Menü
Kedvencek

Gondolatok női órákról

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2018. június 24.

Volt idő, amikor a különleges órák csupán a férfiak vágyai között szerepeltek. Mára viszont ez megváltozott, köszönhetően annak, hogy az órák időmérő funkciójukat levetkőzve ékszerré is avanzsálódtak, ugyanakkor pedig a hölgyek szemében is vonzóvá vált egy olyan tárgy, amely nem csak szép és ragyogó lehet, hanem műszaki tartalmában is tud hódítani.
Nem egyszer használatos, eldobható órák ezek többé, hanem értékes, időtálló és különleges darabok.
Alábbiakban ezekből mutatunk be néhány figyelemre méltó, szépséges darabot.

Könyvjelző

Tartalomjegyzék:

 

A NŐIESSÉG ÜNNEPLÉSE - Elixa Finesse

Egy Nő életében számtalan szerepet tölt be, nap mint nap számtalan hatás, érzés és információ éri, melyeket megél, feldolgoz, átformál, és továbbad környezete, családja, és a világ felé.

Az éjszaka álmai befolyásolják a reggelt, mosolyt, vágyat vagy felhőket hozva az arc finom vonalaira, melyeket tovább erősíthetünk, vagy épp elfeledtethetünk egy érintéssel, egy szoros öleléssel, egy meleg, szerető szóval. Ilyenkor nem történhet baj, a napsugarak átjárják a lelket még akkor is, ha a világ mélabús, szürke és szomorú.

 

A munka is másként folyik, a konfliktusok maguktól megoldódnak, az erős kávé nem nyugtalanít, hanem erőt és intenzitást ad, és minden mozdulatban benne van az élet öröme.

Az este nem fáradtságot és levertséget hoz, hanem az elvégzett feladatok jóleső érzését.

A család, a barátok, az ismerősök pedig nem tudnak nem odafigyelni egy olyan Nőre, aki boldogan élte meg a napját.

 

Gondolatok női órákról

 

Az ELIXA Finesse számlapjához több keskeny, ám annál erősebb szállal kapcsolódik a fémszíj, finom körforgásba kerülve a számlappal, majd feloldódón folytatódva tovább a számlap felett; csak úgy, mint az élet minden apró öröme, bánata, jó és nehéz pillanata, amelyet egy Nő befogad, elfogad, és mindebből megerősödve, átalakulva képes élni, és újjászületni.

 

A tokhoz szorosan csatlakozó szálak nem csak az életet jelentik; szimbolizálják azt az összetartást, mélyről jövő erőt, amely egy nőt Nővé tesz, családot, barátokat összefogó univerzummá, olyan biztos és szilárd ponttá, amely nélkül az élet sem egy gyermek, sem egy férfi számára nem lehetne teljes, egész és biztonságos.

 

A számlap tisztasága és egységessége minden finomsága, íve, hajlékonysága mellett is manifesztuma annak a mai, modern és erős nőnek, aki érzi és tudja klasszikus értékeit, de nyíltsága és közvetlensége mellett sziklaszilárd alapja is tud lenni mind maga, mind mások életének.

 

Az ELIXA Finesse a nőiség ünneplése - egy gyönyörű óra, amely nem csak képen szép, de élőben is varázslatos, mi több, akkor mutatja meg magát igazán.

A költői háttér előtt egy műszakilag, anyagát, kidolgozását tekintve is átgondolt, igényesen kivitelezett óra áll, amelyre nem véletlenül vállalunk kiterjesztett, prémium garanciát, amit most – Foci VB ide vagy oda – egy extra női ajándékcsomaggal is kiegészítettünk.

 

ELIXA Karóra, Női, Finesse család, 191421
preload

Elixa Finesse Gold

Az ismét egyre népszerűbbé váló sárgaarany szín főképp a világos bőrű, szőke, vagy barna hajú hölgyek számára tökéletes választás; kellemes, barátságos, hangulatos, igazi életigenlő modell.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Elixa Karóra, Női, Finesse család, 191422

Elixa Finesse Bicolor

A bicolor, kétszínű változatok mindig kedveltek voltak, és ebben a formavilágban különösen izgalmas lehetőséget kínált a tervezők számára valami új, friss és egyedi kialakításában. Az eredmény önmagáért beszél. Az óra egy pompás díszdobozban kapott helyett, balján egy hozzá tökéletesen illeszkedő karkötővel.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Elixa Karóra, Női, Finesse család, 191423
preload

Elixa Finesse Rose

A fekete és a rózsaarany titokzatos, fenséges párost alkotnak. Barna bőrűek, sötét hajszínnel bíró hölgyek biztosan nem tudnak majd nemet mondani erre a szettre. Vagy a férfinak, aki megajándékozza őket.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

 

MINT NAP KÖRÜL KERINGŐ CSILLAGOK - Bergstern Brilliance

Varázslatosan egyedi – kifinomultan Nőies – gyönyörű ékkő a svájci BERGSTERN friss kollekciójából: egy karóra Hölgyek számára.

 

A világhírű francia borvidéken termelt, a legnemesebb vörösborok szülőhelyéről, a bordeaux-i lankákon szüretelt szőlőről és abból készített különösen értékes nedűkről elhíresült bordó szín semmiképp sem tekinthető átlagosnak, és csak kevés óragyártó képzeli el, hogy ezzel a színnel fejezze ki hódolatát a hölgyek felé, Isten legnemesebb teremtényei felé.

 

Pedig a bordó elegáns; életerőt sugároz, kifinomultságot, és ritkasága okán értékesnek tekintik.

A bordó az érettség jele: komolyságot, felnőttséget és belső békét közvetít. A minden nőben benne lakozó ragyogó lényt, aki látszat-erő, erőszakosság, magamutogatás és fennhéjázás nélkül képes hatással lenni a világnak arra a darabkájára, amellyel kapcsolatba lép, és azokra az emberekre, akik a környezetében élnek. Mert minden Nő számára az élet hivatás: gyengéd kihívás a világ zűrzavarában nyugalmat teremteni, a mindent elárasztó gonoszságot megállítani és tisztává varázsolni, és – ez különösen az édesanyákra igaz – utat mutatni, lobogó fényként irányítani gyermekeit, családját abba az irányba, amely boldogsággal, biztonsággal és szeretettel telten vár minden életre született embert, de csak keveseknek adatik meg, hogy elérjék, és megnyugvásra leljenek benne, rálelve az élet egyetlen értelmére.

 

A BERGSTERN nagyszerű kollekciójában a női órák is kiemelt szerepet játszanak, és a férfiak számára készített darabokhoz hasonlóan egyértelműen megkülönböztethetők a többségtől. Az önálló svájci tervezés biztos kézzel irányítja az új órák megszületését, amelyek az európai ízlésnek kívánnak megfelelni, nem pedig a messzi Keletnek.

Az önállóság új utak keresését is jelenti, a megszokottól való eltérést, megújuló formákat, színeket és stílusokat – így született ez a bordó színben pompázó ragyogó karóra is, amely nem nyerheti el mindenki szívét, de ez megszokott, ha nem mindennapi dolgokról van szó.

 

A BERGSTERN Brilliance valóban gyönyörű brilliáns a női órák között: számlapja közepéről induló mintája azt a Nőt jelképezi, aki egy apró pont a világegyetemben, mégis képes lényét, szeretetét, intelligenciáját minden irányba sugározni, és hatása mennél messzebbre jut, annál nagyobb jelentőséggel bír; egy tanító szó örökre belénk vésődik, egy ölelés megváltoztatja az életünk, egy csók rabul ejt, és többet nem szabadulhatunk tőle, elkísér bennünket egész életünk során, mint Napot a körötte keringő csillagok.

 

Egy kifinomult órához kifinomult szerkezetnek kell tartoznia – a BERGSTERN hiszi és érti ezt, ahogyan órákat is egyre szebbeket, egyre nagyobb érzelmeket közvetítőn képes alkotni.

A tok két oldalán található kövek a jóságos, szeretettel, szerelemmel, szenvedéllyel ölelni képes karokat jelképezik, azokat, amelyek őszinte szorítását nehéz kiérdemelnünk, de ha megtettük, és részeseivé válhattunk, tudnunk kell, hogy a világ egyik csodájának birtokába jutottunk.

 

Mert egy szerelmes asszony, egy szerető édesanya, egy igaz barátnő ölelése nem csak boldogság, de hit is, amely a világ jóságát és tisztaságát hirdeti.

 

BERGSTERN Karóra, Női, Brilliance család, 164390
preload

Mint Nap körül keringő csillagok

Egy bőrszíjjal készült karóra is lehet ékszer, ahogy ez ebben az esetben is érzékelhető. Merthogy érzékeinkre hatni képes ez a bordó szépség, kétségtelen. Az óra szívét adó óraszerkezet fogaskerekeinek tengelyei rubinkövekben forognak – különös, vagy sem, de ezek is bordó színűek. Szerencsés pillanat, amikor a szerkezet ugyanolyan kifinomult, mint az óra, amely számára az éltető működést megteremti. A BERGSTERN Brilliance nem egynyári divatmodell: kivitele, kidolgozása, óraszerkezete és üvege is kiváló, utóbbi teljességgel megkarcolhatatlan. A tokot díszítő kövek mélyen beágyazottak, kieséstől nem kell tartanunk. Ékszer ez, de olyan, amit akár minden nap is társunknak fogadhatunk.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

 

A VARÁZSLAT FOLYTATÓDIK - Elixa Finesse

A varázslat folytatódik, egy minden érzékünkre ható, meseszép álomból született, fenséges csodával, amely hív, szólít, ámulatba ejt, és magával ragad, és a számlapja közepén, pontban 12 óra alatt egy visszafogott, ám nekünk sokat jelentő felirat olvasható: ELIXA.

 

Ez az a márka, amely csak és kizárólag a hölgyeké, csak számukra készül, mert itt nincs egyenjogúság, nemek közötti százalékos megoszlás, csak szépség, ragyogás, és szerelem – mert nem lehet nem szerelmesnek lenni egy-egy ELIXA óra láttán, különösen akkor nem, ha közelről is megcsodálhatjuk, kezünkre csatolhatjuk, megtapinthatjuk, és érezhetjük, mit jelent, mit közvetít, milyen érzéseket képes kelteni bennünk már az első testközeli megtapasztalás.

 

A Finesse kollekció új, kék-rózsaarany színben ragyogó modellje mérete ellenére is minden ízében finom és nőies; egy ELIXA mindig is a nagybetűs Nőt emeli magasba.

 

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

 

A finomság az óratok íveiből, és laposságából eredezik, a pompás tokmegmunkálásból, a csiszolásból, amely játszani engedi a fényt minden ívben, hajlatban, árnyékot, csillogást, fénytöréseket előidézve, de mindig, minden pillanatban szépséggel telítve. Az időbeállítást szolgáló korona szinte alig észrevehetően bújik meg a tok oldalában, de ha hátulról tekintünk rá, még onnan is szépséget, ötletességet, és finom vonalakat találunk – nem akármilyen igényesség az, ami ott és akkor is létezik, és vezeti a tervező és gyártó kezét, ahol a legtöbb szem számára nem is lesz észrevehető.

 

A számlap 12 órás beosztása a tok és a mutatók rózsaarany színével egyezően rajzolódik ki körben, apró vonások formájában, láthatóan, de nem törve meg az óra álomszerű hangulatát.

A számlap középső részének mélykék, körkörös díszítése gyönyörű formában gyűjti magába, majd engedi szabadjára a fény sugarait.

A felettük utat mutató időjelzők sem hagyományosak: az óra- és percmutató kardformában jelenik meg, határozott, biztos kezű irányítóként.

 

Az óraszíj tapintása finom, selymes, pont olyan, mint az a visszafogott fény, amely az anyag apró struktúrájából árad.

Mennyi szépség, különlegesség és szeretnivaló részlet, ám az igazi varázslat a számlap hangsúlyos szélein jelenik meg egy apró darabokból összeálló mozaik formájában. Ez a mozaik az élet apró darabjait szimbolizálja: a munkát, a hivatást, a meghitt barátnős összeüléseket, a szerelmes együttléteket, az otthont, a háztartás vezetését, a gyereknevelést, az anya, a feleség és a szerető rengeteg kihívással, teherrel és örömmel együtt járó szerepeit; és mindezek felett ott vannak az apró, csillogó kövek, amelyek a boldogság apró, csillogó kövei, a minden gondon túllendítő apró örömök becsülendő fényes szemei.

Csak rajtunk áll, mennyi sok ilyen aprócska csillag világítja be az életünk.

 

Az ELIXA új, Finesse modellje nem egy szép óra csupán, hanem üzenet, amely a számlapról olvasható le, és mindenki számára jelentéssel bír, de mindenki számára mással.

 

Önnek, kedves olvasó, mit jelenthet?

 

Elixa Karóra, Női, Finesse család, 173454
preload

Nőiesség minden apró részletben

Az Elixa kizárólag hölgyek számára készíti óráit. A minden porcikájukban nőiességet tükröző modelljei közül is kiemelkedő ez a kék-rozéarany karóra, amely ragyogásával nem csupán kiegészítő, hanem igazi stílus meghatározó viselője csuklóján.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Elixa Karóra, Női, Finesse család, 173465

Tündöklés aranyban

Ez az egyedi kialakítás arany színben is pompázó. A titokzatosságot maga mögött hagyva, viselője határozottan és magabiztosan tündökölhet.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
ELIXA Karóra, Női, Finesse család, 173455

Sejtelmes csillogás

A rózsaszín árnyalatai finoman tükröződnek a gyöngyház borítású számlapon, mely tökéletes összhangban van a tok és a nemesacél szíj ezüstös ragyogásával.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


 

 

Álomszép, púder színben pompázó karóra a Claude Bernard-tól

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

A teljes képgaléria megtekintéséhez kérjük, kattintson a képre

 

A svájci óragyárak leginkább férfi órák megálmodása terén jeleskednek, pedig a hölgyek ugyanolyan lelkesedéssel viseltetnek a karukon viselhető időmérők iránt, mint a férfiak.

Ennek következményeként nagyon sok közismert márka választékából szinte teljesen eltűnnek a női modellek, és csupán néhány sportos modell (értsd: férfi óra, kisebb méretben) marad fent.

 

Mi az oka ennek?

 

Legfőképp a jóval nehezebb gyártásban kereshetjük a magyarázatot: kisebb, mi több, jóval több formát, ívet, ötletességet követelő tokok készítésére van szükség. A nőiességnek, a finomságnak, és az érzékenységnek a tokon túlmenően a számlapon is meg kell jelennie, akárcsak a szíjon, a koronán, vagy a gombokon. Mindez nagyfokú pontosságot és cizelláltságot kíván, másfajta gyártástechnológiát, és magasabb költségeket. Ez játszik közre abban, hogy nagyon sok női órát könnyebben megmunkálható, viszont idővel kopó, rozsdásodó réz- vagy cinkötvezetből készítenek el; ez azonban egy magára valamit is adó svájci gyár számára nem lehet alternatíva.

 

A CLAUDE BERNARD Dress Code zavarba ejtően szép formában fejezi ki a nőiességet: a sorozat több méretben, színben és formában közelíti meg a hölgyeket. Az órák közös jellemzője, hogy képesek mosolyt csalni az arcokra, szebbé varázsolni egy szimpla hétköznapot, és kecsesen rásimulni a csuklókra. Minden részlet szép, átgondolt, és érzelemmel teli.

Nem, nem divatórák ezek; de nem is olyanak, amelyek a nagyi szekrényéből kerülnek elő.

 

Az óra anyaga nikkelmentes, nem allergizáló, nem kopó, nem oxidálódó nemesacél, számlapja felett pedig egy teljes mértékben karcálló zafírkristályt találunk, míg a számlap alatt egy luxusórákban is használt prémium kronográf szerkezet méri az idő folytonos haladását.

 

Fedezze fel Ön is a Swarovski kövekkel kirakott számlapot, a 12 óránál megrajzolt virágszirmokat, a számlap könnyed fabergé mintáját, a beállítókorona és az óraszíjrögzítők gyönyörű formáit.

 

Claude Bernard Karóra, Női, Dress Code család, 167199
preload

Finomság minden apró részletben

A Dress Code a Claude Bernard magával ragadó női kollekcióját jelenti - egy olyan sorozatot, amely kortól függetlenül képes levenni a hölgyeket a lábukról. A széles méretválasztékban arany, rozé- és acélszíneket, fém- és bőrszíjakat egyaránt találunk; csupán egy valami közös bennük: a végtelenül finom elegancia.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Claude Bernard Karóra, Női, Dress Code család, 135277

Barna, rozéarannyal

A számtalan, szebbnél szebb változat között az egyik legnépszerűbb ez: a barna számlap rendkívüli módon válik eggyé a rozéarany színű tokkal és milanaise szíjjal. A harmónia órát, embert, kapcsolatot is képes magasba emelni.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Claude Bernard Karóra, Női, Dress Code család, 135269

Egy óra, számtalan variáció

Az acél és az ezüst klasszikus, magától értetődő párosítás: tiszta, egyenes, stílusos. Szinte bármivel párosítható, hiszen kevésbé attraktív, így képes háttérben maradni, de egyúttal szolid eleganciát is sugározni. Ne feledjük viszont azt sem, hogy a fémszíj helyébe bármikor helyezhetünk egy szép bőrszíjat, amivel óránkat egészen új dimenziókba repíthetjük: a színek, varrások és mintázatok variációi szinte végtelenek.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »


Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Roger's Webshop

WEBSHOP

www.rogerspremium.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Hírlevél feliratkozás
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa