Menü
Kedvencek

TÁRSAK A HÉTKÖZNAPOKBAN - A Swiss Military By Chrono újdonságai

Kolozsy Attila
Kolozsy Attila | 2018. augusztus 26.

A SWISS MILITARY BY CHRONO új karóra kollekciója minden eddiginél frissebb, erősebb és karakteresebb – megtartva a márka rendkívüli erényeit, mint a kedvező ár, a megbízható svájci minőség, a felelős tervezés, gyártás és alkatrészutánpótlás, és ezek esszenciája, az árkategóriájában egyedülálló 5 év garancia, amit a ROGER’S Prémium szolgáltatásokkal egészít ki: ápoló karbantartás, garanciába nem tartozó balesetekre felhasználható szervizutalvány, és a vásárlást megelőző, megfelelő választást segítő szakmai tájékoztatás – végtére is, egy szaküzletnek ez a legfőbb feladata.

Könyvjelző

Tartalomjegyzék:

A SWISS MILITARY BY CHRONO új karóra kollekciójában főként hétköznapi modellek szerepelnek, amelyek nem kérkedő formában, ám mégis stílusosan, funkcionális jellegüket megtartva, ugyanakkor szerethető módon jelenítik meg az időt; érdemes megismerkednünk ezekkel remekbeszabott újdonságokkal.

 

TÁRSAK A HÉTKÖZNAPOKBAN - A Swiss Military By Chrono újdonságai

DIVER sorozat

Eleddig ez hiányzott a SWISS MILITARY BY CHRONO katalógusából, így egy kifejezetten fontos, hiánypótlónak tekinthető modellcsalád született.

 

A vízállóság mibenlétének meghatározása mind a vásárlók, mind a szakma számára nehezen értelmezhető – ami komoly félreértésekhez vezet. Erről külön tanulmányban fogunk szólni, most szögezzünk le csupán annyit, hogy ha szándékosan viszünk karórát vízbe, legyen az zuhanyzás, úszás, vagy fürdés, megbízható védelmet csak az un. „búvárórák” fognak biztosítani, pontosabban azok, amelyek búvárók irányába mutató jellemzőkkel bírnak; minden más karóra, 50, vagy akár 100 méteres vízállósággal nem való direkt nedves környezetbe, és ilyetén használatukkor számolnunk kell a beázás és bepárásodás veszélyeivel, ami nem a gyártó, vagy a forgalmazó, hanem a használó felelőssége.

 

Az első kérdés, amit érdemes tisztáznunk, hogy miért szükséges az, hogy egy karóra vízálló legyen?

 

A karórák minőségét és értékét az óraszerkezeteik alapján szoktuk megítélni; az óratok, és annak vízmentessége nem más, mint az a védelem, amit biztosítani képes a külső behatásokkal szemben az óraszerkezet számára.

Ha egy tok nem zárt, nem vízmentes, nem tölti be ezt a különösen fontos funkciót, így a benne lévő szerkezet gyakorlatilag védtelen; úgy is fogalmazhatunk, hogy egy ilyen karóra napi hordásra alkalmatlan, mert az esőtől, a kézmosástól és az izzadtságtól sem fogjuk tudni megvédeni.

 

Miben áll a SWISS MILITARY BY CHRONO DIVER szériájának különlegessége?

 

Abban, ami minden búvármodell sajátja kellene, hogy legyen (vigyázat: attól, ahogy kinéz valami, még nem jelenti azt, hogy valóban az is!).

Legelőbb kell egy tömör nemesacélból készült, szokottnál erősebb tok, amit tökéletes precizitással készítettek el, hajszálpontos illesztésekkel, rendkívül alacsony tűrésekkel, és vastag, beépített, dupla tömítésekkel.

A tokot a nyitható helyeken menettel kell zárhatóvá tenni: nem csavarokkal, amik berozsdásodhatnak, és nem pattintós megoldással, ami idővel deformációt eredményezhet, és igen távol áll a tökéletes tokzárástól.

A hátlapon túlmenően a gyakorta használatos, és a legnagyobb veszélyt jelentő beállítókoronát is rögzíteni kell; egy szabadon mozgó korona olyan, mint egy hűtlen férj vagy asszony: megcsalt, megcsal vagy meg fog csalni.

A menetes korona már tökéletes zártságot és védelmet jelent (ha rögzítettük, és nem hagytuk kicsavarva), azonban beakadás, ütődés, sérülés még körültekintő használat mellett is előfordulhat, ami azonmód felülírja óránk ellenállóképességét; épp ezért kívánatos, hogy a korona külön védelmet élvezzen, ami a tok megfelelő és célirányos kialakításával érhető el.

Egy erősebb vízállóságú órába a hagyományostól eltérő, vastagabb üveg szükséges, amit viszont tartani, védeni, erősíteni is kell: ezt a célt az üveget körbevevő üvegráma fogja biztosítani; egy keskeny perem értelemszerűen nem fogja tudni ezt a funkciót betölteni.

 

A valós vízállóságon felül egy karóra alapvető feladatát sem árt, ha ellátja; még akkor is, ha erről ma sokszor elfeledkezünk: az idő konkrét és eltérő fényviszonyok között is lehetséges leolvashatóságát.

Egy búvármodell esetén is kiemelten fontos, de könnyen belátható, hogy minden karóránál fontos, hogy a karunkra pillantva azonnal láthassuk a pontos időt.

A SWISS MILITARY BY CHRONO DIVER modelljei tökéletes ízléssel, azaz nagyon jól eltalált tervezéssel emeli ki a számlap egész órákat jelzi indexeit, és mindhárom óramutatót; ezek közül a másodperccel különösen ritka, hogy a gyártók törődjenek, ebben az esetben viszont ez is, a többi mutatóhoz hasonlóan kapott némi fluoreszkáló réteget. Az már csak az ínyenceket érdekli, hogy az ezüst színű mutató a fluoreszkáló részét követően pirossá változik, de az is könnyű szerrel megállapítható, hogy ha Ön még mindig olvassa ezeket a sorokat, bizonyosan közéjük, közénk, az igazi karóra-ínyencek közé tartozik.

Egyébiránt a számlapon a fluoreszkáló jelzések három formában is megjelennek, ami megint csak örömteli felfedezni való: 6 és 9 óránál vonalakat, a dátumablak mellett ennek egy vágott verzióját, 12 óránál egy középpont felé mutató nyilat, a többi helyen pedig kerek formájúakat helyeztek el.

 

Az üveget feketére festett búvárlünetta keretezi, amely a megszokott módon használható merülési idő mérésére, vagy akár stoppert helyettesítőjeként.

 

A tok matt, szálhúzott, jól viselhető, nagyon jó felfekvésű, és a 42.5 mm-es átmérőjével még épp megfelelő lehet többféle csuklóvastagsághoz is.

Nem ejtettünk még szót az órát működtető óraszerkezetről, ami a SWISS MILITARY BY CHRONO esetében mindig jó minőségű svájci gyártmány, de az órák árához viszonyítottan jórészt a belépő kategóriából kerül ki. Ennél a típusnál, és általánosságban az új SWISS MILITARY BY CHRONO karóráknál viszont ez a tendencia megváltozott, és szokatlanul értékes szerkezeteket építettek be: a DIVER modellekben egy olyan 900-as sorozatú ETA szerkezet ketyeg, amit a Longines és a Rado óráiban találunk, sokszázezres árban; ezzel szemben ezek a modellek bőr- vagy gumiszíjjal ötszámjegyű összegbe kerülnek, ami magas színvonalú műszaki megépítettségüket, rendkívül kedvező árnak tekinthető.

 

Végére hagytuk a használhatóságot nagyban befolyásoló óraszíjak leírását: ezt a fontos tényezőt a modellek leírásainál elemezzük ki részletesen az alábbiakban.

 

Swiss Military by Chrono Karóra, Férfi, Quartz Watches család, 191916

DIVER Steel Blue

Három eltérő számlapszínnel, és háromféle óraszíjjal álmodták meg a DIVER kollekció kilenc különböző darabját; kezdjük a sort a fémszíjas változattal. A tömör nemesacél szíj csatszemei négy tagból állnak, középen egy fekete színű betéttel, ami remekül viszi tovább a számlapok sötét színeit, és az üvegráma fekete árnyalatát. Egy fémszíj minőségét a csatszemek, a zárrész, és a tokhoz csatlakozó kapcsolódásai határozzák meg; ebben az esetben nem csak kinézetben kapunk erőt és masszivitást, de a valóságban is: a csatszemek és a végszemek is tömör acélból készültek, csupán a csatzár nem, de ez megbocsátható, hiszen nem félmilliós órát tartunk a kezünkben, és a zár csak úgy tehető tönkre, ha mi magunk vagyunk figyelmetlenek. A fémszíjat sokan mindenre alkalmasnak tartják, de ezt meg kell cáfoljuk: nedves használatra, sportra van sokkal megfelelőbb is. A fémszíj viszont mutatós, férfias, komoly megjelenést kölcsönöz viselője számára a hétköznapokban.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
SWISS MILITARY BY CHRONO Karóra, Férfi, Quartz Watches család, 191899

DIVER NATO Black

A mindennapos, hétköznapi megjelenést erősíti a vászonszíjas változat: megfelelően erős, ugyanakkor vékony, könnyű, mégis ellenálló; egy casual karóra mellé tökéletes választás. Nem hagyományos textilszíjat kapunk, hanem egy bőrrel kiegészítettet, amivel elérték, hogy a szíjnak lesz tartása, és ebből kifolyólag minőségibb érzetet kelt, mint egy szimpla vászon. A vászonszíjas kivitel további erőssége, hogy mindhárom számlapvariációhoz egyező színű szíjjal is választhatjuk; a fekete/fekete mellett pompásan fest a kék/kék és a zöldesbarna verzió is.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
SWISS MILITARY BY CHRONO Karóra, Férfi, Quartz Watches család, 191904

DIVER Rubber Braun

Minden búváróra gumiszíjjal testesíti meg igazán azt, amire született: a nedves környezetben való kényelmes használatot, mert hisz sem a vászon, sem a fém nem rendelkezik olyan nedvességtűréssel, és még fontosabb, olyan rugalmassággal, amire sportolás, úszás, kirándulás, túrázás során szükségünk lehet. És ha már túrázás: a kék és fekete gumiszíj mellett a legkülönlegesebb a zöldesbarna színű kiadás, amellyel igazi természetközeli érzést kapunk. A vastag, puha, erős gumiszíj hosszú távon viselhető, egyedül termálvízben, szaunában történő használattal tehető idő előtt tönkre – de ez az óra tömítéseire is igaz, így aki gyógyvízbe, izzasztó párába szánja az óráját, érdemesebb egy olcsó műanyagórában gondolkodnia. A SWISS MILITARY BY CHRONO DIVER modelljei ennél jóval értékesebbek, jóval szerethetőbbek, épp ezért, több figyelmet és törődést érdemelnek, amit óvó használattal, és rendszeres karbantartással magunk is biztosíthatunk; épp ezért adunk hozzájuk 5 év Prémium Garanciát olyan karbantartási csomaggal, ami szavatolja a hosszú távú, megbízható működést.


Termékadatlap » Teljes modellcsalád »
Swiss Military by Chrono órák listázása › Böngésszen a teljes kollekcióban
Elérhetőség
Ismerjen meg bennünket › Történetünk, üzleteink, elérhetőségek
5 év prémium garancia
Roger's Prémium+ Garancia › Ismerkedjen meg a garancia részleteivel
Elérhetőségeink: Roger's premium
Roger's Premium
Debrecen, Piac u. 31.
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Nyitva: Hétfő-szombat 10:00-18:00
Roger's Webshop

WEBSHOP

www.rogerspremium.hu
Tel.: +36 (20) 335-3333
E-mail: 
Hírlevél feliratkozás
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért
és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.
WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
2024 © Minden jog fenntartva! Az oldal folymatos fejlesztés alatt áll, az esetlegesen fennálló hibákért és pontatlanságokért elnézésüket kérjük. Minden visszajelzést örömmel fogadunk.
* Az ingyenes házhozszállítást Magyarország területén tudjuk biztosítani.

WebDeb - Ahol a weblapok születnek...
KeresésLakatKosárNyílNyílcbcbcbcbpipa