nem csupán üzlet, hanem felelősség is, mert egy karóra, ha megfelelő személyhez kerül, olyan kapoccsá válik az idő és az ember között, amely semmi máshoz nem hasonlítható.

A Rodania mindig úgy határozta meg önmagát, mint a márka, mely tiszteletben tartja az óragyártás lényegét. Mindemellett az évek során bizonyította, hogy lehet időszerűnek és kreatívnak lenni anélkül, hogy követnénk a divat rövidéletű hullámait.

Mindig is kiemelt jelentőségű volt a vállalat számára, hogy biztosítsa a legjobb árat a minőségért. Emellett a cég mindig is újító volt, ami a termékeket illeti, és hajthatatlan, amikor a minőségről van szó.

 

Karcálló, időtlen és elegáns

RODANIA Karóra, Férfi, Monaco család, 144833

Mystery Collection - Monaco

Ragyogó, szénfekete számlap fogja meg a tekintetet, amely egy ugyanolyan ragyogó, szénfekete kerámiaszíjon folytatódik, mely valódi high-tech anyagból meríti időtlenségét és eleganciáját. Kronográfos és hárommutatós, vagy akár matt kivitelben is választható; és a férfi modellek mellett kisebb méretű, női változatok is készülnek a párok kedvéért.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
RODANIA Karóra, Női, Vevey család, 144904

Mytery Collection - Vevey

Ezt a modellt muszáj kézre csatolni! Hófehér kerámiaszíj csatlakozik a rendkívül nőies, finom, a fényben újabb és újabb arcát megmutatni képes gyöngyház számlapot magába foglaló tokhoz. A rozéarany szín élettel, fantáziával, szépséggel ruházza fel a domináló fehér színt. A párosítás ma divatos, de csak kevés óragyár képes ilyen összhang megteremtésére. (Vevey városa a Genfi tó északi partján található, mely nevét Vevey Daniel Peter-ről kapta, aki 1875-ben az első tejcsokoládét készítette. 1867 óta a város a Nestlé otthona.)


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
RODANIA Karóra, Női, Cap Ferrat család, 144840

Mystery Collection - Cap Ferrat

Cap Ferrat Franciaország délkeleti részén található, néhány mérföldnyire Nizzától. A félsziget egy francia remetéről, Szent Hospice-ról nevezetes, aki itt élt, saját maga által megjósolt haláláig. Ma Cap Ferrat villáiról, hoteljeiről és arról ismert, hogy ma a világ egyik legdrágább lakóhelye. A Rodania modellje ellenben megfizethető, attól függetlenül, hogy csodaszép, karcálló üveggel és kerámiabetétes szíjjal készül, és belsejében egy igen értékes óramű dolgozik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
RODANIA Karóra, Férfi, Deauville család, 144973

Mystery Deauville – Lapos, modern kronográf kerámiából

A férfiak, akik nagyra becsülik az idejüket, mindig a kronográfot fogják választani. Ha ez még stílusos, megnyerő és kifinomult is, még jobban kiemeli vonzerejüket. A Mystery Deauville ezt mind magába foglalja: a 3 körös sportóra nemrég csatlakozott a díjnyertes kerámia kollekcióhoz. Karcmentes anyag, stílusos viselet. Sötét, anyagában fekete szín, fényes vagy matt felszínnel modelltől függően. Az indexek, a mutatók és a körök kiemelkednek az acél, ionizált rozéarany vagy szürke felszínből. Ragyogó szénfekete vagy akár matt számlappal is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

A Rodania újradefiniálja a fényűzés és az álmok világát

Svájc és Belgium két szenvedélyt oszt meg a világgal: a csokoládét és a Rodania órákat. Annak ellenére, hogy a jelenlegi piacon rengeteg óragyártó van jelen, a belgák továbbra is erősen kötődnek ehhez a Rodániához, mely a belgák kis országát választotta második otthonául.

 

A kollekció minden darabját tartósságra tervezik és alkotják, köszönhetően a svájci szaktudásnak, melyhez 1930 óta hűségesen ragaszkodnak.

Az alkatrészek túlnyomó többsége a toktól a számlapig Svájcban készül. A rendkívüli ésszerűség a gyártási folyamatokban lehetővé teszi, hogy mindeközben az árakat is ellenőrzés alatt tartsák.

A Rodania jelmondata: Újra vedd kézbe az időt! Ezzel az üzenettel, sokkal inkább emberi, mint marketing szempontból közelítik meg az óragyártást – az a vágyuk, hogy kapcsolatban legyenek, elkísérjék vásárlóikat mindennapi életükben, megosztva a legfontosabb pillanatokat.

Megragadni a lehetőséget, hogy időt adjunk a jelennek – ez szintén része a Rodania sikerének.

 

A kollekció annyi lehetőséget kínál, amennyi időt az óráról leolvashatunk. A Rodania tervezői arra fókuszálnak, hogy minden modell modern és időtálló legyen. Más szavakkal pontosan olyanná, amit a Rodania jelent: fiatalos vagy felnőtt, sportos vagy üzleti, elegáns vagy divatos – mindenki megtalálhatja azt az órát, amely a legjobban illik hozzá. A kollekció minden évben duplájára nő, és minden tavasszal új modellekkel bővül, hogy méltón ünnepelhessük a megújulást, anyák napját, apák napját vagy egyszerűen a vágyat, hogy időben legyünk!

 

A hölgyek örömére

Rodania Karóra, Női, Tyara Moon család, 145001
preload

Tyara Moon – A holdfázisok varázslata

Bizonyos pillanatok varázslatosak, mint az idő, amit önmagadra szánsz. A Rodania egyik legnőiesebb órájában létrehozott egy új varázslatot, mely megragadja ezeket a pillanatokat. A Tyara könnyen összetéveszthető egy ékszerrel: gyöngyház számlap finomra tervezett római számokkal, kontraszként pedig a hold fénye vagy az éjsötét kék háttér szolgál. A bársonyos, titokzatos számlap az éjszakai égboltot idézi meg. A 12 óránál elhelyezett holdfáziskijelzővel az idő költőivé válik: a hold csillagokkal körülvéve tárul elénk. Az égitest pályája, mely egy művészien megformált kristályfelszínen keresztül látható, álomra csábít: telihold, majd a növekvő és a fogyó félhold. Az idő selymesen halad álomszerű, légies módon egyik negyedből a következőbe… A fénylő bőrszíj kihangsúlyozza a galaktikus vonzerőt és az acél vagy a rozéarany színű tok finom görbületét, és egyúttal tökéletesen kiegészíti az égitestet, amint körülöleli a csuklót. Elérhető kék, fehér és piros színben is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
RODANIA Karóra, Női, Elios család, 144889
preload

Elios Silk – A kívánatos

Egy valódi gyémánt tündököl a csokoládébarna számlapon. A 28 mm-es, igazán nőies tok egyedi csatlakozással párosul a csodaszép, barna szaténszíjjal, és így még kecsesebben emeli ki magát az órát. A rozéarany és a barna találkozása, a különböző megvilágításokban más és más arcát megmutató gyöngyházfényű számlap elbűvölő, igazi Rodania órát eredményezett.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
RODANIA Karóra, Női, Elios család, 144894

Elios – Szép, akár egy ékszer

A hagyományos ékszerórákat idézi meg ez a modell, azonban számtalan részletében újítja meg a klasszikusokat. Ma már egy nő ékszereiben sem csupán a törékenységet keresi, hanem Önnön kifejezését. Az ékszerszíj ennek megfelelően már nem egyforma, aprócska szemekből áll össze. Egy csatszem 5 tagból áll, amelyekben két méret váltakozik. A szíjcsatlakozás az órát helyezi előtérbe, ami gyöngyházfényű számlapjával, és az azon elhelyezett 12 valódi gyémánttal meg is érdemli a figyelmet.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

A Rodania hitvallása

„Az idő az, amiben hiszünk. Annyira el vagyunk foglalva a mindennapi feladatainkkal, hogy alig vesszük észre, mennyire időszűkében vagyunk azokkal a dolgokkal kapcsolatban, amelyek igazán fontosak. Vedd kézbe az időt és fedezd fel az élet másik oldalát. Szánd rá az időt, hogy azzal foglalkozz, ami igazán lényeges. Állj meg egy pillanatra önmagadért, és nyugodtan kortyold el a kávéd vagy a teád. Találd meg az igazi utadat és türelmesen járd végig azokkal, akik fontosak számodra.

Nézz körül. Igyál még egy italt. Gondold újra. Szánd rá az időt, hogy a barátaiddal és a családoddal lehess. Mondj el egy újabb viccet. Ünnepeld meg a fontos pillanatokat. Legyél figyelmesebb és érzékenyebb a kapcsolataidban.

És mindenképpen szánd rá az időt, hogy azzal foglalkozz, ami a szenvedélyed. Bármi legyen is az, a mi óráink nem fognak cserbenhagyni. Veled lesznek mindenütt, szemtanúiként életed különleges és megismételhetetlen pillanataiban, és életed részévé válnak. Óráink egyszerű emlékeztetői annak, hogy mennyire fontos megélni az igazi boldogságot. Őrizd meg emlékezetedben életed ezen pillanatait. Élvezz minden egyes másodpercet.

Itt az idő, hogy kézbe vedd az időt.”

 

Sportos elegancia

RODANIA , 144869
preload

Xseba Chronograph Automatic

Erőt sugárzó, különlegesen kialakított tokba került a Rodania vezérmodellje. A többrétegű számlap aprólékos kidolgozottsága a lünetten is folytatódik. Az acél és a fekete színeket némi pirossal elegyítették: finoman, visszafogottan, de meghatározóan. A tokhoz simuló, magas minőségű borjúbőr óraszíjon ugyancsak piros varrás fut végig, a koronát pedig a Rodania R betűje díszíti. A márkára emlékeztető jelzés izgalmasan nem csak itt és a számlapon, de a központi másodpercmutató végén is megjelenik.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
RODANIA Karóra, Férfi, Xseba család, 144871

Xseba Chronograph Quartz

A Rodania 2014-ben mutatta be megújult modellcsaládját, amellyel kifejezetten a sportos, férfias, erőteljes megjelenést előnyben részesítőket szólítják meg. A 44 mm-es, acél vagy rozéarany színű modellek hasonló részletgazdagsággal és kimunkáltsággal készülnek, mint az elegáns darabok, így bőséggel találni rajta felfedezésre érdemes, finom apróságokat.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »

Nézzen körül webáruházunkban!

Rodania órák listázása › Böngésszen a teljes kollekcióban
Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Roger's Webshop

WEBSHOP

www.rogerspremium.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Hírlevél feliratkozás
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa